Interille voitto Vaasan Palloseurasta

Inter palasi kahden ottelun jälkeen takaisin voittokantaan torstaina Veritas Stadionilla, kun joukkue kukisti tasokkaassa ja vauhdikkaassa Veikkausliigaottelussa Vaasa Palloseuran, eli VPS:n vahvan toisen jakson ansiosta 3-1(1-1). Interin maaleista ottelussa vastasivat järjestyksessä Timo Furuhom, Henri Lehtonen ja Domagoj Abramovic. VPS:n ainokaisen iski avausjakson lopulla Alexandr Kokko.

Moni odotti FC Interin ja VPS torstaisesta Veikkausliigaottelusta yksitotista kamppailua. Kattia kanssa, sillä vaasalaiset olivat talven aikana muokanneet pelitapaansa viime kausien puolustusvoittoisesta kyttäilystä huomattavasti iloisempaan suuntaan.

Vaasalaiset olivat mennä ottelussa johtoon jo 8. minuutilla, kun Riku Heinille pelattiin hyvä vetopaikka 16-alueen sisälle. Interin maalivahti Magnus Bahne oli tilanteessa kuitenkin valppaana ja torjui kovan laukauksen jaloillaan kulmapotkuksi.

Ottelun avausmaalin tekemisessä onnistui Inter. Peli oli vanhennut 25 minuuttia, kun Henri Lehtonen pelasi Timo Furuholmin tekopaikkaan. Pienestä säheltämisestä huolimatta Furkka onnistui sijoittamaan pallon lopulta tolpan kautta VPS-maaliin.

Minuuttia myöhemmin Furuholmilla oli sauma tuplata maalisaldonsa, mutta VPS-toppari Jani Tanska onnistui horjuttamaan sopivalla hetkellä Inter-hyökkääjän tasapainoa, joten veto meni lopulta ohi maalin.

Ensimmäisen jakson lopulla VPS onnistui tasoittamaan pelin Inter-puolustuksen pienoisen uinahduksen seurauksena. Pallo ajautui keskityksen jälkeen täysin vapaana olleelle Alexandr Kokolle, jolla oli helppo työ sijoittaa VPS-tasoitus ohi Magnus Bahnen.

Inter muutti pelitapaansa aggressiivisemmaksi toiselle jaksolle. Tämä onnistui hyvin, sillä jo 48. minuutilla Timo Furuholm pelasi pallon matalalla keskityksellä maalille nousseelle Henri Lehtoselle, joka nosti Interin johtomaalin varmasti yli vastaan syöksyneen Janne Henrikssonin.

Interillä oli hyvät mahdollisuudet mennä ottelussa menojaan noin tunnin pelin kohdalla, mutta tuolloin Henriksson torjui upeasti niin Henri Lehtosen kuin Domagoj Abramovicin kaksi maalintekoyritystä hyvistä paikoista.

Pelin lopullinen ratkaisu nähtiin lopulta 81. minuutilla, kun Mika Ojalan tarkka vapaapotku löysi Abramovicin pään, josta pallo painui taitavalla puskulla VPS-maalin kattoon. Maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi, vaikka ihan pelin lopussa Furuholm hukkasi loistavan maalipaikan ilta-aurinkoon sokaistuneena.

Interille ottelusta siis tärkeä voitto, joka nosti sen sarjataulukossa toiselle sijalle. Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat jo sunnuntaina, kun joukkue matkustaa RoPS:n vieraaksi Rovaniemelle.