Aki Juuselan alivoimamaali toi TUTOlle kuudennen perättäisen voiton

TUTO Hockeyn voittoputki sai jatkoa kovan taistelun jälkeen, kun K-Vantaa taipui Marli Areenalla lukemin 3-2. Voiton TUTOlle ratkaisi upealla alivoimamaalilla hyökkääjä Aki Juusela.

Kupittaan keskiviikkoillassa nähtiin jälleen äärimmäisen vauhdikasta ja laadukasta jääkiekkoa. Ottelun energinen alku ei ollut suotuisa kotijoukkue TUTOlle, vaan heti ottelun avausminuutilla Tarmo Reunanen komennettiin kampituksesta kahden minuutin istunnolle.

K-Vantaa ei jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä, vaan TUTOn epäonnistuneen purkukiekon jälkeen Joonas Hyttinen vei vierailijat ottelussa johtoon. Takaiskun jälkeen TUTO otti hallinnan selkeästi itselleen, eikä luopunut asemastaan koko avauserän aikana.

Vahvasta painostuksesta huolimatta isännät eivät saaneet tasoitusta aikaan, vaikka laukauksia vantaalaisten maalia kohti kertyikin komeat 11 kappaletta. Avauserä oli kokonaisuudessaan yksi tämän kauden kovimpia eriä tempoltaan. TPS-laina Reunasen mukaan korkea tempo toi mukanaan laadukkaan ottelun. Myös omaan peliinsä puolustaja oli tyytyväinen.

”Tänään oli kyllä vauhdikas ja viihdyttävä peli. Paljon taklauksia ja laadukasta kiekkoa. Omaankin peliin olen tyytyväinen, alusta asti tuntu siltä, että jalka liikkuu hyvin ja mieli on virkeä.”

Toiseen erään TUTO tuli tapansa mukaan todella vahvasti. Kauaa ei vierasjoukkue rummutusta kestänyt, vaan reilun minuutin pelin jälkeen Aki Keinänen sai paikan, josta ”Kenin” tasoinen maalintekijä ei erehdy. Upealla maltilla kierto ohi vantaalaismaalivahti Aaro Peltosen, hallittu nosto maaliin ja kädet kattoon. Myös päävalmentaja Miika Elomo oli tyytyväinen suojattiensa toiseen erään.

”Erä oli meiltä todella vahva, vaikka siihen loppuun tulikin vähän turha jäähy.”

Maalin jälkeen ottelun jo valmiiksi kova tempo kiristyi entisestään ja maalipaikkoja sateli tasaisesti molemmille joukkueille. Tasaisemman vaiheen jälkeen TUTO onnistui jälleen ottamaan ottelun haltuunsa ja vahva paine palkittiinkin ylivoimalla.

Tällä kertaa kotijoukkue ei jättänyt ylivoimaansa käyttämättä, vaan Tomi Wilenius kiskaisi komealla lämärillä kiekon varmasti maalin takakulmaan ohi voimattoman vantaalaismaalivahdin. Millintarkan poikittaissyötön Wileniuksen maaliin tarjosi Joonas Toivanen.

Erä näytti etenevän loppuun saakka TUTOn hallinnassa, kunnes maalintekijä Wileniukselle vihellettiin hyökkäyspäässä vahvasti tunteita herättänyt rangaistus vain kaksi minuuttia ennen toisen erän päättymistä. K-Vantaa jatkoi tehokasta ylivoimaansa myös illan kolmannella ylivoimallaan, kun Julius Rantaeskola toi vierailijat tasoihin aivan erän lopulla.

Ratkaisu päätöserässä

Päätöserään TUTO joutui lähtemään alivoimalla, mutta se ei tuottanut isännille ongelmia, päinvastoin. Vierasjoukkueen puolustuksen sekoillessa Aki Juusela ryösti kiekon ja huudatti kotiyleisöä veivaamalla lätyn komealla tavalla maaliin. Läpi ottelun vahvasti mukana elänyt yleisö saikin puolustaja Tarmo Reunaselta kiitosta ottelun jälkeen.

”Täytyy kiittää yleisöä. Oli taas hyvin porukkaa paikalla hallissa ja tunnelma oli hyvä koko ottelun ajan.”

Kolmannessakin erässä ottelu säilyi vauhdikkaana ja laadukkaana, eikä maalipaikkojen puutteesta kärsinyt kumpikaan joukkue. Erän puolivälin jälkeen vierailijat iskivät kirivaihteen kunnolla silmään, ja TUTO jättäytyi enemmän puolustuskannalle. Kiri huipentui reilu minuutti ennen loppua vierasjoukkueen aikalisään. Paineistus ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan komeasti taistellut TUTO korjasi täyden pistepotin loistavasti torjuneen Karolus Kaarlehdon johdolla. Ottelun jälkeen päävalmentaja Miika Elomo kiitteli ylpeänä joukkueensa sitoutumista.

”Vastassa oli tänään laadukas vastustaja, joka oli hyvin sitoutunut omaan tekemiseensä. Taas kerran meillä kesti kärsivällisyys ja keskityttiin omaan tekemiseen, eikä annettu otteen herpaantua. Hyvä jääkiekkopeli oli, ja on pakko olla ylpeä joukkueesta, ja siitä tavasta millä jätkät taas sitoutuivat tähän hommaan.”

Katseet kohti Savonlinnaa

Seuraavaksi TUTO siirtää katseensa kohti perjantaita, jolloin vastassa on Mestiksen kärkiottelussa vieraissa SaPKo. Tarmo Reunanen lupaa faneille TUTOn vahvojen otteiden jatkuvan.

”Komeasti ollaan porskutettu varsinkin viimeiset kuusi ottelua. Kyllä me luvataan, että TUTOn vahva porskuttaminen jatkuu myös tulevaisuudessa. Perjantaina edessä seuraava haaste, kun lähdetään Savonlinnaan.

TUTO Hockey johtaa Mestistä kahden pisteen erolla SaPKoon.

TUTOn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.