Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTOlle ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan

 

TUTOlle ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan


Turun Marli Areenalla nähtiin vauhdikas pudotuspelien avauskamppailu, kun K-Vantaa saapui TUTO Hockeyn vieraaksi. Täynnä tunnetta ollut ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, kun TUTOn Ville-Vesa Vainiola iski lätyn pussiin.

"Pelit ovat alkaneet ja se kyllä näkyi kentällä. Rehdisti mentiin, kovaa taklattiin ja suunsoittoa sekä tunnetta on molemmin puolin niin kuin pitääkin. Pienet asiat ratkaisevat. Pyrittiin välttämään virheitä ja melko hyvin siinä onnistuttiinkin", kuvaili K-Vantaan valmentaja Jami Kauppi ottelun jälkeen.

TUTOn Ismo Lehkonen oli virkaveljensä kanssa samoilla linjoilla.

"Niin tiukkaa oli kuin vain voi olla ja sitä mitä odotettiinkin. Tämä oli maalin peli, joka kuitattiin rimaa hipoen. Klassinen asetelma, jossa suosikki vastaan selvästi altavastaaja ja sellaisista peleistä tulee vaikeita väkisinkin."

Ottelun avausmaalista vastasi hieman yllättäen vierailija K-Vantaa, kun pelikello näytti 6:05. Olli Suoraniemi syötti kiekon pahan kiekonmenetyksen jälkeen Matti Lambergille, joka nosti kiekon varmasti TUTO-maalivahti Tommi Virtasen selän taakse.
"Saatiin isoimmat patoutumat pois"

TUTO tasoitti pelin toisessa erässä ylivoimalla. Aki Keinänen sai ladata vaarallista rannelaukaustaan pitkän tovin, jonka seurauksena kiekko oli K-Vantaan maalin takayläkulmassa. Tilannetta tarkasteltiin videolta tovi, mutta tuomio oli selvä maali.

Kolmas erä oli playoff-peleille tyypillistä draamaa. TUTO meni Aleksi Rutasen ja Keinäsen maaleilla jo 3-1 johtoon, mutta vantaalaiset tulivat Aleksi Rekosen ja Artem Iossafovin maaleilla tasoihin. Iossafovin 3-3 maali syntyi vain 56 sekuntia ennen erän loppua.

"TUTOn nousu 3-1:een oli ansaittu, mutta meidän kirimme 3-3:een antaa uskoa, että tässä kamppaillaan nyt tosissaan TUTOa vastaan. Lähtökohta on se, että olemme haastajia tässä sarjassa ja pelaajat saavat nyt nauttia näistä hetkistä", Jami Kauppi sanoi.

Runkosarjan ykkösjoukkue TUTO ei antanut kuitenkaan vierailijoiden nousun lamaannuttaa itseään, vaan ratkaisi ottelun, kun jatkoaikaa oli pelattu hieman yli kolme minuuttia. Mikko Lehtonen syötti kiekon tyylikkäästi poikki kentän Ville-Vesa Vainiolalle, joka laukoi TUTOlle ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

"Tykkään tällaisista tapahtumista. Löytyi jännittyneisyyttä, fyysisyyttä ja suunsoittoa, jotka tällaisiin peleihin kuuluvatkin. Uskoisin, että saatiin nyt isoimmat patoutumat pois ja päästään vähän rennommin pelaamaan seuraavaan peliin", päätti Ismo Lehkonen.

TUTO Hockey ja K-Vantaa kohtaavat seuraavaksi torstaina Vantaalla ja Turussa pelataan taas lauantaina.

TUTOn tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2013-2014 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013-2014

Ottelut kaudella 2013-2014

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää