Kärkikamppailu päättyi tasapeliin

Futsal-Liigan kärkikamppailu Ilveksen ja GFT:n välillä oli armotonta taistelua pallonhallinnasta läpi ottelun. Ilves karkasi ottelussa jo 2-0 johtoon Juha-Pekka Torvisen ja Antti Teittisen maaleilla, mutta GFT nousi tasoihin Jarkko Reinikan laukomilla 10 ja 6 metrin rangaistuspotkuilla.
05.48 1-0 - Juha-Pekka Torvinen (Matti Anttonen)
15.17 2-0 - Antti Teittinen (Jani Nyblom)
17.25 2-1 - Jarkko Reinikka, 10m
20.54 2-2 - Reinikka, 6m

Kuten aina Ilveksen ja GFT:n välisissä kohtaamisissa, intoa ja vauhtia riitti ottelun alusta asti. Tänään nähtiin läpi ottelun kovaa taistelua pallonhallinnasta, sillä molemmat joukkueet ovat tottuneet pitämään palloa hallussaan vastustajaansa enemmän. Joukkueet karvasivat paikan tullen korkealta pyrkien vaikeuttamaan vastustajan pelinrakentelua ja pakottaen vastapuolen epämukavuusalueille.

Korkea karvaus avasi tilaa puolustavan joukkueen selustaan ja tänään nähtiinkin useita vaarallisia pystyjuoksuja. Ottelun ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka aukesi Timur Inapshballe, joka karkasi vastustajiltaan läpiajoon. Matias Sarelius onnistui kuitenkin oikea-aikaisella ulostulollaan torjumaan tilanteen.

Kovalla temmolla pelatun ottelun ensimmäinen osuma oli todellinen Juha-Pekka Torvisen taidonnäyte. Torvinen harhautti Jani Modigin täysin kioskille ja laukoi terävän kaukolaukauksen yläriman kautta Sareliuksen selän taakse. Jos Wayne Rooney ei olisi tehnyt tänään Manchester Cityä vastaan saksipotkumaalia, olisi Torvisen "vaatimaton laukaus" saattanut olla päivän komein osuma.

Avausmaali vapautti Ilveksen peliä ja maalintekopaikkoja syntyi useita. Sarelius pelasi kuitenkin huippupeliä GFT:n maalilla ja jatkoi oikea-aikaisia ulostulojaan torjuen ensimmäisen puoliajan aikana 3-4 läpiajotilannetta.

Ajassa 15.17 Ilves osui toistamiseen. Hyvän pyörityksen päätteeksi GFT-puolustus aukesi ja Jani Nyblom syötti Antti Teittisen vapaaksi. Teittinen sijoitti pallon ohi Sareliuksen ja Ilves siirtyi jo mukavaan kahden maalin johtoon.

Ensimmäisen puoliajan viimeiset minuutit olivat GFT:n hallintaa. Peli pyöri jatkuvasti Ilves-päädyssä ja kavennusosuma läheni hetki hetkeltä. Ilveksen peliä vaikeutti myös joukkuevirheiden täyttyminen neljä minuuttia ennen loppua. Varsinkin Modigin kanssa Ilveksellä oli vaikeuksia, sillä maajoukkuekapteeni osaa jalkaan kaatumisen ja virheiden kalastelun jalot taidot turhan hyvin.

Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Ilves joutui rikkomaan kuudennen kerran ja pallo vietiin 10 metrin pisteelle. Jarkko Reinikka sijoitti lyhyellä vauhdilla pallon tolpan viereen ja toi GFT:n mukaan peliin.

GFT onnistui luomaan myös muutamat muut vaaralliset tilanteet ensimmäisellä puoliajalla. Varsinkin targettina pelannut Timo Lumivaara oli lähellä maalintekoa päästyään kertaalleen kääntymään pallon kanssa lähietäisyydellä. Ilves-maalia vartioinutta Tuomas Kallioista ei kuitenkaan pelitilanteista pystytty tänään yllättämään. Puoliaikatulos 2-1.

Toinen puoliaika alkoi Ilveksen kannalta epäonnekkaasti. Pallo pelattiin Lumivaaralle hyökkäyspäätyyn ja Torvinen näki ehtivänsä katkaisemaan pystysyötön. Juuri kun Torvinen oli katkaisemassa syöttöä venytti Lumivaara jalkansa pallon ja Torvisen potkun eteen ja kaatui saamaansa osumaan. Pienen harkinnan jälkeen tuomari Timo Onatsu vihelsi ja osoitti rangaistuspotkua. Pallon taakse asettui jälleen Reinikka ja peli oli tasoissa kun ensimmäistä puoliaikaa ei ollut ehtinyt kulua edes minuutin vertaa.

Ilves ei kuitenkaan tasoitusosumasta lannistunut vaan hyökkäsi yhä aktiivisesti. Ja maalintekopaikkoja syntyi. Valitettavasti pelkät paikat eivät kuitenkaan riitä. Joni Pakola pääsi kertaalleen sijoittamaan kohti tyhjää maalia poikittaissyötön jälkeen, mutta pallo karkasi kohti Spiral-hallin kattoa. Myös Teittiselle tarjoutui vastaava maalintekopaikka kuin mistä hän ensimmäisellä puoliajalla osui, mutta tällä kertaa Sarelius ehti peittämään laukauksen.

Ottelun voitto kiinnosti myös GFT:ä. GFT:n toisen puoliajan parhaita tilanteita syntyi oikean laidan kautta, jossa GFT:n pelaajat onnistuivat muutamaan kertaan eksyttämään vartijansa. Teemu Terho livahti kertaalleen vapaaseen laukaisupaikkaan, käänsi vedon vielä syötöksi maalille, mutta Ilveksen onneksi pallo sujahti koko kentän poikki, vaikka maalia kohden juoksivat niin omat kuin vieraatkin pelaajat.

GFT:n paras maalintekopaikka avautui Lasse Lindille kolme minuuttia ennen loppua. Lind sai syötön oikeaan laitaan ja laukauksen sijasta käännähti vielä ryntäävän puolustajan ohitse. Kallioinen oli kuitenkin tilanteessa hereillä ja torjui noin seitsemästä metristä tulleen vedon.

Ottelussa pidettiin kovaa tempoa päällä loppuun asti, mutta illan maalit oli jo nähty. Lopputulos 2-2.

Ilveksen päävalmentaja Petteri Pulkkinen ei ollut ottelun jälkeen tyytyväinen kärkikamppailun tuomarityöskentelyyn:
"Tuomarina Timo Onatsu epäonnistui pahasti kärkipelin ja sen hengen lukemisessa ja Modig sai kaatuilla yhden pisteen GFT:lle. Kamppaamisessa ja jalkaan juoksemisessa on iso, mutta vaikeasti huomattava ero. Kaksi rankkaria ja niihin johtaneet tilanteet jättivät paljon harmiteltavaa, mutta ainakin vielä homma on omissa käsissä, jos Tervarien vastustajat eivät ota tauluun FTK-lukemin."

"Maalintekopaikkoja saimme luotua, mutta Sarelius pelasi hienon pelin ja otti monta tärkeää torjuntaa. Tasainen ja hyvätempoinen futsal-peli, joka jätti meille vielä tehtävää kahden parhaan joukkoon pääsemiseksi.", kommentoi Pulkkinen.

Tasapeli piti todellakin Futsal-Liigan kärkitaistelun avoimena, sillä jos sarjakakkonen GFT ja sarjakolmonen Tervarit voittavat omat rästiottelunsa, siirrytään viikon päästä pelattavalle viimeiselle runkosarjakierrokselle kolmen joukkueen ollessa tasapisteissä Liigan kärjessä.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.