Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loimulle kolmen hengen valmennustiimi

 

Loimulle kolmen hengen valmennustiimi


Raision Loimu on lyönyt lukkoon päättyneen kauden jälkeisellä työlistalla ensimmäisenä olleen ensi kauden valmennuskuvionsa. Valmennusvastuun ottaa kannettavakseen kolmen hengen valmennustiimi, kun kesken viime kauden Loimun valmennukseen mukaan tullut Vesa Kujanpää nousee seuran päävalmentajaksi ja saa avukseen jo muutaman kauden ajan fysiikkavalmentajana toimineen Tuomas Sallisen sekä pelaaja-valmentajapestin solmineen Henri Tuomen.

Kujanpään nimi oli Loimun seurajohdon valmentajalistalla kärkipäässä, sillä puolikkaasta yhdessä työskennellystä kaudesta jäi puolin ja toisin erittäin hyvä kuva. Sekä kotimaisilta että ulkomaalaisilta pelaajilta tullut erittäin positiivinen palaute Kujanpään harjoituksista ja vaatimustasosta oli yksi tärkeimmistä syistä jatkosopimusneuvotteluihin. Neuvotteluissa yhteinen sävel ja ajatus valmennustyylistä ja -tavoista löytyi varsin nopeasti.

- Kun toinen Suomen maratontaulukon ylivoimaisista kärkiseuroista, ja valtakunnan perinteisin lentopalloseura, tarjoaa päävalmentajasopimusta, niin onhan se niitä asioita, joista ei voi kieltäytyä, kommentoi Vesa Kujanpää.

Kujanpää on ennen viime kaudella alkanutta Loimu-pestiä valmentanut naisten liigassa sekä pää- että apuvalmentajana, valmentanut junioreita sekä toiminut URHOtv:n kommentaattorina. Kujanpään analyyseista voi nauttia parhaillaan käynnissä olevissa miesten finaaliotteluissakin. Ensi kaudesta Kujanpää on käynyt Loimun seurajohdon lisäksi paljon keskusteluja valmennustiimin muiden jäsenten kanssa.

- Lajista riippumatta on selvää, että kun Mestaaruusliigaan lähdetään, niin sinne lähdetään menestymään. Perinteinen suomalaisasenne, että lähdetään tekemään parastamme, on aina häviäjien puhetta. Tavoitteet laitetaan korkealle ja pelaajamarkkinoilta haetaan sopivat pelaajat sitä tavoittelemaan. Meidän valmennustiimi haluaa, että Loimu on ensi kaudella liigan aggressiivisin joukkue. Meitä vastaan pitää olla inhottava pelata ja Kerttulaan vastustajien epämieluisaa tulla, kertoo Kujanpää.

Fysiikkavalmentajasta apuvalmentajaksi tittelinsä vaihtava Tuomas Sallinen on pitkän linjan fysiikka- ja lentopallovalmentaja. Sallinen on valmennusuransa aikana keskittynyt yleisurheilun, fysiikan ja lentopallon lisäksi loukkaantuneiden urheilijoiden kuntoutukseen ja valmennukseen. Tähän hänen siviiliammattinsa fysioterapeuttina on antanut hyvät edellytykset. Sallisella tulee olemaan suuri rooli joukkueen kesä- ja fysiikkaharjoittelussa, mutta myös talvikauden vastuu tulee kasvamaan aiemmista kausista ja kattamaan myös lajivalmennusta.

- Tarkoitus on keskittyä huoltavan tukiharjoittelun lisäksi räjähtävän voiman kehittämiseen. Hommat laitetaan käyntiin nyt välittömästi, jotta harjoituskausi saadaan mahdollisimman pitkäksi ja pelaajat parhaaseen mahdolliseen fyysiseen iskuun ensi kauden alkuun. Tällä viikolla testataan ensimmäiset pelaajat ja pistetään kova kova treeni käyntiin, kertoo Tuomas Sallinen kesäkauden suunnitelmista.

Kolmantena valmentajana valmennustiimin täydentävä Henri Tuomi on nähnyt pelaajana useamman maan harjoituskulttuuria ja hankkinut itselleen pelaamisen ohella valmentajan ammattitutkinnon (VAT) Lapin Urheiluopistolla Rovaniemellä. Viime kaudella joukkueen kapteenina toiminut Tuomi jatkaa edelleen myös profiilipelaajana Loimussa. Joukkueen jokapäiväisessä harjoittelussa Tuomi tulee ottamaan vastuuta etenkin aamuharjoittelusta.

- Näen että valmennukseen mukaan pääseminen auttaa minua, sillä se mahdollistaa täysipäiväisyyden lentopallon parissa. Lisäksi minun pitää nyt katsoa asioita myös toiselta, eli valmennukselliselta, kantilta. Olemme olleet keskusteluissamme Vesan ja Tuomaksen kanssa tosi samoilla linjoilla siitä mihin suuntaan haluamme joukkuetta ja harjoittelua kehittää. Meidän kolmikko täydentää hyvin toisiaan ja Tuomas tuo hyvän rauhallisen lisän Vesan ja minun vastapainoksi. Nyt on aivan uudenlainen into valmistautua kauteen, josta tulee taatusti erittäin mielenkiintoinen, ennakoi Tuomi.

Tuomen pelaaja-valmentaja sopimuksen myötä Loimulla on koossa nyt kolme pelaajasopimusta, sillä Jani Sippolan ja Tuomas Koppasen sopimukset kattavat myös seuraavan kauden. Valmennustiimin sopimusten jälkeen vuorossa on pelaajasopimusten solmiminen. Kaikkien viime kauden pelaajien lisäksi taustoilla on jo kartoitettu mielenkiintoisia uusia nimiä, joten potentiaalisten pelaajien lista on melko pitkä. Päätökset tullaan tekemään yhdessä seurajohdon ja valmennuksen kesken. Ensimmäisiä pelaajasopimustiedotteitakin saattaa olla luvassa jo lähiaikoina.

Loimun tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Raision Loimu - logo

Loimu - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLoimu kohtaa Akaa Volleyn keskiviikkona Turussa

Loimu kohtaa Akaa Volleyn keskiviikkona Turussa

Turun talousalueen penkkiurheilijoiden ja urheiluseurojen vuosikymmenten odotus päättyi, kun Turun palloiluhalli avattiin lentopallon Suomen Cupin final4 -turnausten merkeissä tammikuun alussa.

Lue lisää
Loimun kova meno jatkuu - Sammon vuoro nöyrtyä

Loimun kova meno jatkuu - Sammon vuoro nöyrtyä

Loimu ja Sampo Volley järjestivät huikean trillerin Kerttulan sunnuntai-illassa. Viisieräiseksi venynyt taistelu päättyi lopulta ansaitusti isäntien makeaan kotivoittoon. Loppunumeroiksi kirjattiin 3-2.

Lue lisää
Sampo mittaa Loimun vireen

Sampo mittaa Loimun vireen

Raision Loimu on roihahtanut lentopallon Mestaruusliigassa liekkeihin ja ottanut jo viisi puhdasta kolmen pisteen voittoa putkeen.

Lue lisää
Tähtihakkuri Chemos ponnisti Loimusta rahakentille

Tähtihakkuri Chemos ponnisti Loimusta rahakentille

Raision Loimun riveissä lentopallon Mestaruusliigassa kuluvalla kaudella loistanut ja viime kaudella Riennossa pistepörssin voittanut Michael Chemos siirtyy pelaamaan loppukaudeksi Qatarin liigaan.

Lue lisää
Mihailovicin ja Loimun tiet eroavat

Mihailovicin ja Loimun tiet eroavat

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan Raision Loimun ja Dragan Mihailovicin välinen valmennussopimus on purettu.

Lue lisää
Jouluottelua Iskua vastaan käynnistää Loimun härkäviikon

Jouluottelua Iskua vastaan käynnistää Loimun härkäviikon

Viime vuosien tapaan Loimun joulutaukoa edeltävä Mestaruusliigan kotiottelu on teemoitettu Jouluotteluksi.

Lue lisää