Ilvekselle vuoden ensimmäinen tappio Winter Classicissa

Fosu – Ilves  11-4 (5-1, 1-1, 5-2)

Ilves lähti maaseudulle kapealla kokoonpanolla, ainoastaan 13 kenttäpelaajan ja yhden maalivahdin turvin. Lauantai-illan spektaakkeli ei herättänyt ennakkoon kovinkaan suuria hurraa huutoja Ilves-leirissä, vaan ottelu oli pakkopullaa jo Hakametsän parkkipaikalta lähdettäessä. Pelihaluja ei ainakaan nostanut, kun paikan päällä selvisi Forssan hallin hieman viileähkö lämpötila ja ottelun pelaaminen ns.”ulkoilmaotteluna”. Ottelun ensi minuuteilla Ilves-ryhmä loi muutamia maukkaita maalipaikkoja, mutta reilun kolmen minuutin jälkeen forssalaisten ronkku puolesta kentästä livahti Ilves-maaliin. Tämän jälkeen loppu Winter Classicista olikin oikeastaan yhtä Via Dolorosaa. Muutama minuutti forssalaisten esikoisesta Ilves tarjoili minuutin sisään vaihtovirheillään Fosulle kaksi ylivoimahyökkäystä, joista kotijoukkue rankaisi tylysti. Tämän jälkeen tilanne rauhoittui hieman, mutta ajassa 16.22 Fosu rankaisi jälleen vastahyökkäyksestä lukemiksi 4-0. Jaakko Jyrkän ylivoimaosuma erän lopulla toi tamperelaisleiriin pientä lohtua, mutta Fosu rankaisi ennen taukoa ripareista vielä kerran ja näin tauolle lähdettiin murheellisissa 5-1 numeroissa.

Toinen erä oli numerollisesti kaikkein tasaisin, mutta silti se oli Ilvesnäkökulmasta katsottuna melkoista taapertamista. Erän alkupuolella V-M Takkinen jatkoi rankkariputkeaan ja hassutteli rystyltä 5-2 -kavennuksen. Fosu onnistui kuittaamaan kuitenkin reilua minuuttia myöhemmin, kun Ilveksen omanpään merkkaus petti vapaalyöntitilanteessa. Loppuerän aikana molemmilla oli tilanteita kasvattaa maalimääriään, mutta maalivahdit kummassakin päissä pelasivat väkevästi ja estivät lisämaalien synnyn.

Pukukopissa tehdyn strategialinjauksen mukaan kolmanteen erään piti vielä kehitellä jonkinmakuista kiriä. Se tyrehtyi kuitenkin heti alkuunsa, kun Suupparit iskivät jo ensimmäisessä vaihdossa pallon Ilves-reppuun. Viimeistään tässä vaiheessa selkärangat napsahtelivat lopullisesti Ilves-aitiossa ja kotimatka lämpimässä bussissa alkoi houkuttaa – valitettavasti kellossa oli kuitenkin vielä reilut 19 minuuttia jäljellä. Yleisön tarvitsi odotella reilut viisi minuuttia, kunnes kotijoukkue oli takonut taululle täyden kympin täyteen, iskemällä kolme maalia reilussa kahdessa minuutissa. Tämän jälkeen myös Ilves pääsi pariin kertaan kaunistelemaan numeroitaan Ville Kangasmäen ja käsittämättömässä maalirännissä viilettävän Ville Kauton osuttua putkien väliin. Illan kruunuksi viimeisestä maalista vastasi kuitenkin Fosu, kun maalin eteen unohtunut forssalaisjyrä sohi irtopalat sisään ajassa 59.04 ja muutti taululle loppuluvuiksi 11-4.

Kaikki kunnia Fosulle voitosta, mutta ottelu oli Ilveksen osalta lähinnä turistireissu. Se pelattiin, koska kalenteriin niin oli merkitty. Monelle pelaajalle bussimatkan korttipelit näyttelivät tärkeämpää roolia kuin itse sählykamppailu. Lukemat olivat toki melko karut, mutta edes pienellä kohennuksella asenteeseen olisi lukemista saatu huomattavasti siistimmät. Ilveksen osalta vierasreissut ovat nyt tämän kauden osalta vihdoin historiaa ja ensi viikonloppuna kausi päättyy kahteen panoksettomaan kotiotteluun Losbia ja FBC Turkua vastaan. Putoamispeikon kanssa tappelevilla vastustajilla panosta sen sijaan riittää sitäkin enemmän. Koska kyseessä ovat kotiottelut, on Ilveksenkin vielä kauden viimeisellä viikolla otettava itseään niskavilloista kiinni ja kehiteltävä itselleen jostain pikkuruinen motivaatiokipinä, jotta runsaslukuiselle kotiyleisölle ja uskolliselle ykkösvani Penalle pystytään tarjoamaan kaudesta mukava maku suuhun. Tämä on tärkeää ajatellen myös ensi kauden kausikorttimyyntiä.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.