TPS romahti aivan lopussa ennätysyleisönsä edessä

TPS hävisi JJK:lle kotonaan dramaattisten vaiheiden jälkeen lukemin 2-3. TPS:llä oli 5602 katsojansa edessä homma hanskassa aina 90. minuutille asti Mika Ääritalon kahdella upealla läpiajomaalilla, vaikka entinen TPS-kärki Mikko Hyyrynen olikin ehtinyt kaventaa JJK:n maalin päähän 69. minuutin kohdalla

Sarjajohtoon noussut JJK jyräsi kuitenkin lisäajalla kaksi maalia ja nousi väen väkisin 3-2 -voittoon. Ensin kaksi edellistä kautta TPS:ssä hyökännyt Mikko Manninen puski tasoituksen ja aivan loppusekunneilla JJK sai vielä pilkun, jonka vaihdosta kentälle tullut Niko Markkula tälläsi varmasti yläkulmaan.

- Olihan se ihan käsittämätöntä, että se kääntyi noin. JJK on kova jengi, ei siitä ole kysymys, mutta esimerkiksi avausjaksolla meillä oli ne paikat ja me tehtiin ne maalit. Toisella jaksolla ei päästy kunnolla paikkoihin, vaan jotain siitä pelaamisesta puuttui, mutta ei JJK:kaan ottelua selkeästi hallinnut. Loppu oli sitten aikamoinen katastrofi, TPS-luotsi Marko Rajamäki summasi illan annin.

Mutta takaisin vielä ottelun varsinaisiin tapahtumiin. TPS lähti itse otteluun kaikkien varsin latautuneena, eikä ihme, koska vastassa oli liuta entisiä TPS-pelaajia. Ottelun alussa palloa pyöriteltiin varsin tasaisesti puolin ja toisin. JJK yritti kuskata palloa TPS-maalille Jani Virtasen ja Mikko Mannisen laitapelaamisen kautta ja TPS pyrki hieman suoraviivaisempiin hyökkäyksiin.

17. minuutin TPS teki JJK-puolustuksesta täyttä hakkelusta. Njazi Kuqi, Juho Lähde ja Mika Ääritalo pelasivat koko JJK-pakiston täysin solmuun sillä seurauksella, että Lähde vapautti Ääritalon suoraan läpiajoon. TPS-kärki kiitti, teki täsmälleen oikeat ratkaisut ja iski pallon ulkosyrjällä verkkoon ohi Janne Korhosen.

- Pelatiiin hienosti yhteen ja pääsin juoksemaan läpi. Mulla oli hetki aikaa katsoa, minne koetan pallon sijoittaa ja sinnehän se meni, Ääritalo kertasi.

31. minuutin kohdalla iski pyörremyrsky nimeltä Ääritalo taas uudestaan. Hän sai pallon Njazi Kuqilta ja repi itsenä väkisin läpiajoon ja tinttasi pallon toistamiseen JJK:n verkkoon puoleen tuntiin. Ai kun kaikki näytti TPS-näkökulmasta tässä vaiheessa kivalle.

- Se ei ollut niin selkeä läpiajo, mutta pääsin riuhtaisemaan itseni irti ja päätin juosta. Aikaa oli vähemmän, mutta tuntui tosi hienolta, kun pallo painui taas verkkoon. Ääritalo jutteli.

Tepsillä oli mitä mainioin paikka mennä heti perään kolmen maalin johtoon, kun Leroy Maluka pelattiin irti JJK-puolustukselta. Janne Korhosen oikeaikainen ulostulo esti kuitenkin varman lisäosuman.

Toisen jakson alku neppailtiin puolin ja toisin ja TPS oli menossa vääjäämättä kohti voittoa. Entisen TPS-pelaajan, Jukka-Pekka Tuomasen inhottava syöttö maalinedustalle muutti kuitenkin ottelun kulkua. Tuomanen jakoi ja Hyyrynen ohjasi matalan syötön terävästi verkkoon. TPS-maalivahti Jukka Lehtovaaralla ei ollut juurikaan saumaa tilanteessa.

TPS tuudittautui ehkä JJK:n ensimmäisen maalin jälkeen edelleen siihen, että kolme pistettä tulee kuin vanhasta muistista. Sinnikäs JJK oli kuitenkin toista mieltä ja joukkueen taistelutahto kantoi ottelun viimeiselle sekunnille asti. Ensin Tuomanen pisti tarkan keskityksen ja Manninen nikkasi pallon ohimollaan sisään. Aivan ottelun loppu oli sitten jo melkein kuin painajaisesta. JJK pisti jälleen matalan pallon maalisuulle, joka kimpoili edes takaisin ja lopulta Jaakko Nyberg teki sen mitä oli enää tehtävissä, pelasi ruuhkasta lähteneen pallon maalinsuulta kädellään. Pallo pilkulle ja good night!

Kylmä tosi asia on se, että ei TPS pelannut kokonaisuudessaan huonoa ottelua. Ensimmäinen puoliaika oli ihan vakuuttavaa näytöstä, mutta hyvää pallollista peliä pelaava JJK vaan tuli sitkeästi takaa ja sillä oli jopa onni puolellaan. Aina rento Mikko Manninen kiteytti homman juuri niin rennosti, kuin koko näytelmän voi vaan kiteyttää. Eilen TPS-paidassa, tänään kettunutussa.

- Mun mielestä me pelattiin ihan hyvin koko ajan. Uskottiin taas siihen, että tämäkin peli voi kääntyä ja pelattiin niinhän siinä lopulta kävi. Tänään oli vaan tosi mukava pelata, Manninen pudotteli.

- Loppu oli nolo ja varmaan turha. Oli silti upeaa nähdä, että turkulaisia kiinnostaa jalkapallo. 5600 katsojaa näiden viime hetken aikataulusiirtojen ja muiden juttujen jälkeen on kova luku, Ääritalo puolestaan kiitteli.

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.