Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS:n 1. puoliajan hallinta kuihtui pistejakoon

 
TPS:n 1. puoliajan hallinta kuihtui pistejakoon

TPS ja RoPS tasasivat pisteet Rovaniemellä lukemin 1-1. TPS oli alusta asti liikkeellä hyvällä jalalla helteisellä keskuskentällä ja dominoi avausjaksolla lähes täysin ottelutapahtumia, mutta toinen puoliaika muutti tapahtuman käsikirjoituksen pistejakoon.

Tepsi saa alkuun muutaman kulman, mutta RoPS-puolustus torpedoi Tepsin yritykset niin, että mitään pahempaa ei päässyt syntymään.Vartin kohdalla Mika Ääritalo sai pallon oikealla. Huuhkajien matkassa ollut huippukuntoinen kärki käytti RoPS-pelaajien kunniakujan hyväkseen ja eteni keskelle. Ääritalo latasi vasurillaan, mutta RoPS-vahti Alex Nyom venyi mainioon torjuntaan.

Petteri Pennaselta vedettiin jalat alta vasemmalla paikalla. Pennanen siirsi tilanteesta seuranneen vaparin sivuun ja Toni Kolehmainen tälläsi pallon ruuhkaan. Peliväline ajautui lopulta Njazi Kuqille, joka latasi kuitenkin voimalla yli.

Pari minuuttia tästä ja RoPS joutui jälleen rikkomaan. Nasse Kuqin vapari pamahti kuitenkin suoraan RoPS:n lihamuuriin ja tilanne kuivahti kasaan.

Lapin sinipaidat väläyttelivät vaarallisuuttaan 25. minuutin kohdalla, kun RoPS:n kärkäs kymppipaita, meksikaani Manuel Rivera, pääsi lähes palloon kiinni ja oli livahtaa läpi, mutta Jallu Heinikangas heittäytyi väliin ja siivosi alimpana miehenä pallon viime tingassa yli sivurajan. Hetkeä myöhemmin Eetu Muinonen säntäsi oikealta läpi ja taisteli pallon luukulle, mutta TPS selvitti pallon väljemmille vesille.

Ääritalo pääsi pienen suvantovaiheen jälkeen taas vetopaikkaan, mutta jälleen Nyom ehti pallon eteen. Välittömästi seuranneesta vastaiskusta RoPS iski pallon puolestaan TPS-verkkoon, mutta maali hylättiin paitsiona.

38. minuutin kohdalla TPS iski kuin varkain. Petteri Pennanen niittasi pallon vasempaan alakulmaan ja samalla tämä kymppipaita avasi maalitilinsä Veikkausliigassa.

Toiselle puoliajalle tuli selkeästi virkistynyt RoPS ja tämä kostautui 59. minuutin kohdalla. Jaakko Nyberg otti kauden toisen suoran punaisensa käsivirheestä ja palloa näytettiin pilkulle. Huono-onninen Nyberg sai tilanteesta aika kovan tuomion. Entinen TPS-pelaaja Shpat Qerimi tinttasi pallon varmasti täplältä verkkoon.

Hieman RoPS:n tasoituksen jälkeen roolia otti TPS-maalivahti Henrik Moisander, joka torjui upeasti Tuomo Könösen kaksi perättäistä pyssytystä.

TPS veti tämän jälkeen hieman henkeä, mutta palasi voittomaalijahtiin taas viimeisen vartin aikana. Pennaselle tarjottiin loistopaikkaa 84. minuutilla, mutta Nyom venyi jälleen kerran huipputorjuntaan. Pennanen sai vielä lisäajalla mainiosta paikasta vaparin, mutta pallo painui kohti Rovaniemen taivasta.

- Ihan hyvää peliä meiltä. Avausjaksolla meillä oli täysi kontrolli päällä ja sitten yksi tuomio muutti näitä tapahtumia. Se oli aika kova päätös, mutta en ala arvostelemaan oliko se oikein vai väärin. Tänään vielä vähän palautellaan ja uidaan ja huomenna lennetään kotiin Turkuun. Sunnuntaina pelit jatkuvat jo Hakaa vastaan, TPS-luotsi Marko Rajamäki summasi.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Jarno Heinikangas

5.3.1979 Pori
Tiedot

ToniKolehmainen

Toni Kolehmainen

20.7.1988
Tiedot

Njazi Kuqi

25.3.1983
Tiedot

Henrik Moisander

29.9.1985
Tiedot

PetteriPennanen

Petteri Pennanen

19.9.1990
Tiedot

MarkoRajamäki

Marko Rajamäki

3.10.1968 Göteborg, SWE
Tiedot

MikaÄäritalo

Mika Ääritalo

25.7.1985 Turku
Tiedot


TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää