Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBC Turku uusii valmennustaan

 

FBC Turku uusii valmennustaan


FBC Turun miesten edustusjoukkue palasi tulevalle kaudelle divariin kahden paikallisessa 2.divisioonassa vietetyn kauden jälkeen. Nyt hissiliike sarjatasojen välillä halutaan lopettaa ja valmistautuminen tulevaan kauteen on jo aloitettu uuden valmennusryhmän nimeämisellä. BeeCeetä viisi viimeistä kautta valmentanut Peter Ruohomäki ei jatka joukkueen peräsimessä.

- Ruohomäki teki hyvää valmennustyötä joukkueen kanssa viisi vuotta ja tuloksien vuoksi ei häntä nytkään lähdetty vaihtamaan. Viisi vuotta on kuitenkin pitkä aika samassa joukkueessa ja pitkien pohdiskelujen jälkeen taustoilla päädyttiin, että nyt tarvitaan uutta verta starttaamaan uusi projekti. Kiitos ja kumarrus Peetulle näistä viidestä vuodesta kanssamme, taustoitti valmentajavaihdoksen syitä FBC Turun manageri Antti Vääri.

Uuden valmennusryhmän tuleviksi kausiksi muodostavat: Joonas Suutala, Teemu Vainio, Lari Molkka ja fyysisen puolen expertti Teemu Salonen. Näin valmennusryhmään saatiin uutta energiaa, mutta myös jatkuvutta molempien Teemujen jatkaessa joukkueen valmennuksessa. Lari Molkka toimii samalla myös seuran A-junioreiden valmennuksessa edustusjoukkueen valmennuksen ohella.

- Olemme kartoittaneet valmennustilannetta pitkällä ja lyhyellä aikajänteellä jo jonkin aikaa. Erillaisia nimiä on heitelty ilmaan ja jopa käyty keskusteluja, mutta kyllä meillä oli koko ajan ajatuksena koota mahdollisimman BeeCee-henkinen valmennusryhmä. Jatkuvuus ja seuran arvojemme tunteminen oli tärkeää päätöstä tehdessä, jatkoi manageri Vääri.

Valmennusryhmän ainoaa seuran ulkopuolelta tullutta jäsentä Joonas Suutalaakaan ei voida pitää kovinkaan ulkopuolisena, kun muistetaan miehen monivuotinen pelaajaura edustusjoukkueen kapteenina. Lisäksi Joonakselta löytyy takavuosilta kokemusta myös FBC Turun juniorijoukkueiden valmennuksessa. Viimeiset reilut kaksi kautta Suutala on toiminut Hämeenkadun Pyöveleiden kakkosdivarijoukkueessa pelaajavalmentajana.

Suutalalle päätettiin heittää kolme kuumaa kysymystä joihin mies myös vastasi kuin vanha poliitikko:

Jouduitko pitkään miettimään, kun tuli FBC Turulta pyyntö siirtyä edustusjoukkueen valmennukseen?

- Itse asiassa jo viime vuoden elokuussa tuli ensimmäinen kysely, että kiinnostaako mahdollisesti valmentaminen kauden jälkeen, vaikka ei nyt suoraan tästä paikasta puhuttu. Oon tässä soutanu ja huovannu päätöksen kanssa, mutta eipä tuo oma polvi enää anna myöden sillä tasolla pelaamiselle kuin itse haluisi. Ja onhan tämänlainen mahdollisuus päästä hyvän joukkueen ja seuran taakse käytettävä, kun ei niitä joka kaverille tule eteen. Eli päätös ei ollut helppo, mutta kun sitä on pitkän ajan miettinyt, niin tuntuu nyt oikealta.

Miten keltapaitojen peli tulee muuttumaan ensi kaudelle?

- Kesällä tullaan harjoittelemaan sen mukaisesti, että ollaan valmiita Divarin vaatimuksiin. Pelit on Divarissa selkeämpiä, koska taso on korkeampi, kuin kakkosdivarissa. Saman kautta meidänkin peli tulee olemaan selkeämpää ja pyritään jättämään päätön juokseminen viime kauteen. Nostetaan tasoa jokaisella osa-alueella ja keskitytään pelaajien kanssa enemmän pelin ymmärtämiseen. Sitä kautta reagointi pelitilanteisiin toivottavasti paranee. Kaksinkamppailut ja pelinopeus on kesän teemat joissa pyritään kehittymään.

Millaisena näet menestysmahdollisuudet koventuneessa Divarissa?

- Tavoite on saada seuran hallitus paniikkiin ensi keväänä, että onko nousu tulossa ja miten resurssit kestävät. Mutta, vaikea sanoa miten paljon Divarin taso on koventunut, kun ei pariin vuoteen sitä Turussa ole nähty. Kuitenkin meidän joukkue on sen verran tasokas, että hyvällä sitoutumisella ja tekemisellä kaikki joukkueet on lyötävissä. Eli jokaista peliä lähdetään voittamaan.

Joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla ja noin puolella viime kauden joukkueesta on voimassaoleva sopimus. Nyt kun valmennuspaketti on kunnossa, niin loput palat saataneen loksahtamaan paikalleen seuraavan kahden viikon kuluessa ja joukkueen sopimustilanteesta päästään tiedottamaan Toukokuun alussa.

Lähde: FBC Turku


Takaisin edelliselle sivulle
Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Turkulaiselle salibandyväelle tuttu Perttu Kytöhonka on FBC Turun valinta uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
TPS ensimmäistä kertaa uudessa Kupittaan palloiluhallissa

TPS ensimmäistä kertaa uudessa Kupittaan palloiluhallissa

TPS:n miesten salibandyliigajoukkue pääsee tulevana lauantaina pelaamaan ensimmäisen ottelunsa uudessa kotihallissaan, vastavalmistuneessa Kupittaan palloiluhallissa.

Lue lisää
Tepsillä keskiviikkona neljän pisteen ottelu

Tepsillä keskiviikkona neljän pisteen ottelu

Maajoukkuetauko on vietetty ja keskiviikkona palataan jälleen tositoimiin, kun TPS saa kotiluolaansa vieraaksi espoolaisen Esport Oilersin.

Lue lisää
TPS:lle tuttu vastus puolivälieriin

TPS:lle tuttu vastus puolivälieriin

Miesten edustusjoukkueelle tulee puolivälierissä vastaan Jyväskylän Happee. Samat joukkueet kohtasivat myös viime keväänä, jolloin jyväskyläläiset etenivät välieriin voitettuaan seitsemännen ja ratkaisevan ottelun.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Eero Jalo hyökkää TPS:n riveissä seuraavat kolme kautta

Eero Jalo hyökkää TPS:n riveissä seuraavat kolme kautta

TPS Salibandy on tehnyt erittäin merkittävän jatkosopimuksen kiinnittämällä lupaavan Eero Jalon seuraan ainakin kolmeksi seuraavaksi kaudeksi. Jalon ja TPS:n tuore sopimus ulottuu siis kevääseen 2019 asti.

Lue lisää