Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveen pudotuspelit alkavat perjantaina

 
Kooveen pudotuspelit alkavat perjantaina

Kooveen miesten edustusjoukkueen ensimmäinen kohtaaminen Espoon Oilersia vastaan otellaan ensi perjantaina Espoossa. Joukkueet kohtasivat toisensa kahteen otteeseen runkosarjassa. Ensimmäisen voitti Oilers Tampereella lukemin 7-10 ja toisen Koovee lukemin 9-10 ja. Tapiolassa. Oilersille kausi on ollut erityisen vahva. Vierailla on ollut ajoittaista ailahtelevuutta, mutta vasta pudotuspeleissä mitataan joukkueiden todelliset rahkeet.

Oilersin kulta-aika salibandyliigassa sijoittui 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen ensimmäiselle puoliskolle. Siitä Jaakko Hintikan johtamasta ryhmästä on enää rippeet jäljellä, mutta espoolaiset ovat jälleen pikkuhiljaa nostamassa itseään takaisin kohti Suomen terävintä kärkeä. Nyky-Oilers ei sisällä mitään megatähtiä, mutta joukkueessa on melko paljon taitoa, urheilullisuutta ja intoa. Joukkueen valmentajana Akseli Ahtiainen on tunnettu siitä, että pitää ainakin hänen pelaajansa ovat varsin hyvässä fyysisessä kunnossa. Oilers on tällä kaudella osoittanut, että pystyy pelaamaan koko kauden melko tasavahvasti ja kohtuullisen nuoresta keski-iästä huolimatta pääkin on kestänyt hyvin ainakin runkosarjassa. Joukkuen liike on ollut myrkkyä monelle vastustajalle ja varsinkin tehokkaat vastahyökkäykset tuottavat päänvaivaa ihan kelle tahansa vastustajalle.

Oilers lähtee sarjaan hienoisena ennakkosuosikkina sarjasijoituksensa ja vakuuttavan runkosarjan jälkeen. Tällä kaudella joukkueen nuorista runkosarjassa itsensä läpi löivät varsinkin Casper Pfitzner, Onni Piiparinen ja Perttu Pajukoski. Lisäksi maailmanmestarit Jouni Vehkaoja ja Oscar Hänninen tulevat olemaan joukkueelle suunnaton tuki tiukoissa paikoissa. Myöskään puolustuksen Patrick Wardin ja Nicklas Meyerin sekä hyökkäyksen Markus Olkkosen roolia ei voida missään nimessä vähätellä. Sähäkkyyttä ja taitoa riittää, mutta se, että kestääkö suhteellisen kokemattoman joukkueen kantti tarpeeksi pitkälle tulee ratkaisemaan tämän otteluparin.

Koovee sai mieluisensa vastuksen

Sinänsä väliotsakkeessa on virhe, että tamperelaisjoukkue olisi varmasti halunnut jonkun muun joukkueen vastaansa jos vaihtoehtoina olisi ollut vielä sijojen 5-8-joukkueet. Joka tapauksessa Oilers sopii Kooveelle paremmin, kuin Classic, SSV ja Spv. Joukkueiden tyylit ovat melko samanlaisia ja se on näkynyt myös tulostaululla kauden molemmissa kohtaamisissa, joissa tehtiin yhteensä 35 maalia. Kooveekin luottaa liikkeeseen ja pallolliseen peliin, mutta on toki ehkä muuten vielä hiukan fyysisempi, kuin espoolaisjoukkue. Tamperelaisten pelillinen kehitys on ollut huimaa muutaman vuoden aikana ja tänä vuonna joukkueelta voidaan odottaa pääsyä mitalipeleihin. Helpolla se ei tule, koska molemmat joukkueet ovat varsin tasavahvoja. Kooveen tulee pitää kenttätasapainonsa kunnossa ja olla erittäin tarkka puolustuspäähän vastahyökkäysten varalla. Lisäksi hyökkäyspäässä tulee etsiä ne "taikakepit" millä pallot löytävät maaliin asti. Kaiken kaikkiaan Koovee on parhaimmillaan Oilersin kanssa hyvin tasavahva jos ei parempikin.

Koovee on joukkueista iältään kokeneempi, mutta varsinaisessa pudotuspelikokemuksessa ei voida puhua mistään huimasta erosta. Tamperelaisillakin on omat "nuoret hurjansa" ja tietenkin kokeneempi kaarti joiden vastuunkanto nousee pudotuspeleissä yhä suurempaan arvoon. Joukkue on kaiken kaikkiaan hyvin tasainen tasoltaan. Maalivahtiosastolla Kooveella on kovempi edustus ja varsinkin Pekka Niemiseltä voidaan odottaa vastuunkantoa. Puolustus on myös ollut kohtuullisen kova tällä kaudella. Maajoukkueen porteilla pyörinyt Janne Lamminen on ollut koko kauden erinomaisessa vireessä molemmissa päissä. Joukkueen plusmiinus-kärki Lauri Hannelius on myös kantanut hyvin pallollista vastuuta. Nuoret Nico Andersson ja Tapio Kinnunen ovat nousseet loppukaudesta enemmän esille. Hyökkäyksessä Veli-Matti Luukko-Valtteri Sainio-Ville Matikainen-ketjulta odotetaan paljon. Marko Lahtinen ja Tomas Sladky tulevat pudotuspeleihin uudella ryminällä. Kokeneistä ei voida unohtaa Lasse Salmista, eikä lupaavista nuorista Miro Lehtistä. Ottelusarjan lopputulosta on vaikeaa ennakoida, mutta ainakin joukkueen päävalmentaja Arto Riihimäki uskoo mitä vankimmin omiinsa. Jos puolustuspeli toimii niin kuin alkukaudesta, niin kaikki on varsin mahdollista.

Valmentajat vastakkain
Riihimäki vs. Ahtiainen
Millä odotuksilla lähdette koko ottelusarjaan?

Riihimäki:
-Voitto-odotukset ovat ainoat mieleiset. Kyllä tässä välieriin pyritään mennä.

Ahtiainen:
-Koko runkosarja meni vahvasti ja kausi on ollut vahvan nousujohteinen. Nälkää kasvaa syödessä. Ensimmäisestä ottelusta lähdetään hakemaan puhtaasti voittoa.

Miehistön terveystilanne?
Riihimäki:
-Se on täydellinen.

Ahtiainen:
-Ihan täysi miehistö. En edes pimitä tietoja, vaan tämä on totuudenmukainen kommentti.

Minkälainen vastus Oilers/Koovee on koko sarjaa ajatellen? Entä kenet yksittäisen pelaajan nostaisit jalustalle?
Riihimäki:
-Hyvin samanlainen, kuin Kooveekin. Kokemusta ja intoa piisaa. Tasainen joukkue. Prässikarvaus ja hyökkäysten kääntäminen on tappavaa. Joukkueen kunto on kova. Pleijareissa näkyvimmin vastuuta kantaa varmasti kokenut konna, maailmanmestari ja suomenmestari Vehkaoja. Nuorempi polvi ei ole vielä tuollaisesta lähtökohdasta pleijareihin lähtenytkään.

Ahtiainen:
-Hyvin samankaltainen, kuin mekin. Aktiivinen ja urheilullinen. Tehnyt paljon maaleja ainkin meitä vastaan tällä kaudella. Voisin nostaa heiltä esille Luukon, joka on hyvä maalintekijä, jolla on erinomainen kämmen. Osaa myös syöttää. Ehdottomasti sellainen, joka tulee pitää tiukasti kiinni.

Entäpä oma tilanteenne? Kenet nostat esille omasta joukkueestasi?
Riihimäki:
-Joitain "temppuja" on opeteltu ja niistä tietyt jutut otetaan sarjaan mukaan. Tiivis viisikkopuolustus ja kenttätasapaino oltava kunnossa. Puolustuspää, keskialue, että hyökkäyspää tarkkaan. Sektoriin ei saa päästää laukomaan ja taustakiertojen kanssa tulee olla erityisen varovainen, koska niissä Oilers on vahva. Ottaisin meiltä maalivahdin tärkeimmäksi. Maalivahtipeli on hyvällä tasolla ja korostuu näissä peleissä.

Ahtiainen:
-Meillä on tasainen joukkue. Nuori joukkue, jonka tulee pelata omilla vahvuuksilla. Ongelmana on se, että parhaimmillamme voimme voittaa kenet tahansa, mutta huonoimmillamme hävitä kelle vaan. Nyt katsotaan minne siivet kantaa. Vehkaoja on tärkein lenkki. Hän ohjaa ja puolustaa hyvin.

Montako ottelua sarjassa pelataan?
Riihimäki:
-Koovee voittaa sarjassa kolme kertaa. Minua ei kiinnosta pätkääkään kuinka monta kertaa Oilers voittaa.

Ahtiainen:
-Neljä-viisi ottelua. En usko, että kumpikaan voittaa suoraan kolmessa ottelussa. Runkosarjassa voitot menivät tasan.

Kooveen ensimmäinen kotiottelu pelataan siis ensi maanantaina Kaukajärvellä klo 18.30 alkaen!

Pe 11.3. klo 18.30 Oilers - Koovee Tapiolan UH
Ma 14.3. klo 18.30 Koovee - Oilers Spiral-halli
Ke 16.3. klo 18.30 Oilers - Koovee Tapiolan UH
La 19.3. klo 18.30 Koovee - Oilers Spiral-halli (tarvittaessa)
Ma 21.3. klo 18.30 Oilers - Koovee Tapiolan UH (tarvittaessa)

Kooveen (Joel Siltanen) tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää