Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockeyn Öfverströmille pelikielto

 

TUTO Hockeyn Öfverströmille pelikielto


TUTO Hockeyn Janne Öfverströmille on määrätty kolmen ottelun pelikielto lauantaina pelatun Sport - TUTO Hockey -ottelun tapahtumien johdosta.

Öfverströmin  lisärangaistus on määrätty päähän kohdistuneesta taklauksesta säännön 540 b) perusteella. Päätuomarit ovat tuominneet tilanteesta 5 min + pelirangaistuksen säännön 540 perusteella.

Erotuomariraportin mukaan: ” Ajassa 24.06 A71 (Kim Nabb) oli kiekon kanssa oman puolustusalueen siniviivan A-pisteen tuntumassa rintamasuunta hyökkäyspäätyä kohden. B21 (Janne Öfverström) tuli taklaamaan häntä siniviivan suuntaisesti rangaistusaition puolelta. B21 ojensi kyynärpäätään taklatessaan sivusta A71:ä. Kyynärpää osui A71:ä suoraan päähän ja tämä kaatui jäähän taklauksen seurauksena. PT2 nosti kätensä ylös rangaistuksen merkiksi ja katkaisi pelin. --- A71 poistui pelin jo jatkuttua pukusuojaan eikä palannut enää takaisin peliin. A joukkue kertoi ottelun jälkeen Nabbin kärsivän aivotärähdyksen oireista.”

Pelaaja toteaa vastineessaan: ”--- Kiekonriiston jälkeen kiekko ajautui Sportin pakille joka lähti avaamaan keskelle, jolloin Nabb osui suoraan eteeni. Tilanne tapahtui erittäin nopeasti, enkä ehtinyt ajatella muuta, kuin että vien taklauksen loppuun. Nabb väisti kuitenkin harmillisesti hieman vasemmalle, jolloin taklaukseni osui häntä kropan vasemmalle puolelle. Heti tilanteen jälkeen en osannut sanoa osuiko taklaukseni päähän.”

Säännön 540 b) mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa vastustajaa ”pään alueelle kohdistuneen ” taklauksen seurauksena, on tuomittava ottelurangaistus.

Videotallenteelta voidaan todeta, että erotuomarin ja otteluvalvojan näkemys on pääosin oikea ja Öfverströmin olkapää/kyynärpää osuu Nabbin kasvoihin. Tilanne on myös nopea ja Nabb yrittää väistää niin kuin pelaaja toteaa vastineessaan. Olkapää/kyynärpää on osumahetkellä kiinni vartalossa ja aukeaa hieman taklauksen tapahtuessa, on kuitenkin alhaalla lähes peliasennossa mutta osuu Nabbin alhaalla olleeseen päähän.

Taklaus on vaarallinen ja loukkaantumisriski suuri.

Pelaaja on pelikiellossa kaikissa Jääkiekon SM-Liiga Oy:n ja Suomen Jääkiekkoliitto ry:n alaisissa sarjaotteluissa, kunnes hänen joukkueensa sarjaohjelmassa pelikielloksi määrätyt ottelut on pelattu.

Öfverström kärsii pelikieltonsa seuraavissa Mestis–otteluissa:
13.2.2013 TUTO Hockey – Peliitat
15.2.2013 Peliitat – TUTO Hockey
16.2.2013 TUTO Hockey – Peliitat

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutHC TPS ja Miro Keskitalo ovat purkeneet sopimuksensa

HC TPS ja Miro Keskitalo ovat purkeneet sopimuksensa

HC TPS ja puolustaja Miro Keskitalo ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Matias Haaranen ja Niklas Lehtimäki TUTOon

Matias Haaranen ja Niklas Lehtimäki TUTOon

TUTO Hockey on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa puolustaja Matias Haarasen sekä hyökkääjä Niklas Lehtimäen.

Lue lisää
TUTO näytöstyyliin välieriin - Peliitat ei johtanut sekuntiakaan

TUTO näytöstyyliin välieriin - Peliitat ei johtanut sekuntiakaan

Heinolan Versowood Areenalla maanantaina pelattu neljäs puolivälieräottelu oli tasainen ja vähämaalinen.

Lue lisää
Petteri Nummelin TUTOon

Petteri Nummelin TUTOon

Kovaa vauhtia kevään pudotuspeleihin valmistautuva TUTO Hockey saa riveihinsä todellisen huippuvahvistuksen, kun Petteri Nummelin liittyy joukkueeseen.

Lue lisää
Rasmus Rinne loppukaudeksi TUTO Hockeyn paitaan

Rasmus Rinne loppukaudeksi TUTO Hockeyn paitaan

TUTO Hockey on vuokrannut maalivahti Rasmus Rinteen loppukaudeksi Vaasan Sportista.

Lue lisää
HC TPS kunnioittaa mestarivalmentajaansa perjantain kotiottelussa

HC TPS kunnioittaa mestarivalmentajaansa perjantain kotiottelussa

TPS:n peräti kuuteen Suomen mestaruuteen luotsannut Hannu Jortikka täyttää perjantaina 16. joulukuuta 60 vuotta. Jortikan syntymäpäivä näkyy ja kuuluu TPS:n perjantaisessa kotiottelussa Sportia vastaan.

Lue lisää