Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS juuttui tasapeliin IFK Mariehamnin kanssa

 

TPS juuttui tasapeliin IFK Mariehamnin kanssa


TPS ei saanut kaadettua Veikkausliigassa kolmantena olevaa IFK Marienhamnia nyt toisellakaan yrittämällä. Kevätkierroksen karvas viime hetkien niukka vierastappio sai seurakseen tänään 1-1-kotitasapelin. TPS:llä oli kyllä kaikki eväät rohmuta ne kaikki kolme pistettäkin, mutta sinnikkäät vieraat pystyivät pakittamaan tasalukemat loppuun asti.

-Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta ja yleisöön menevää jalkapalloa. Toisella puoliajalla tempo laski jonkun verran. Olemme saanet Turusta viikon sisään neljä pistettä ja olen siihen erittäin tyytyväinen, IFK-luotsi Pekka Lyyski niputti ennen paluulaivalle lähtöä.

-Olihan tämä ihan eri tason esitys sen Jyväskylän kävelyn jälkeen. Joka jätkä taisteli loppuun asti ja pelissä oli oikeanlaista intensiteettiä. Joukkuetta ei voi todellakaan moittia asenteen puutteesta, mutta se että ei tänään voitettu, on tietysti tuloksena pettymys, TPS-kollega Marko Rajamäki puolestaan sanaili.

Ottelun molemmat maalin nähtiin ensimmäisen puoliajan alkupuoliskolla, vaikka tilanteita oli yllin kyllin sen jälkeenkin.

7. minuutin kohdalla TPS vyöryi vasemmalta IFK:n alueelle. Pallo löysi tiensä Juho Lehtoselle, joka jatkoi pelivälineen maalin edustalle Aleksi Ristolalle ja tämä tälläsi ottelun avausmaalin. Ottelun jälkeen maali kuitenkin korjattiin IFK:n omaksi maaliksi.

IFK ei jäänyt kuitenkaan ihmettelemään, vaan tuli reilun kymmenen minuutin päästä tasoihin. Turkin Bursasporiin siirtyneen Petteri Forsellin erikoistilanteet perinyt Patrik Byskata antoi kulman ja pallo pomppi hetken aikaa isäntien maalilla kuin flipperissä. Loppujen lopuksi Toppari Jani Lyyski sai jalkaansa sen verran väliin, että pallo painui yli maaliviivaan.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolisko paineltiin melko tasaisesti päästä päähän ilman elämää suurempia tapahtumia.

Toisella puoliajalla molemmat tappelivat tosissaan voitosta. TPS piti enemmän palloa ja painosti, mutta IFK:n puolustus pelasi kurinalaisesti ja mallikkaasti.

TPS ujutti kymmenen minuutin välein uutta, tuoretta hyökkäysvoimaa kehiin, kun Dennis Okaru ja Mikko Hyyrynen tulivat kentälle ennen toisen puoliajan puolta väliä.

TPS-leiri sai pian tämän jälkeen aivan uutta pontta voiton hakuun, kun IFK:n tasoituksen tehnyt Jani Lyyski lähti kentältä toisen keltaisen saattelemana. Lyyski lennähti nurin TPS:n rangaistusalueella ja erotuomari Toni Ollikainen katsoi, että Lyyski suoritti ilmalennon täysin omatoimisesti.

-Se ensimmäinen oli ihan selvä kortin paikka, mutta en minä siinä jälkimmäisessä tilanteessa filmannut, vilpittömän oloinen Lyyski puolustautui.

Vaihdosta tulleet Hyyrynen ja Okaru, sekä päälle vielä Ristola, pääsivät vielä loistopaikkoihin ylivoimalla, mutta kovassa iskussa ollut IFK-veskari Simon Nurme oli joka kerta aavistuksen verran nokkelampi.

Aivan ottelun lopussa nähtiin vielä toinenkin punainen kortti, kun TPS-puolustaja Jarkko Hurmeen lataus meni hieman överiksi ja hän otti jälkitilanteessa yhteen IFK-kärki Wilhelm Ingvesin kanssa.

-Hurme pelasi taas ihan hyvän peli, ei nyt ehkä ihan parastaan, mutta nämä jutut käydään omassa kopissa vain oman joukkueen kesken läpi, Rajamäki kuittasi loppuepisodin, joka vaikuttaa valitettavasti siihen, että Hurmeelta jää ensi sunnuntain derby väliin.

TPS:ltä puuttui tänään elintärkeä kärki Mika Ääritalo, joka painii lievän lihasvammansa kanssa. Ääritaloa olisi myös varmasti kaivattu IFK:n isoja toppareita vastaan.

-Eiköhän Ärtsi kuitenkin taas nähdä kokoonpanossa sunnuntaisessa paikallispelissä, Rajamäki kuitenkin valoi uskoa.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää