TUTO Hockey vei huikean trillerin OS/G Areenalla

Maaottelutauon jälkeen ihan uutta virtaa saanut TUTO Hockey kohtasi lauantaina jo kolmatta kertaa kotonaan Vaasan Sportin. Maukastakin makeamman voiton KooKoosta perjantaina napannut kotijoukkue oli heti matsin alusta alkaen liikkeella nopealla jalalla ja yöllisestä reissaamisesta ei ollut tietoakaan kun juna jälleen kulki. Mutta myös vastustajalla kulki. Loppujen lopuksi ottelun ratkaisuun tarvittiin se paljon puhuttu pitkä kaava eli voittomaalikilpailu. Siinä TUTO Hockey palkitsi upeasti kannustaneen kotiyleisön nappamaalla voiton 5-4 lukemin.

Perjantaisen voiton psykologiaa

Voitto KooKoosta merkitsi TUTO Hockeylle monia apinankaristuksia selästä, kun se saavutti ensimmäisen kolmen pisteen vierasvoiton. Samalla valmentaja Kari Makkonen avasi voittotilinsä TUTO Hockeyn peräsimessä. Lisäksi paluun TUTOpaitaan tehnyt Juho Santanen koppaili heti nollapelin.

Lauantain peli Sportia vastaan oli kuitenkin eri peli. Kotijoukkueen avaus maalinteossa oli kovasti salamainen, sillä jo 43 sekunnin pelin jälkeen Ville- Vesa Vainiola lirutti pikkumustan ohi Jonathan Iilahden. TUTO Hockeylle tarjoiltiin mahdollisuutta lähteä vaikka karkumatkalle, sillä kotkapaitoja passitettiin oikein urakalla jäähypömpeliin. Vieraat rokottivat kuitenkin peräti pari kertaa vajaalla ja kaiken lisäksi pienessä ajassa. Derek Famulare toi kuitenkin kotijoukkueen tasoihin ja palautti uskon siihen että kaveri ei ainakaan suosiolla lähde karkumatkalle.

Toisessa erässä pelattiin sitten sitä kovasti muotia olevaa Havaiji- kiekkoa. Ilmiö ei kuitenkaan välttämättä aina ole mikään kielteinen sellainen. Tarkka keskialueen puolustaminen johtaa siihen että syöttöketjuja ei liiemmälti synny. Satunnaisen kiekkokatselijan silmin moinen touhu saattaa näyttää sekavalta mutta näin ei aina välttämättä ole. Kotijoukkueen koneistomaisuus eittämättä kyllä hiipui toisessa erässä, joten erän ainoasta maalista vastasi Sport.

Kolmannessa erässä kotijoukkueella oli vain yksi mahdollisuus: Aloittaa takaa- ajo. Ajassa 42.08 Markku ”Marre” Vuorisalo napautti ammattimiehen ottein Famularen laukoman reboundin ohi Iilahden. TUTO Hockey oli taas pelissä mukana. Turkulaisten riemua lisäsi Toni Jalo joka erän puolivälin paikkeilla vei kotijoukkueen 4-3 johtoon. Vieraat kuitenkin kuittasivat tilanteen varsin nopeasti ja taas oltiin tasatilanteessa. Kun lisämaaleja ei enää nähty edes jatkoajalla, siirryttiin voittolaukauskilpailuun. Toisin kuin monta kertaa aiemmin vei kotijoukkue nyt VLkisassa pidemmän korren ja voittomaali kirjattiin TUTOn kultakuupan Antti Virtasen nimiin.

Kohti valkoista joulua

KooKoo- ottelun kynnyksellä julkistettiin TUTO Hockeyn välitavoite nimikkeellä Valkoinen joulu. Operaation koordinaatit ovat: aikajänne: maaottelutauosta joulutaukoon. Pelejä: 11. Pistetavoite: 18. Lauantain jälkeen pelejä on takana kaksi ja pisteitä viisi joten aikataulussa ollaan.

Valmentajat äänessä
Kari Makkonen(TUTO Hockey): ”Saimme Loistavan alun otteluun, jonka jälkeen kaksi alivoimamaalia kolahtivat omiin pahaan paikkaan, mutta ei kuitenkaan lamaannuttu. Kolmannessa erässä uskallettiin taas tehdä maaleja. Lisää työtä on vieläkin tehtävä, mutta kohti valkoista joulua ollaan menossa.”

Pasi Räsänen(Sport): ”Tulipa taas käytyä Turussa, mutta ei tästä ottelusta paljoa kerrottavaa lapsille jäänyt. Järjetön määrä virheitä tehtiin joten treenimäärää on huikeasti lisättävä.”

Seuraavan kerran TUTO Hockeyn otteita OS/G- areenalla pääsee nauttimaan lauantaina 26.11.2011, jolloin TUTO SUPERPÄIVÄN puitteissa TUTO saa vieraita Oulusta Kiekko- Laserin nutussa.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.