Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilvekselle paikallisvoitto

 
Ilvekselle paikallisvoitto

Ilveksen ja Mad Maxin välinen ottelu hehkui paikalliskamppailuhenkeä. Joukkueiden lisäksi tunnelmaan olivat virittäytyneet myös joukkueiden fanit, jotka pitivät mukavasti ääntä katsomossa. Ottelun ratkaisijaksi nousi Timur Inapshba, joka karkasi kahdesti putkeen läpiajoon ja nosti Ilveksen 3-1 johtoon.

Molemmat joukkueet olivat latautuneet hyvin paikalliskamppailua varten. Ottelussa oli jaossa myös tärkeitä pisteitä - Ilvekselle runkosarjan voitosta taisteluun ja Mad Maxille pudotuspelipaikan metsästykseen. Ottelun merkitys näkyi myös Maxien kokoonpanossa, jossa nähtiin mukana Jarno Mattila, joka oli tullut samaan aikaan pelattavan Hakan ottelun sijasta mukaan Maxien koitokseen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta todella tarkkaa peliä. Maalintekopaikat olivat vähissä, kuten myös maalintekosektorille pääseminen, sillä joukkueet sumputtivat keskustan lähes täysin. Ilves pyrki avaamaan Maxien puolustusta pienillä seinäsyötöillä ja onnistuminen oli monesti vain pienestä kiinni. Maxien vahvuutena olivat terävät pystyjuoksut, jotka lähtivät syvältä omalta puoliskolta ja jatkuivat aina Ilves-maalin edustalle asti. Korkealta karvannut Ilves saikin olla tarkkana Juha Ojanperän tarkkojen avausten ja puolustajien päättäväisten nousujen kanssa.

Joukkueiden puolustaessa normaalit pelitilanteet tarkasti, nousivat erikoistilanteet tärkeään rooliin ja myös ottelun avausmaali syntyi kulmapotkusta. Juha-Pekka Torvinen antoi napakan syötön ja Antti Teittinen tälläsi pallon upeasti maalin ristikkoon. Parannettavaa vedon tarkkuudessa jäi parin millimetrin verran.

Ottelu palasi tasatilanteeseen nopeasti. Tuomas Kallioinen nousi Ilves-maalilta pallon mukaan hyökkäykseen ja käytti syntyneen vapaan tilan laukaukseen. Ojanperä nappasi vedosta helpon kopin ja pussitti pallon samantien toiseen päätyyn tarkalla volleylla. Puoliaikatulos 1-1.

Toisen puoliajan Ilves aloitti näytöstyyliin. Ensimmäisten viiden minuutin aikana Ilveksen molemmat ketjut pistivät pallon tekemään työty ja Maxien maalin edustalle syntyi läheltä piti tilanteita toisensa perään. Vierasjoukkue ei onnistunut vastaamaan Ilveksen rynnistykseen juuri muuten kuin roiskimalla palloa pois maalin edustalta.

Useiden karvanmitalla hukattujen maalipaikkojen jälkeen ratkaisijan roolin otti nimiinsä Timur Inapshba. Ensin Markus Sairiala vapautti Inapshban upealla vippisyötöllä ja heti perään Kallioisen nopea avausheitto päästi Inapshban uudelleen läpiajoon. Molemmissa tilanteissa nähtiin kylmänviileät viimeistelyt. Ensimmäisessä maalissa Inapshba vei vastaan tulleen Ojanperän kahville ja sijoitti pallon tyhjiin ja toisessa maalissa nähtiin Inapshban tyylikäs maalivahtia hipova pikkuvippi, joka siirsi Ilveksen jo 3-1 johtoon.

Ilveksen hyvä ote jatkui maalien jälkeen, eikä seuraavaan osumaan mennyt kauaa. Sairiala kaivoi pallon itselleen keskialueella ja säntäsi pystyyn. Puolustajan peittäessä syöttöä ajoi Sairiala itse laukaisusektorille ja sijoitti pallon jo neljännen kerran Maxien maaliin.

Jos 3-1 osuma oli hetkellisesti katkaissut Maxien selkärangan, ei heillä neljännen takaiskumaalin jälkeen ollut enää mitään hävittävää. Se näkyi myös Maxien pelissä. Nyt sai ottaa riskejä ja pelata vapautuneemmin. Maxien karvaus nousikin Ilves-päätyyn saakka ja Ojanperä nousi mukaan hyökkäyksiin aina paikan tullen.

Yhden kavennusmaalin Mad Maxin korkea karvaus sai aikaan. Torviselta lipsahti pallo jalkapohjan alta omalle maalivahdinalueelle ja Riku Raikko oli tilanteessa hereillä. Pallo ykkösellä Kallioisen längistä maaliin ja Maxit olivat pelissä mukana. 4-2.

Ottelun viimeinen kymmenminuuttinen mentiinkin pääasiassa Ilves päädyssä Maxien pyörittäessä peliä viidellä. Hieman tehottomaksi Maxien pyöritys kuitenkin jäi. Kertaalleen poikittaissyöttö löysi vapaan Mad Max pelaajan takatolpalta, mutta Kallioinen sai kätensä korkean ohjauksen eteen.

Ottelun viimeinen maali syntyi tyhjiin. Jarno Majamaan oikea-aikainen prässi tuotti pallonriiston ja Majamaalla oli helppo työ kuljettaa laitaa pitkin ylös ja iskeä ottelun loppulukemat 5-2 tyhjiin.

Voittosta saadut tärkeät kolme pistettä pitivät Ilveksen edelleen sarjakärjessä kolme pistettä GFT:n ja viisi pistettä Tervareiden edellä. GFT:llä ja Tervareilla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin Ilveksellä. Sarjakärki tasoittui entisestään maalierossa laskettuna, sillä GFT voitti omassa ottelussaan TP-Kaarlen 11-4 ja siirtyi maalierovertailussa maalilla Ilveksen edelle.

Viikon päästä pelattavalla toiseksi viimeisellä sarjakierroksella nähdään runkosarjan voiton kannalta kutkuttavan jännittävä ottelu, jossa kohtaavat Ilves ja GFT. Kärkikamppailu Tampereen Spiral-hallilla 12.2. klo 14.00 alkaen.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Timur Inapshba

30.5.1978
Tiedot

Tuomas Kallioinen

26.5.1983
Tiedot

Jarno Majamaa

12.5.1989
Tiedot

Antti Teittinen

15.8.1981
Tiedot

Juha-Pekka Torvinen

15.6.1983
Tiedot


Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

Lue lisää
ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Lue lisää
Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Lue lisää
Ilves haki voiton Espoosta

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

Lue lisää
PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Lue lisää
Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.

Lue lisää