Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS nuorisokatras pohjusti komean IFK-voiton

 

TPS nuorisokatras pohjusti komean IFK-voiton


TPS palasi viiden voitottoman ottelun jälkeen taas voittojen tielle Veikkausliigassa. Rajussa otteluruuhkassa kärvistelevä Palloseura jyräsi tänään IFK Mariehamnin tieltään jo toistamiseen tällä kaudella. Lukemat olivat tällä kertaa 2-0, eikä suurempikaan voitto olisi ollut ihan huutava vääryys. TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki oli rukannut kokoonpanoaan uuteen muotoon sen verran, että nuorisokolmikko Juho Lehtonen, Jere Uronen ja Santeri Mäkinen pääsivät mukaan heti avaukseen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni TPS:n hallinnassa, mutta mitään aivan multimaalisia maaipaikkoja ei heti alkuun nähty. Ensimmäisen varoitusiskun punoi Petteri Pennanen, joka tälläsi vajaan kympin kohdalla kertaalleen yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin Lehtonen kokeili ruutinsa kuivuutta, mutta veto painui Josh Wicksin ulottuville. Seuraavana oli vuorossa Jaakko Nyberg, jonka kulman jälkeinen pommi suhahti IFK:n maalin yli. Myös IFK pääsi muutaman kerran kokeilemaan Jukka Lehtovaaran näppien kestävyyttä, mutta mitään vaarallisempaa ei päässyt syntymään.

Ensimmäisen puoliajan lopulla TPS:n tasainen painostus tuotti vihdoin toivottua tulosta. Jere Uronen purjehti vasenta laitaa läpi ja lähetti huipputarkan keskityksen luukulle, jossa Mika Ääritalo seurasi palloa loistavasti puskemalla sen vuorenvarmasti verkkoon ohi Wicksin. Uronen pelasi ensimmäistä liigamatsiaan kotiyleisönsä edessä avauksessa.

- Ei se ollut kuitenkaan mikään harjoiteltu, mutta keskitys lähti hyvin ja siellä oli ammattimies päineen välissä, turhankin vaatimaton Uronen kertasi avausosumaa.

TPS löi tämän jälkeen ison vaihteen silmään ja IFK:ta vietiin pahemman kerran. Hetki maalin jälkeen Pennanen rynni oikealta ja näki Mäkisen, jonka veto lähti kuitenkin hieman liian korkealle. Juuri ennen taukovihellystä IFK-puolustus purki pallon aivan päädystä, mutta se ajautui Urosen ulottuville, joka siirsi pallon nopeasti Ääritalo. Kaksikko pelasi kauniin seinän, mutta Urosen latasi hieman liian kovalla volyymilla maalikehikon yli.

Toisella puoliajalla TPS jatkoi armotonta palloralliaan ja IFK oli edelleen täysin vastaanottavana osapuolena. IFK-puolustusta juoksuttivat puoliajan alkuun ensin Pennanen ja heti perään Ääritalo. 53. minuutin kohdalla Tepsin rummutus tuotti tulosta, mutta Lehtosen ampuma osuma liputettiin paitsiona. Paria minuuttia myöhemmin Ääritalo sahasi IFK-pakit solmuun, siirsi pallon boksiin Lehtoselle, joka teki hallitun pysäytysliikkeen ja sijoitti pallon vasempaan alakulmaan. Maali oli ensimmäistä kertaa TPS:n avauksessa pelanneelle Lehtoselle koko liigauran ensimmäinen.

- Se tilanne lyö nyt vähän tyhjää ja en ihan tarkkaan muista, mitä siinä tapahtui. Joka tapauksessa se ensimmäinen liigamaali oli hienoa tehdä, Lehtonen pohdiskeli ottelun jälkeen tyytyväisenä.

Ottelu loppu oli enemmän tai vähemmän pelailua, sillä varsinainen taistelu oli armotta jo ohi. IFK pääsi hieman paremmin ymmärrettävästi peliin mukaan, mutta ei se tosissaan enää TPS:n voittoa pystynyt uhkaamaan. Kun pelikello tikitti jo täysin lukemia, päästi Marko Rajamäki vielä yhden TPS-lupauksen irti. Ville Rannikko pelasi nyt puolestaan ensimmäisen minuuttinsa korkeimmalla sarjatasolla.

- Nuoret pojat täyttivät hienosti paikkansa tänään. Jere ja Ville ovat käyneet koulua tiiviisti kevään ja vasta nyt kesällä he ovat pystyneet osallistuneet paremmin harjoituksiimme. Jere pääsi Pietarsaaressa ensimmäistä kertaa avaukseen ja hän näytti heti, että on jo nyt liigatason pelaaja. Juho tuli puolestaan keväällä meille loukkaantuneena ja sai nyt mahdollisuuden avauksessa. Hän on tulevaisuuden pelaajiamme. Kokonaisuudessa meidän pallollinen pelimme oli jopa kauden parasta. Välillä pallo kiersi pariltäkymmeneltä mieheltä toiselle kunnon pelitilanteessa, ilman että se olisi ollut vaikka toppareiden pallottelua toiselta toiselle. Olen erittäin tyytyväinen tähän esitykseen tämän ruuhkan keskellä, Rajamäki kiitteli joukkojaan.

IFK kiirehti tuttuun tapaansa ymmärrettävästi heti ottelun jälkeen laivalle.

- TPS juoksutti meitä ja oli pallollisessa pelissä selvästi meidän edellämme varsinkin toisella puoliajalla. Nyt matkustamme kotiin harjoittelemaan, IFK-luotsi Pekka Lyyski puolestaan lupasi.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JuhoLehtonen

Juho Lehtonen

3.8.1992
Tiedot

Jukka Lehtovaara

15.3.1988 Turku
Tiedot

Santeri Mäkinen

9.4.1992
Tiedot

Jaakko Nyberg

19.12.1980
Tiedot

PetteriPennanen

Petteri Pennanen

19.9.1990
Tiedot

Jere Uronen

13.7.1994
Tiedot

MikaÄäritalo

Mika Ääritalo

25.7.1985 Turku
Tiedot


Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Tomi Ruuhikorpi.

Lue lisää
Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

FC Inter on solminut pelaajasopimukset Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaajien Mikko Kuninkaan ja Niilo Mäenpään kanssa.

Lue lisää
Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

FC Inter on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Tero Mäntylän kanssa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

FC Inter on tänään vapauttanut Shefki Kuqin seuran edustusjoukkueen valmentajan tehtävistä. Valmennusvastuun ottaa aiemmin apuvalmentajana toiminut Fabrizio Piccareta.

Lue lisää
Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Suomessa HJK:ta kahteen otteeseen edustanut hyökkääjä Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin heinäkuun loppuun kestävällä sopimuksella, jossa on seuran optio loppukaudesta.

Lue lisää