OS/G Areenalla Pasi Nielikäinen Show

Kulunut viikko Mestiksessä on ollut sen verran värikäs että itse Andy Warholkin kalpenisi. Jokipoikien Antti Ore siirtyi pikavauhtia Espoon Bluesiin, KooKoon koutsi Ismo Lehkonen sai kenkää, TUTOn Jere Ölander kärsii pelikiellosta ja sama joukkue sainasi loppukaudekseen aikamoisen väriläiskän Pasi Nielikäisen. Lisää värikylläisyyttä nähtiin keskiviikona 25.1.2012 kun TUTO sai vastaansa OS/G- areenalla KooKoon. Kuten oleettaa saattoi, nähtiin kahden liukasliikkeisen joukkueen välillä Stalingradin taistelua muistuttava hermoja raastava vääntö. Ratkaisu jouduttiin hakemaan voittolaukauskisan kautta ja kaksi pistettä Tkotijoukkueelle hankki ensimmäistä matsiaan TUTO- paidassa pelannut Pasi Nielikäinen. Ottelun lopputulos kirjattiin aikakirjoihin luvuin 3-2.

Mestiksen varmastikin kaikkien aikojen tasaisin runkosarja lähenee loppuaan. Niin sarjan kärki- kuin tyvipäässä piste- erot ovat henkeäsalpaavan pienet. Esimerkiksi TUTOn sijoitus ennen illan koitosta oli kymmenes mutta matkaa kuudenteen sijaan oli vain kaksi pistettä. Lyhyesti ilmaistuna oikeastaan kaikki joukkueet pelaavat tällä hetkellä kuuden pisteen otteluita sillä periaatteessa kaikilla joukkueilla on mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin.Ottelun luonne näkyi myös illan koitoksessa sillä vapaata tilaa kentällä ei ollut ja tilanteet polveilivat päästä päähän, Kylmiä väreitä Kupittaan illassa koettiin ensimmäisen kerran kun Pasi Nielikäinen tavoilleen uskollisena hankki itselleen jäähyn. Kotijoukkue hoiteli alivoiman kuitenkin tyylikkäästi. Erän loppuminuuteilla puolestaan kotijoukkueelle tarjoutui todella herkullinen tilaisuus nakutella ottelun avausmaali kun parikin kouvolalaissoturia kävi ihmettelemässä jäähyaition salaisuuksia. Tilanteesta huolimatta Mikko Rämön maali varjeltui.

Kouvola prässää

Illan ottelu TUTO- silmälasein katsottuna oli sikäli haastava että joukkue joutui lähtemään taistoon pisteistä ilman alakerran varjelijoita Mikael Aaltosta ja Jere Ölanderia. Ölanderin poissaolon syy tulikin jo mainittua ja Aaltoselle puolestaan ei pelilupaa herunut lauantaina saadun aivotärähdyksen takia. Vastaavasti varsin vähälle peliajalle kauden mittaan jääneet Matias Kuusisto ja Olli-Pekka Viitaniemi joutuivat astumaan varsin suuriin saappaisiin. Ja kovaan prässiin turkulaispakisto joutuikin, Aku Ankkaa ei paljoa ehditty lueskella. Toisen erän alussa Jarno Kultasen suojatit loivat tuhtia prässiä kohti Juho Santasen suojelemaa turkulaismaalia ja ajassa 23.16 suojelusenkelit hylkäsivät Santasen kun KooKoon kultakuuppa Iivo Hokkanen siirsi vieraat maalinedustoimistosta maalin johtoon. Kahdeksisen minuuttia ennen toisen erän loppumista puolestaan turkulaisia istui jäähyboksissa kaksin kappalein ja tätä tilaisuutta KooKoon HenrikForsberg ei jättänyt käyttämättä. Värikkäät tapahtumat seurasivat toisiaan. TUTOn Derek Famulare taklattiin laidan tuntumaan ja Tuomas Muhosen pikkukakkosen aikana Ville-Vesa Vainiola antoi Kupittaan yleisölle aihetta riemuun sillä kavennusmaalin kautta TUTO olikin taas näppärästi pelissä mukana.

Kolmannessa erässä kotijoukkue yritti kääntää peliä itselleen. No, edellyttihän tietysti tilannekin tätä. Hieman ennen erän puoliväliä kotijoukkueelle tarjoutuikin namunen tilanne tasoitukseen kun Pasi Nielikäinen pääsi läpiajoon. Mikko Rämö veti tilanteessa kuitenkin pidemmän tikun. Taidokkaan ja tasokkaan pelaamisen siivittämänä erä kulki nopeatempoisesti Ajassa 57.23 Kupittaa sananmukaisesti räjähti kun kautta koko matsin ärhäkästi rouhinut neloskenttä Antti Reivosen kynäilemänä tasoitti pelin. Vaikka joukkueiden piste- ero sarjataulukossa onkin melkoinen, ei tästä juuri näkynyt merkkiäkään. KooKoo oli ehkä kainalokarvan verran edellä kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmas erä oli puhtaasti TUTOn. Kotijoukkueen työmoraali palkittiin, kun pitkiin aikoihin KooKoota vastaan päästiin edes jatkoajalle.

Voittoa vieraille tarjottiin kultatarjottimella, kun kolmannen etän lopussa ja jatkoajan alussa turkulaisille osoitettiin parikin kertaa rangaistusboksia. Puntit tasoittuivat, kun KooKoon Henrik Forsberg passitettiin pikkukakkoselle. Jatkoaika ei kuitenkaan ratkaisua tuonut, joten pisimmän kaavan mukaiseen spektaakkeliin päädyttiin. Voittolaukauskisaa jouduttiin viemään eteenpäin monen monta vuoroparia niin että vuorokausikin meinasi jo vaihtua. Kauan kaivatut kaksi pistettä saatiin lopulta ratkaistua kun ensimmäistä matsiaan TUTO- sotisovassa pelannut Pasi Nielikäinen teki voittomaalin.

Valmentajien kommentit:

Kari Makkonen(TUTO Hockey): ”Enemmän kuin tyytyväinen on oltava saatuihin kahteen pisteeseen. Kahden maalin tappiotilanteessa pää ei joukkueella notkahtanut. Matsiin jouduttiin lähtemään aika lailla kapealla pakistoaineistolla mutta tämä ei koitunut ongelmaksi. Erikoistilannepelaaminen toimi hyvin – ja – pudotuspeleihin tässä tähdätään.”

Jarno Kultanen(KooKoo): ”Ilman muuta iso pettymys että johto menetettiin. Peli oli sinänsä ihan kelpo ja maalipaikkoja luotiin vino pino. TUTO laittoi meidät kuitenkin ahtaalle. Ongelma on se että emme pysty tekemään kunnon kaulaa maalin johdon puolustaminen on hurjan työlästä.”

TUTO Hockeyn pistejahti jatkuu jo perjantaina 27.1.2012. Tuolloin OS/G- areenan jäälle TUTOa vastaan luistelee LeKi. Matsi alkaa kello 18.30

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.