Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

JYP-Akatemia saapuu Turkuun

JYP-Akatemia saapuu Turkuun

 

Jalo ja Keinänen isketään yhteen

TUTO Hockeyn vieraaksi keskiviikkona saapuu vahvasti kauden aloittanut sarjakolmonen JYP-Akatemia. Kotijoukkueen uusi tähtihankinta Toni Jalo pääsee samantien parhaaseen mahdolliseen paikkaan, kun hänet istutetaan samaan ketjuun sarjan parhaan maalintekijän, Aki Keinäsen kanssa.

"Jalo pelaa huomenna Keinäsen kanssa. Pärssinen-Pulliainen-Laine oli KooKoo-ottelun paras ketju ja se vakuutti minut", kertoi kolmen ottelun toimitsijakiellostaan vapautunut TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun aattona.

TUTO ja JYP-Akatemia ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti Jyväskylässä. Ensimmäisen ottelun turkulaiset voittivat peräti 6-0, mutta toisessa Akatemia oli parempi maalein 4-1. Jyväskyläläiset ovat sarjassa kolmantena neljä pistettä TUTOa edellä, mutta kolme ottelua enemmän pelanneena. TUTO on Mestiksessä vasta sijalla viisi.

"Meidän on saavutettava kotietu playoffeihin ja siihen vaaditaan, että pelimme vakiintuu. Tämä viikko on sen osalta erittäin tärkeä. Kun voitamme molemmat pelit, olemme mukana kamppailussa. Tappioilla ero pääsisi kasvamaan jo melko suureksi", alusti Lehkonen jo hieman myös perjantain Hokki-kotiottelua.

"Halusin paikkaan, missä on mahdollisuus voittaa mestaruus"

25-vuotias Toni Jalo on todella innoissaan päästessään "Ikan kouluun". Pienen esimaun hän sai jo lukioikäisenä Turussa, kun Ika veti kiekkoryhmän jääharjoitukset. Nyt Jalo on ehtinyt käydä TUTOn kanssa kerran jäällä ja fysiikkavalmennuksessa.

"Ikan jäätreenit olivat aikamoinen sokki. Vedettiin tunti 20 minuuttia reipasta vauhtia, kun Hämeenlinnassa höntsäiltiin se 30-40 minuuttia kerrallaan", kuvaili HPK:ssa alkukauden pelannut keskushyökkääjä.

Myös TUTOn fysiikkavalmennus sisälsi turkulaislähtöiselle hyökkääjälle paljon uutta.

"Erityisesti tasapainotreenistä olisi saanut hauskan YouTube-videon", Ismo Lehkonen nauroi.

Mestiksen syöttöpörssin kahtena edellisenä kautena voittanut Jalo ei saanut HPK:ssa itselleen sopivaa roolia ja 17 ottelua toivat syöttökoneelle vaatimattomat tehot 0+4=4.

"Kun kunnollinen mahdollisuus ei Liigassa tällä kaudella auennut, niin halusin paikkaan, missä on aito mahdollisuus voittaa mestaruus", naulasi Jukureissa viime kaudella hopealle jäänyt Jalo.

Seuraa heitä

#22 Joonas Sammalmaa, JYP-Akatemia

23-vuotias Kokkolan Hermeksen kasvatti on ollu Akatemian vahvan alkukauden tärkein pelaaja. 25 ottelussa on syntynyt tehot 10+14=24, joilla irtoaa Mestiksen pistepörssin kuudes sija. 

#24 Toni Jalo, TUTO Hockey

Kaudella 2012-13 Vaasan Sportissa 38 ottelussa tehot 7+34=41 ja viime kaudella Mikkelin Jukureissa 56 peliä tehoin 6+45=51. Kahtena edellisenä kautena Mestiksen syöttöpörssin voittanut keskushyökkääjä on palannut Liiga-visiitin jälkeen kotiin ja puhkuu varmasti näyttöhaluja suuressa roolissa.

TUTOn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2014-2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014-2015

Ottelut kaudella 2014-2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Toni Jalo

22.5.1989 Turku
Tiedot

Aki Keinänen

4.1.1984 Kuopio
Tiedot

IsmoLehkonen

Ismo Lehkonen

1.2.1962 Helsinki
Tiedot

Joonas Sammalmaa

18.1.1991 Kokkola
Tiedot


Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää