Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Parma lähtee 1-sarjaan vuoden kokoneempana

Veikkausvinkit

 

Parma lähtee 1-sarjaan vuoden kokoneempana


Debyttikaudellaan miesten I-sarjassa hienosti yläjatkosarjan kautta välieriin selvinnyt Liedon Parma lähtee alkavaan I-sarjakauteen vuoden kokeneempana. Iso osa pelaajista oli mukana jo viime kaudella ja myös seurassa tiedetään nyt tarkemmin ykkössarjan tavat ja vaatimukset.

- Tähtäämme runkosarjasta yläjatkosarjaan ja aina liigakarsintoihin asti. Tärkein tavoite meille on kuitenkin hyvä joukkuehenki ja se, että pelaajilla on seurassa hyvä olla. Toiseen kauteen valmistautuminen on ollut jopa hieman vaikeampaa kuin ensimmäiseen kauteen, koska nyt on tiedossa mitä pelaaminen maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja vaatii ja maksaa, kertoo manageri Jari Vuorinen.

Parman kokoonpanossa ei ole tapahtunut suuria muutoksia sitten viime kauden. Merkittävimmin muuttunut osasto on peliä pyörittävä passariosasto, sillä molemmat passarit vaihtuivat sitten viime kauden. Parman riveissä jo pari kautta sitten kakkossarjaa pelannut vasta 18-vuotias Akseli Haltia palaa Parmaan pelaamaan ja saa aisaparikseen kokeneen liigajyrän, kun Jani Puputti siirtyy liigakentiltä ykkössarjaan. Puputilla on takanaan useita kausia ja satoja otteluita liigaa. Mitaleitakin on matkalla kertynyt palkintokaappiin. Parmassa Puputti kehittää Haltiaa ja muitakin pelaajia  sekä kokeneena pelikaverina että myös valmentajana, sillä hänellä on vastuuta myös Parman valmennuksessa Eero Alatalon aisaparina.

- Meillä on hyvä joukkue koossa ja uskon, että tällä miehistöllä pystymme taistelemaan miehekkäästi 1-sarjan kärkipään porukoiden kanssa. Valmennuspuolella toimin "Eetun" oikeana kätenä ja pyrin antamaan jotain vinkkejä sekä harjoitteluun että pelaamiseen. Olen saanut olla pelaajana monen SM-liigavalmentajan alaisuudessa ja sieltä on jäänyt paljon hyviä harjoitteita mieleen, joita pystyn nyt itse käyttämään. Meillä on hyvässä suhteessa "Eetun" -80 ja -90-luvun hyviä ideoita sekä minulta nyt vähän uudempia 2000-luvun ajatuksia. Peluutuksesta vastaa kuitenkin "Eetu", eli hän päättää ketkä hyppäävät kentälle, kommentoi Jani Puputti.

Muita uusia paluumuuttajia ovat yleispelaajaksi roolinsa vaihtanut Marko Ruohonen sekä kehityspelaajana ringissä oleva yleispelaaja Akseli Kouki. Viime kausilta tuttuja kasvoja ovat yleispelaaja Daniel Kusnetsoff, hakkuri Kai Lehtinen, liberot Jerkko Rajakangas ja Bao Tran, keskitorjujat Lauri Alastalo, Elmeri Kryssi ja Teemu Alatalo.

Joukkue on harjoitellut hyvin alkavaan kauteen ja harjoituksissa on hyvä ilmapiiri ja sopivaa taistelua pelipaikoista. Peliaikaa ei olekaan tarjolla kenellekään automaattisesti, vaan jokainen joutuu taistelemaan pelipaikkansa puolesta. Yhden yleispelaajan mentävä aukko kokoonpanossa vielä olisi loukkaantumisten varalle.

- Parma on saanut vahvistettua joukkueen taustojakin sitten viime kauden. Varainhankintaryhmän merkittävin vahvistus on ollut Jaakko Haltia, jonka Akseli-poika palaa Parmaan passailemaan. Kauteen on helpompi lähteä, kun taustat ovat vankemmat. Viime kauden yhteistyökumppanit ovat lähteneet hienosti mukaan ja mikä mahtavinta uusiakin kumppaneita on löytynyt. Liedossa ja lähialueilla alkaa siis löytyä sitä kaivattua ME henkeä, jolla saadaan pidettyä Liedossa hyvä I-sarjan lentopallojoukkue ja tulevaisuuden visioissa jopa liigajoukkue, taustoittaa Vuorinen.

Parma avaa kautensa lauantaina 29.9. klo 15:30 Lietohallissa, kun Mäntän Valo saapuu Lietooon vierailulle. 

Parman tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle
Loimu kohtaa Akaa Volleyn keskiviikkona Turussa

Loimu kohtaa Akaa Volleyn keskiviikkona Turussa

Turun talousalueen penkkiurheilijoiden ja urheiluseurojen vuosikymmenten odotus päättyi, kun Turun palloiluhalli avattiin lentopallon Suomen Cupin final4 -turnausten merkeissä tammikuun alussa.

Lue lisää
Loimun kova meno jatkuu - Sammon vuoro nöyrtyä

Loimun kova meno jatkuu - Sammon vuoro nöyrtyä

Loimu ja Sampo Volley järjestivät huikean trillerin Kerttulan sunnuntai-illassa. Viisieräiseksi venynyt taistelu päättyi lopulta ansaitusti isäntien makeaan kotivoittoon. Loppunumeroiksi kirjattiin 3-2.

Lue lisää
Sampo mittaa Loimun vireen

Sampo mittaa Loimun vireen

Raision Loimu on roihahtanut lentopallon Mestaruusliigassa liekkeihin ja ottanut jo viisi puhdasta kolmen pisteen voittoa putkeen.

Lue lisää
Tähtihakkuri Chemos ponnisti Loimusta rahakentille

Tähtihakkuri Chemos ponnisti Loimusta rahakentille

Raision Loimun riveissä lentopallon Mestaruusliigassa kuluvalla kaudella loistanut ja viime kaudella Riennossa pistepörssin voittanut Michael Chemos siirtyy pelaamaan loppukaudeksi Qatarin liigaan.

Lue lisää
Mihailovicin ja Loimun tiet eroavat

Mihailovicin ja Loimun tiet eroavat

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan Raision Loimun ja Dragan Mihailovicin välinen valmennussopimus on purettu.

Lue lisää
Jouluottelua Iskua vastaan käynnistää Loimun härkäviikon

Jouluottelua Iskua vastaan käynnistää Loimun härkäviikon

Viime vuosien tapaan Loimun joulutaukoa edeltävä Mestaruusliigan kotiottelu on teemoitettu Jouluotteluksi.

Lue lisää