TUTO Hockeylle palasi pisteiden makuun

Mollivoittoisesti sujuneen Pohjois- Suomen kiertueen jälkeen TUTO Hockey näytti Kupittaalla OS/G- areenalla että potkua ja pirteyttä löytyy. Vanha ”vihulainen”, Jokipojat oli pitkään vastaanottava osapuoli mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä napakammin pohjoiskarjalalaiset vieraat saivat otteen ottelusta ja jatkoajalla sinänsä upean pelin pelannut turkulaisveskari Kim Törnström joutui taipumaan joensuulaisille.

Varsinkin parina viime kautena TUTO Hockeylle kiusallinen vastus Jokipojat sai nöyrtyä ensimmäisen kerran noin kuuden minuutin pelin jälkeen. Jokpoikien Mikael Ruohomaa ehti istua  jäähyllä vain kuusi sekuntia kun kotijoukkueen ykkösviisikko teki vieraiden maalilla pahojaan. Tutkapari Markku Vuorisalo- Antti Virtanen osoitti sen miksi kyseinen parivaljakko on TUTO Hockeylle niin toivottu paluumuuttajakaksikko. Avausmaali vapautti kotijoukkueen pelin iloiseen menoon ja varsinkin ensimmäisen erän loppupuoli sujui TUTO Hockeyn paukutellessa kiekkoja kohti Antti Oren vartioimaa joensuulaismaalia.

Ensimmäisen erän loppupuolella TUTO Hockeyn maalivahti Tommi Virtanen joutui jättämään mittelön. Tilalle luistellut Kim Törnström äityi huikeaan torjuntavireeseen. Törnströmin näyttävien torjuntojen siivittämänä kotijoukkue piti pään kylmänä ja erityisen riemuisa näytös koettiin kun Markku Vuorisalo alivoimalla vei kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Yhdestä takaiskumaalista huolimatta myös ottelun toinen erä oli kotijoukkueen.

Takaa- ajoasemasta kolmanteen erään lähtenyt vierasjoukkue hivuttautui väkisin kiinni TUTO Hockeyn pelitempoon ja jo viime kaudella Kiekko-Vantaan riveissä monta katkeraa kalkkia turkulaisille juottanut Olavi Vauhkonen toi susilauman väkisin tasoihin. Vauhkosen maali antoi vieraille sitä paljon puhuttua sisua sellaisissa määrissä että Jokipojat pakotti ottelun jatkoajalle. Ottelua varsinkin alkupuolella selvästi dominoinut TUTO Hockeyn oli tunnustettava Jokipojat maalein 3-2 paremmakseen. Hieman onnekkaasti kiekko pomppi Jarkko Immosen saattelemana turkulaismaaliin. Aika ajoin lennokasta ja iloa pursuvaa peliä esittänyt kotijoukkue joutui kuluvan kauden aikana ensimmäistä kertaa poistumaan kotijäältä hävinneennä osapuolena.

Valmentajien sanomaa:
Petri Niukkanen (TUTO Hockey): ”peli ei ollut huono, mutta 2-0- johtoasemassakin otettiin tyhmiä jäähyjä ja näin vastustaja pääsi hivuttautumaan tasoihin. Vaikka joukkueelle on alinomaa korostettu jäähyttömiä pelejä, ei oppi ainakaan tunnu vielä menneen perille. Jatkossa jäähyjä pitää vain yksinkertaisesti välttää jotta päästään taas kiinni kolmen pisteen voittoihin. Kimi (maalivahti Törnström) ansaitsee erityiskiitoksen kiitoksen illan ottelustadät jatkoajalle.”

Mikko Haapakoski(Jokipojat): ”Tultiin löysästi matsiin, mutta onneksi ensimmäisessä erässä selvittiin vain yhdellä takaiskumaalilla. Sarja tuntuu olevan tiukka joten jokaisesta pisteestä on taisteltava ja joukkueelle voitto oli henkisesti merkitsevä.”

TUTO Hockeyn seurava kotiottelu pelataan OS/G- areenalla keskiviikkona 5.10. klo 18.30, jolloin vastaan asettuu K-Vantaa.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.