Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO taipui jatkoajalla

 

TUTO taipui jatkoajalla


TUTOn ja LeKin välinen kamppailu eteni isäntien näennäisessä hallinnassa, mutta lopulta voittajaksi ottelussa selviytyi LeKi. Kokonaisuutena LeKi käytti omat maalipaikkansa tehokkaammin ja malttoi pelata ottelun ratkaisuhetkillä rauhallisemmin.

Ensimmäinen erä alkoi TUTOn pyörityksellä, mutta vastoin kenttätapahtumia, avausmaalista vastasi vierasjoukkue LeKi. Antti Höllin lähettämä purkukiekko päätyi lopulta Jan-Mikael Järviselle. Järvinen puikahti laidasta Riku Väkiparran ohi ja syötti kiekon Olli Palolalle, joka sai rauhassa viimeistellä ottelun avausmaalin.

Maalin jälkeen LeKi sai pelistä hetkeksi kiinni, mutta kokonaisuutena erä oli täysin isäntien hallussa.

Yksi kolmesta TUTOn ylivoimatilanteesta tuotti tulosta. Toni Niemi kärsi kaksiminuuttistaan Teemu Aarnion kaatamisesta, kun Ville-Vesa Vainiola latasi ranteella kiekon maalin yläkulmaan. Iiro Vehmanen teki esimerkillisesti maskia Ville Kolppasen etteen, eikä Kolppasella ollut mitään mahdollisuutta torjua laukausta. Syöttöpisteet merkittiin Väkiparralle ja Antti Virtaselle.

- Ensimmäisessä erässä jäätiin jalkoihin. Jäähyt sotkivat peliämme alussa, kommentoi LeKin pääkäskijä Marko Keskinen.

TOINEN ERÄ EI IHMEITÄ TARJONNUT

Ottelun toinen erä oli rikkonainen, eikä tarjonnut pelillisiä hienouksia. Juoni muuttui vauhdikkaasta avauserästä aavistuksen kyttäilevämmäksi. Erän ainoa maali syntyi ylivoimalla, kun LeKin Tomi Wilenius nosti kiekon Tommi Virtasen yli.

Erässä tuomittiin kaksi jäähyä rumista taklauksista, kun LeKin Henri Sandvik sekä Mikko Heiskanen syyllistyivät sääntöjen vastaisiin taklauksiin. Loukkaantumisilta onneksi vältyttiin.

- Toinen erä oli pirteämpää pelaamista, mutta vielä vaan jäi jotain puuttumaan, Keskinen tuumi.

"JOTAIN JÄI PUUTTUMAAN"

Päätöserä alkoi isäntien kannalta suotuisissa merkeissä, kun Arttu Niskakangas ohjasi Vainiolan laukauksen ylivoimalla maalin kattoon.

Ote oli alusta asti isännillä, joiden ketjukoostumuksia Juhani Tamminen sekoitti pitkin matkaa onnistuneesti. Ketjujen muokkaaminen johti myös siihen, että TUTO siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Aki Keinänen nousi laitaa pitkin ja laukoi tulisen lämärin aivan maalin takakulmaan. Muutamassa viime ottelussa ilman pelitilannemaaleja jääneelle Keinäselle maali tuli hyvään paikkaan. Maalikuninkaan itseluottamusta tarvitaan viikon kuluttua starttaavassa runkosarjassa heti alusta alkaen.

- Se tilanne mistä TUTOn johtomaali syntyi, harmittaa. Hieno viimeistely Keinäseltä, mutta meiltä karmaiseva virhe ennen sitä, Keskinen pyörittelil päätään.

Mika Niemen tekemään tasoitusmaaliin päättyi TUTOn johto-asemassa pelaaminen. Niemi hassutti Vehmasen yksi vastaan yksi tilanteessa ja pääsi nokikkain Virtasen kanssa. Niemi ei tilanteessa erehtynyt, vaan lukemat tasoittuivat.
Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty, vaikka LeKi pääsi viimeisellä minuutilla pelaamaan kahden miehen ylivoimalla.

"AJATUKSENAMME OLI OLLA KOVA JOUKKUE"

Jatkoaika ehti kulua lähes loppuun, kun LeKi rankaisi viimeisen kerran. Jarkko Näppilä laukoi siniviivalta ohi maalin, mutta irtokiekko pomppasi päädystä Olli Palolan lapaan ja tämä upotti irtopalan sisään.

- Ajatuksenamme oli olla kova joukkue kahden vierasvoiton jälkeen ja ottaa tänään voitto. Siihen ei tänään pystytty. Työnteko ei ollut sillä tasolla, että oltaisiin ansaittu voitto. Muutama tyhmä jäähy ja huonoa puolustamista ja LeKi ansaitsi voittonsa, kertoi TUTOa lehdistön edessä edustanut Kai Ortio.

Isännistä parhaiten onnistuivat ensimmäistä kertaa TUTOn paitaan pukeutunut David Lundbohm sekä tehokkaasti esiintynyt Ville-Vesa Vainiola.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää