Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockeyn Öfverströmille pelikielto

 

TUTO Hockeyn Öfverströmille pelikielto


TUTO Hockeyn Janne Öfverströmille on määrätty kolmen ottelun pelikielto lauantaina pelatun Sport - TUTO Hockey -ottelun tapahtumien johdosta.

Öfverströmin  lisärangaistus on määrätty päähän kohdistuneesta taklauksesta säännön 540 b) perusteella. Päätuomarit ovat tuominneet tilanteesta 5 min + pelirangaistuksen säännön 540 perusteella.

Erotuomariraportin mukaan: ” Ajassa 24.06 A71 (Kim Nabb) oli kiekon kanssa oman puolustusalueen siniviivan A-pisteen tuntumassa rintamasuunta hyökkäyspäätyä kohden. B21 (Janne Öfverström) tuli taklaamaan häntä siniviivan suuntaisesti rangaistusaition puolelta. B21 ojensi kyynärpäätään taklatessaan sivusta A71:ä. Kyynärpää osui A71:ä suoraan päähän ja tämä kaatui jäähän taklauksen seurauksena. PT2 nosti kätensä ylös rangaistuksen merkiksi ja katkaisi pelin. --- A71 poistui pelin jo jatkuttua pukusuojaan eikä palannut enää takaisin peliin. A joukkue kertoi ottelun jälkeen Nabbin kärsivän aivotärähdyksen oireista.”

Pelaaja toteaa vastineessaan: ”--- Kiekonriiston jälkeen kiekko ajautui Sportin pakille joka lähti avaamaan keskelle, jolloin Nabb osui suoraan eteeni. Tilanne tapahtui erittäin nopeasti, enkä ehtinyt ajatella muuta, kuin että vien taklauksen loppuun. Nabb väisti kuitenkin harmillisesti hieman vasemmalle, jolloin taklaukseni osui häntä kropan vasemmalle puolelle. Heti tilanteen jälkeen en osannut sanoa osuiko taklaukseni päähän.”

Säännön 540 b) mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa vastustajaa ”pään alueelle kohdistuneen ” taklauksen seurauksena, on tuomittava ottelurangaistus.

Videotallenteelta voidaan todeta, että erotuomarin ja otteluvalvojan näkemys on pääosin oikea ja Öfverströmin olkapää/kyynärpää osuu Nabbin kasvoihin. Tilanne on myös nopea ja Nabb yrittää väistää niin kuin pelaaja toteaa vastineessaan. Olkapää/kyynärpää on osumahetkellä kiinni vartalossa ja aukeaa hieman taklauksen tapahtuessa, on kuitenkin alhaalla lähes peliasennossa mutta osuu Nabbin alhaalla olleeseen päähän.

Taklaus on vaarallinen ja loukkaantumisriski suuri.

Pelaaja on pelikiellossa kaikissa Jääkiekon SM-Liiga Oy:n ja Suomen Jääkiekkoliitto ry:n alaisissa sarjaotteluissa, kunnes hänen joukkueensa sarjaohjelmassa pelikielloksi määrätyt ottelut on pelattu.

Öfverström kärsii pelikieltonsa seuraavissa Mestis–otteluissa:
13.2.2013 TUTO Hockey – Peliitat
15.2.2013 Peliitat – TUTO Hockey
16.2.2013 TUTO Hockey – Peliitat

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää