TPS vei huikean turkulaisen urheilujuhlan kentällä ja katsomossa

Sehän oli tapahtumana lähes täydellinen. Mukavan leppoisa kesäilta. Yli 8000 katsojaa paikan päällä ja kannattajat pistivät tifoineen päälle parastaan. Ja kaiken kruunasi erittäin tapahtumarikas paikalliskamppailu TPS-FC Inter, jonka mustavalkoraidat veivät lopulta armottoman taistelun jälkeen nimiinsä lukemin 2-1. Todellista turkulaista urheilujuhlaa siis. Täytyy nostaa taas hattua molemmille joukkueille myös siitä, että maaleja nähtiin, eikä kumpikaan todellakaan lähtenyt pakittelemaan tai pelailemaan mitään nollanollaa.

TPS ja FC Inter ovat 28 keskinäisessä Veikkausottelussa nyhjänneet tasan yhden maalittoman tasapelin. Tämän illan taistelussa maaliverkot sivat kyytiä jo ottelun 4. minuutilla, joten siitä nollanollasta taas. Huippuiskussa oleva Mika Ääritalo haistoi pitkän pallon ja rynni Interin topparikaksikolta karkuun sijoittaen pallon varmasti ohi Inter-vahti Magnus Bahnen.

TPS iski lisää pökköä pesään 22. minuutin kohdalla. Tällä kertaa Ääritalo toimi jakajana ja antoi loistavan syötön, josta Njazi Kuqi puikkelehti Inter-puolustukselta karkuun ja sijoitti pallon kylmästi maalin oikeaan takanurkkaan.

Inter oli selkeästi ihmeissään TPS:n salama-alun kanssa ja koko ensimmäinen puoliaika edettiin muutenkin TPS:n taktisten suunnitelmien mukaan.

- Inter tulee kovaa molemmilta laidoilta ja ne piti yrittää eliminoida. Jouduimme sen takia välillä vähän turhan syvälle, mutta taktiikka onnistui. Inter on niin kova jengi ja siellä niin kovia pelaajia, että jotain spesiaalia täytyi vaan keksiä, TPS-luotsi Marko Rajamäki puhalteli.

Ottelun toinen puoliaika ei ollut enää niin vakuuttavaa peliä Tepsiltä kuin ensimmäinen. Inter pyöritti palloa enemmän, mutta edelleen sen hyökkääyspään tehotrio Timo Furuholm - Mika Ojala - Henri Lehtonen pystyttiin pitämään herran nuhteessa

Inter pääsi kuitenkin pistejahtiin mukaan 77. minuutin kohdalla. Sinimustat saivat kulman ja pallo kimpoili rankkarialueen takana vaanineelle Henri Lehtoselle. Tämä pompautti palloa kertaalleen ilmassa ja latasi pallon sydämensä kyllyydestä maalin oikeaan ylänurkkaan. TPS-maalivahti Jukka Lehtovaara oli hyvin mukana, mutta käsien pituus ei aivan tässä tapauksessa riittänyt.

Lopussa Inter yritti hyökätä hieman riskillä ja se avasi myös TPS:lle paikkoja kolmanteen maalin. Loistomatsin keskikentällä uurastanut Juho Lähde pääsi kertaalleen lähes nokitusten Bahnen kanssa, mutta painui hieman vasemmalta ohi.

- Kun tultiin kentälle ja nähtiin kannattajien tifo, nousi tunnelma kattoon. Pelattiin varsinkin erittäin järkevä ensimmäinen puoliaika ja ansaittiin kokonaisuudessa voitto, Lähde tuuletteli.

- Job Dragtsman viime kauden sanoin, että tästäkin pelistä saa vain kolme pinnaa. Se on totta, mutta onhan tämä paljon jotain muutakin. Paikalla oli yli 8000 ihmistä ja meidän kannattajat laittoivat taas parastaan, Rajamäki jakeli kiitosta.

- Inter on ollut todella tehokas jengi. Ei se meidän toinenkaan maali vielä oikein vapauttanut meitä, mutta tosi kylmäpäisesti nämä jätkät pelasivat koko matsin, Rajamäki näki.

- Inter oli alussa jotenkin kohmeessa ja niille tuli samalla virheitä. Saatiin aika nopeasti ne kaksi maalia, mutta kyllä taistelu jatkui aivan asti. Nämä olivat meille aivän älyttömän tärkeät pisteet. Pysyttiin kärkijoukkueiden tuntumassa tällä voitolla, illan tehomies Ääritalo puolestaan muistutti.

TPS pääsi voittonsa myös sarjan kärkikolmikon imuun taas paremmin. HJK vie letkaa 24 pistellään, mutta perässä seuraavat JJK (23) , FC Inter (22), TPS (19) ja FC Honka (15). Muille kyyti alkaa olla jo tässä vaiheessa liian kovaa.

Veikkausliigan Juhlapäivän yhteydessä nimettiin jälleen myös uusi Veikkausliigan Legenda. Kunnianosoituksen sai ansaitusti vain 31-vuotiaana leukemiaan menehtynyt TPS-maalivahti Dan-Ola Eckerman, joka muistetaan muun muassa UEFA-cupin legendaarisesta otteluparista TPS-Internazionale.

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.