Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockeylle karvas tappio huikeassa Koulupelissä

 

TUTO Hockeylle karvas tappio huikeassa Koulupelissä


Kupittaan OS/G- areenalla pelattiin keskiviikkona värikäs ja tapahtumarikas Mestis-ottelu. Nihkeäasti kolmen pisteen voittoja napsinut TUTO Hockey sai vastustajakseen SaPKon, pässipaidoiksi kutsutun ryhmän Savosta. Jos TUTO Hockeyn alkukausi on aika ajoin ollut sävyltään mollivoittoinen, eivät SaPKonkaan otteet ole olleet kovin kummoisia. Lisäväriä mutta myös lisäpainetta matsiin toi se että ottelu oli Canal +:n televisio- ottelu ja myös se, että katsomossa nähtiin satamäärin turkulaisia ja lietolaisia koululaisia. Ottelun lopullinen ratkaisu, momentum koettiin kolmannen erän puolivälin paikkeilla kun vieraat menivät menojaan.

SaPKo yrittää lähteä karkuun

Sarjataulukon perusteella ottelun olisi olettanut olevan kotijoukkueen suurta riemulaulua ja matsin ensimmäinen maali kirjattiinkin turkulaisten nimiin. Antti Virtanen tavoitti maalin edustalla vapaana olleen Markku Vuorisalon, joka pienellä siirrolla toimitti pikkumustan ohi SaPKo- veskari Niko Kaulion. Vuorisalon maalia seurasi kuitenkin kotijoukkueen musta hetki ja pässipaidat hivuttautuivat jo 3-1 johtoon. Petri Niukkasen suojatit eivät kuitenkaan heittäneet kirvestä kaivoon vaan toimittivat tärkeillä hetkillä pari kertaa kiekkoa häkkiin ja toisen erän puolivälissä oltiin jo tasatilanteessa. Aki Keinäsen ja Derer Famularen koulumaalit toivat kotijoukkueen pelaamisen hetken taaperruksen suosta hohdokkaaseen lentoon.

SaPKo menee menojaan

Kolmannen erän alku mentiin koko lailla turkulaisten määräämissä jalanjäljissä. Sarjajumbo ei kuitenkaan niin sanotusti kuvia kumartanut vaan ehkä vähän maitohappoisilla jaloillakin hivuttautui erän loppupuolella taas kahden maalin johtoon. Markku Vuorisalon pikkukakkosen aikana vieraat katkaisivat lopullisesti kotijoukkueen selän ja henkisen kantin kun taululla luvut olivat jo 3-6.

TUTO Hockey oli oleellisesti muuttanut viisikkojaan sitten alkukauden. Niin hyökkääjistössa kuin pakistossakin rukkaukset olivat aikakin radikaaleja. Niin ikään muutamat viime ottelut turkulaismaalilla veskaroinut Kim Törnström sai tehdä tilaa määräaikaisella sopimuksella TUTO Hockeyssä pelaavalle Mikaeel Vuoriolle. Alun ehkä haparoivan otteen jälkeen myös Vuorio pääsi vireeseen. Vuorion hyvä vire kaatui viimeistään SaPKon neljännen maalin jälkeen.

TUTO Hockeyn kotiottelut jatkuvat lauantaina 15.10. klo 17.00, kun OS/G Areenalle saapuu hallitseva mestari Vaasan Sport.

Näin kommentoivat valmentajat:
Petri Niukkanen(TUTO Hockey): ”Puolustuspelimme jäätyi oikeastaan joka kerta kun savonlinnalaiset pääsivät hyökkäykseen. Taisteltiin kyllä ja yritettiin mutta kun omasta päästä ei kunnolla päästy pois, oli vieraiden voitto tätä kautta sinetöity.”

Pekka Tirkkonen(SaPKo): ”Oli hieno nähdä taisteleva ja positiivinen SaPKo. Epäonnistumisia on tullut liiankin kanssa joten voitto oli henkisesti tärkeä. Valmistauduttiin matsiin kunnolla. Vedettiin aamujäät Hämeenlinnassa ja voitiin latautua rauhassa. Hengen voittohan tämä olli.”

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää