Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pöytäjääkiekon MM-kisat Turussa 10.-12.6.

 
Pöytäjääkiekon MM-kisat Turussa 10.-12.6.

Pöytäjääkiekon kahdennettoista MM-kisat järjestetään Turussa ensi viikolla (10.-12.6.).

Koko kansan pöytälätkäpeli kerää maailman huiput Kupittaalle ensi viikolla

Jääkiekon MM-pokaali kiertää parhaillaan Suomeaja kansa juhlii Leijonien menestystä. Samaan aikaan  Turussa valmistaudutaan jo seuraavaan lätkän maailmanmestaruusjahtiin. Tällä kertaa Kundia tavoittelevat pienten muovikaukaloiden taiturit, pöytäjääkiekkoilijat. Menestystä odotetaan myös näistä kisoista, sillä suomalaispelaajat lähtevät Turussa järjestettäviin MM-kisoihin suosikkeina. Kisat järjestetään ensi viikolla Kupittaan urheiluhallissa (10.–12. kesäkuuta).

Kilpalajina Suomessa jo 20 vuotta

MM-kisat pelataan suomalaisille tutulla Stiga Playoff -pöytäjääkiekkopelillä, jossa joukkueina ovat Suomi ja Ruotsi. Pöytäjääkiekossa on kilpailtu 1980-luvun alusta asti. Ensimmäiset MM-kisat järjestettiin 1989 Tukholmassa, Turun kisat ovat järjestyksessään kahdennettoista. Suomeen kilpapöytäjääkiekko rantautui 1990-luvun alussa Ahvenanmaan ja Turun kautta. Nykyään se on koko maahan levinnyt kilpalaji, jonka kansallisessa rankingsarjassa käy vuosittain noin 150 pelaajaa.

5 000 ottelua, kahdeksan mestaruutta, 20 maata

Turussa maailmanmestaruudet ratkotaan kahdeksassa sarjassa. Pelattavat sarjat ovat juniorit, veteraanit, naiset ja avoin. Jokaisessa sarjassa pelataan sekä henkilökohtainen että joukkuekilpailu. Kisoihin odotetaan pelaajia 20 maasta. Perinteisten kiekkomaiden lisäksi kilpailijoita tulee mm. Pakistanista, Kroatiasta ja Iso-Britanniasta. Kaiken kaikkiaan kisoihin odotetaan noin 200 pelaajaa.

Virallinen pöytäjääkiekko-ottelu kestää 5 minuuttia. Turussa pelataan viikonlopun aikana virallisia matseja yhteensä yli 5 000. Yksittäisille pelaajille otteluita kertyy jopa yli 100, esimerkiksi avoimen sarjan maailmanmestari pelaa henkilökohtaisessa kisassa noin 80 peliä.

Nuttunen tavoittelee historiallista mestaruutta

MM-kisoissa suurimmat odotukset kohdistuvat avoimeen sarjaan, jossa Suomella erinomaiset mahdollisuudet kultajuhliin sekä henkilökohtaisessa että joukkuekilpailussa. Henkilökohtaisen kilpailun suurin suosikki on turkulainen Roni Nuttunen 20, joka hakee kotikisoistaan jo kolmatta peräkkäistä maailmanmestaruutta. Hän on ainoa pelaaja, joka on voittanut maailmanmestaruuden peräkkäisissä kisoissa (2007, 2009). Hän on myös toistaiseksi ainoa Ruotsin ulkopuolelta tullut avoimen sarjan maailmanmestari. Nuttusen kovin haastaja on ennakkoon Ahti Lampi. Hän on voittanut kaksi viimeisintä Euroopan mestaruutta (2008, 2010) ja on maailmanrankingissa toisena. Muut mestariehdokkaat saapuvat Latviasta, Venäjältä ja Ruotsista.

Joukkuekulta kiikarissa

Joukkuekilpailussa Nuttusen ja Lammen odotetaan johdattavan Suomen viisikko kultajuhliin. Suomalaisilta odotetaan menestystä myös muissa sarjoissa. Naisten henkilökohtaisessa kilpailussa Minerva Martiskainen puolustaa MM-pronssia ja naisten joukkuekisan MM-hopeaa. Veteraanit hakevat menestystä hallitsevan Euroopan mestarin Janne Kokon johdolla. Junioreissa Suomen tasainen viisikko kamppailee erityisesti joukkuekisassa mitaleista, mutta hyvänä päivänä henkilökohtainen mitalikin on mahdollinen kenelle tahansa.

Yleisölle avoin tilaisuus

MM-kisat ovat yleisölle ilmainen ja avoin tapahtuma. Paikalla on käytössä myös yleisöpelejä. Niillä voi yrittää vaikkapa ilmaveiviä (kyllä, senkin voi tehdä lätkäpelillä). Ovet avataan yleisölle joka päivä klo 9.00.

Lisätietoja löytyy MM-kisojen kotisivuilta:
http://www.poytajaakiekko.fi/wch2011

Suomen pöytäjääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle




Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää