Kooveen ja Josba tasasivat pisteet

Koovee miesten edustusjoukkue kohtasi lauantaisessa salibandyliigan ottelussa Josban Joensuusta. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 6-6 (2-2,0-1,4-3,0-0). Ottelu oli äärimmäisen tasainen eikä varsinaisesti kumpikaan joukkue hallinnut peliä mitenkään selkeästi missään vaiheessa. Ottelun tuomarit olivat harvinaisen ailahtelevalla päällä ja kotijoukkueelta hylättiin jatkoajalla maalikin tämän vuoksi.

Koovee aloitti ottelun melko vahvalla pallollisella pelillä, mutta vierasjoukkue pääsi kuitenkin iskemään ensimmäisen maalin. Niko Kejosen viivalaukaus vaihtoi suuntaa kotijoukkueen puolustuksesta ja upposi verkon perukoille. Ottelua oli ehtinyt siihen mennessä kulua 4.11. Noin kolme minuuttia myöhemmin vieraat hermoilivat ja taklailivat kotijoukkuetta kahden jäähyn arvoisesti. Koovee ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan Valtteri Sainio täräytti pallon tarkasti yläpeltiin Veli-Matti Luukon toimiessa maalin syöttäjänä. Henri Mäenpään istuessa jäähyllä iski taasen vieraiden Sami Matikainen tarkalla laukauksella tilanteeksi 1-2 ajassa 11.22. Tästä ainoastaan 38 sekuntia myöhemmin Luukko sai pallon keskialueella ja laukoi pelin tasoihin napakalla kiertolaukauksella. Ensimmäisessa erässä ei voinut sanoa täysin selkeästi kumpi hallitsi, mutta Kooveella oli pallokontrolli alussa ja lopussa.

Toisessa erässä kotijoukkue ei saanut peliinsä oikein minkäänlaista otetta. Vieraat tekivät erän ainoan maalin ajassa 32.37 Arto Vainikaisen toimesta. Kotijoukkueen puolustus hieman lepsuili sitä ennen pallon purkamisen suhteen. Erää leimasi varsin seisoskeleva ja kuitenkin sekava pelaaminen. Hyökkäykset ajautuivat lähinnä kulmiin eikä niistä näin ollen syntynyt kovin kummoisia tilanteita. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 2-3.

Ottelu parani loppua kohden

Kolmannessa erässä suurimman roolin otti ottelun tuomaripari, joka aiheutti jatkuvaa hämmennystä tuomioillaan. Ensimmäisen kolmen minuutin aikana arvottiin yhteensä neljä jäähyä, joista kolme tuomittiin kotijoukkueelle. Josba pääsi pyörittämään peli ensin 4-3-ylivoimalla, jonka aikana se ei onnistunut maalinteossa, mutta Koovee onnistui. Liigan alivoimamaalipörssiä johtava Luukko sai pallon omalla alueella ja laukoi vastustajan puolella melko kaukaa kotijoukkueen tasoitusmaalin. Tästä kuitenkin seurasi vielä 5-3-ylivoimaa vieraille ja sen aikana vieraat tekivät jälleen johtomaalin. Kotijoukkue jatkoi kuitenkin vahvaa draiviaan ja Aki Hietanen tasoitti ottelun Marko Lahtisen hyvästä syötöstä. Jälleen ehti kulua ainoastaan 45 sekuntia, kun Tuomas Arponen vei vieraat 4-5 johtoon. Josba sai muutamaa minuuttia myöhemmin ja Koovee käytti siirretyn rangaistuksen ajan tehokkaasti hyväkseen. Janne Lamminen piiskasi kotijoukkueen tasoihin Sainion esityöstä. Kotijoukkueelle lähti tästä hyvä vauhti päälle ja Vesa Wetterwik iski joukkueen johtoon Lasse Salmisen syötöstä ajassa 50.54. Kotijoukkueella oli tämän jälkeen useita paikkoja ratkaista ottelu, mutta palloa hierottiin liiaksi eikä varmoistakaan paikoista onnistuttu. Josba pääsi tasoittamaan pelin vielä kuin varkain noin kolme minuuttia ennen loppua ja ottelussa mentiin jatkoajalle. Viimeinen erä oli ottelun parasta antia pelillisesti molemmilta joukkueilta.

Jatkoajalla ei uusia sankareita syntynyt, vaikkakin ottelun erotuomarit Henri Heinola ja Manu Marttinen sitä viittaa vierasjoukkueen kannalta kantoivatkin. Joka tapauksessa herrat hylkäsivät täysin selkeän kotijoukkueen maalin mailaanlyömisenä vaikkei siihen minkäänlaista aihetta ollutkaan. Erityisen harmillista jos tämän kaltaiset ratkaisut vaikuttavat joukkueiden sijoituksiin runkosarjassa playoffeja ajatellen. Molemmille joukkueille yksi piste, joka kyllä sinänsä vastasi täysin ottelun tapahtumia.

Tuomaritoiminta kuohutti vielä jälkikäteenkin

Kooveen kapteeni Luukko kommentoi ottelua jälkikäteen seuraavanlaisesti:

-Meillä oli omat paikkamme 6-5 tilanteessa, mutta siinä vaiheessa hieman löysäilimme, kun ottelun olisi voinut ratkoa. Kaikki kunnia Josballe, pelasivat hyvin ja antoivat tiukan vastuksen. Hyvää salibandyviihdettä kaiken kaikkiaan.

-Aloitimme ottelun hyvin. Ensimmäinen erä oli hyvää peliä, toinen taas sitten ei. Josba pelasi siinä hyvin. Kiitos tästä vieraiden Matikaiselle, joka jäädytti peliä varsin ansiokkaasti. Viimeinen erä oli sitten meiltä jo erittäin hyvää peliä. Hyviä paikkoja oli, mutta niistä ei saatu sisään, kertoili taasen Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki.

Ottelun jatkoajalla sattunut maalin hylkääminen herätti myös keskustelua. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että maalia ei edeltänyt rikettä, mutta Josban leirissä uskottin olleen kyse siitä, että tuomari yritti paikata aiempaa virhettään:

-Maalihan se oli ei siinä mitään. Luulen, että tuomarit yrittivät vain paikata sitä, että maalia edeltänyt vapari oli mennyt väärään suuntaan. Joka tapauksessa, kun ottelua miettii niin lukemat olivat oikeanlaiset, totesi Josban kapteeni Markus Ketonen.

Riihimäelläkin oli oma sanansa sanottavana:

-Ihan käsittämätön ratkaisu. Tällaisia ei saisi enää tulla. Hämmentävää, kun tuomarit eivät kanna vastuutaan. Tulos oli sinänsä oikeutettu, mutta toivottovasti tämä ei ratkaise liikaa loppujen lopuksi.

Kotijoukkueen Eero Myllykangas pelasi tänään uransa ensimmäisen liigaottelun ja onnistui siinä varsin hyvin. Ikää nuorella miehellä on vasta 16-vuotta ja hänestä tullaan varmasti kuulemaan jatkossakin. Kooveella on seuraava kotiottelu jo ylihuomenna, kun vieraiksi saapuu FBT Pori.

Kooveen (Joel Siltanen) tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.