Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maailman suurin lentopallotapahtuma Turussa

 

Maailman suurin lentopallotapahtuma Turussa


YLI MILJOONA LENTOPALLOKOSKETUSTA KESÄLLÄ KUPITTAALLA

Maailman suurin lentopalloturnaus järjestetään kesäkuun alussa Turussa Kupittaan maisemissa. Keskellä kaupunkia järjestettävä turnaus on lentopalloilulle hyvä näyteikkuna. Suurtapahtuma ja näyteikkuna ei kuitenkaan järjesty itsestään, vaan Power Cupin järjestämiseen tarvitaan suuri vapaaehtoisten joukko.

Power Cup on maailman suurin lentopallotapahtuma ja se järjestetään perinteisesti kesäkuun alussa koulujen kesäloman alettua jossain päin Suomea. Vetovastuu kiertää ympäri Suomen ja vuodelle 2012 järjestelyvuorossa oli Länsi-Suomi. Turku kävi valintaprosessissa kovan taistelun järjestelyoikeudesta Salon kanssa, mutta Kupittaanpuiston tarjoamat mahdollisuudet suurkaupungin ydinkeskustassa vetivät lopulta pidemmän korren. Eri puolilla Suomea Power Cup on päässyt kokemaan Suomen kesän kaikki eri säävariaatiot. Turnauksen kaikki pelit pelataan aina ulkokentillä ja säitä on ollut aina lumisateesta viime kesän 35 asteen helteeseen.

- Halusimme tuoda tapahtuman isoon kaupunkiin ja isojen ihmismassojen keskelle. Kuuden järjestävän seuran yhteistyö vakuutti meidät siitä, että väkimäärä ja innostus tekemiseen riittää ison projektin läpivientiin, kertasi tapahtuman taustoja Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen.

Tapahtuma on kuuden järjestelyistä vastaavan seuran ja Suomen Lentopalloliiton yhteinen suurhanke. Power Cupia lähtivät yhdessä hakemaan Liedon Parma, Littoisten Työväen Urheilijat, Maskun Kataja,
Raision Loimu, Raision Loimu Juniorit ja Turun Urheiluliitto. Näistä seuroista muodostuvan paikallisen järjestelytoimikunnan tavoitteena on tehdä Turun Power Cupista kaikkien aikojen paras ja kansainvälisin poweri. Turku ja Kupittaa tarjoavat lentopalloileville lapsille ja nuorille ainutlaatuiset puitteet pelata lentopalloa ja tavata toisiaan poikkeusellisessa ympäristössä.

Power Cupiin on viime vuosina osallistunut vuosittain noin 800 joukkuetta. Kaikki ottelut pelataan ulkokentillä, joita Kupittaalle rakennetaan lähes 300. Neljän päivän aikana pelataan kaikkiaan noin 4500 ottelua ja suoritetaan reippaasti yli miljoona lentopallokosketusta. Henkilömäärässä mitattuna tapahtuma tarkoittaa noin 10.000 kävijää Kupittaalle. Lisäksi kaupunkilaisten toivotaan tulevan tutustumaan ilmaistapahtumaan, josta ei liikunnan iloa puutu.

- Joka vuosi powerin pelialueelle tuleminen on yhtä häkellyttävä ja liikuttava kokemus. On huikeaa nähdä monia satoja palloja yhtä aikaa ilmassa ja lasten nauttivan yhdessäolosta ja pelaamisesta, kertoo Iiskola-Kesonen hymy huulillaan.

Tapahtuman koosta kertoo myös pelialueella, eli Turun tapauksessa Kupittaan urheiluhallissa jaettavan ruuan määrä. Lämpimiä aterioita jaetaan neljän päivän turnauksen aikana yhteensä noin 56.000 annosta. Lisäksi aamu- ja iltapalat tarjoillaan osallistujille majoituskouluihin.

MAAILMAN SUURIN LENTOPALLOTURNAUS RAKENTUU TURKUUN TALKOOVOIMIN

Toimivan tapahtuman aikaansaaminen näin suurelle joukolle vaatii paljon vapaaehtoistyöntekijöitä. Liiton kokemuksen mukaan vapaaehtoisia tarvitaan kaikkiaan noin 800. Tämän vuoksi järjestelytoimikunnan muodostavien seurojen lisäksi vapaaehtoisia tarvitaan muistakin yhdistyksistä. Vapaaehtoisten ei tarvitse sitoutua talkoisiin koko tapahtuman ajaksi, vaan lyhyemmänkin pätkän hoitavista talkoolaisista on suuri apu tapahtuman järjestelyihin.

Erilaisia tehtävävaihtoehtoja riittää niin paljon, että jokainen löytää varmasti mielekästä tekemistä. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua ruokahuoltoon, kenttien rakentamiseen ja huoltamiseen, majoituskouluille päivystämään, järjestyksenvalvonta- tai liikenteenohjaustehtäviin ja niin edelleen. Mukaan ilmoittautuva vapaaehtoinen saa valita seuran jolle hänen tekemänsä talkookorvaus kanavoidaan. Power Cupin kautta voi siis kuka tahansa käydä kantamassa oman kortensa kekoon Turun seudun lentopalloseurojen hyvinvointiin. Lisäksi talkoolaiset saavat itselleen ateriat Kupittaan urheiluhallissa sekä Power Cupin t-paidan. Onnistuneen tapahtuman jälkeen talkoolaisille järjestetään vielä oma palkitsemistilaisuus.

- Suurin palkinto vapaaehtoistyöstä on aina mukana olemisen tuoma hyvänolon tunne sekä lasten ja nuorten kasvoilta paistava iloisuus. Onnistuneesta tapahtumasta tulee talkoolaisille sellainen "me tehtiin se" -fiilis, kommentoi Turun Power Cupin paikallisjärjestäjien tiedotuspäällikkö Jani Nieminen.

UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle
Tähtihakkuri Chemos ponnisti Loimusta rahakentille

Tähtihakkuri Chemos ponnisti Loimusta rahakentille

Raision Loimun riveissä lentopallon Mestaruusliigassa kuluvalla kaudella loistanut ja viime kaudella Riennossa pistepörssin voittanut Michael Chemos siirtyy pelaamaan loppukaudeksi Qatarin liigaan.

Lue lisää
Mihailovicin ja Loimun tiet eroavat

Mihailovicin ja Loimun tiet eroavat

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan Raision Loimun ja Dragan Mihailovicin välinen valmennussopimus on purettu.

Lue lisää
Jouluottelua Iskua vastaan käynnistää Loimun härkäviikon

Jouluottelua Iskua vastaan käynnistää Loimun härkäviikon

Viime vuosien tapaan Loimun joulutaukoa edeltävä Mestaruusliigan kotiottelu on teemoitettu Jouluotteluksi.

Lue lisää
Sampo jatkoi voittoputkeaan Raisiossa

Sampo jatkoi voittoputkeaan Raisiossa

Loimu isännöi Sampoa Kerttulan lauantai-illassa. Kahden voittoputkessa olleen joukkueen kohtaaminen löi pisteen isäntien voittokululle.

Lue lisää
Kuuma kohtaaminen Raisiossa lauantaina

Kuuma kohtaaminen Raisiossa lauantaina

Mestaruusliigassa pelataan mielenkiintoinen ottelu lauantaina, kun Pielaveden Sampo saapuu Loimun vieraaksi Raisioon.

Lue lisää
Tärkeät sarjapisteet jaossa Raisiossa perjantaina

Tärkeät sarjapisteet jaossa Raisiossa perjantaina

Raisiossa isketään perjantaina huipputärkeä lentopallo-ottelu, kun kauden ensimmäisten otteluiden jälkeen sarjataulukon perää pitävät LEKA Volley ja Loimu iskevät vastakkain.

Lue lisää