Sampo jatkoi voittoputkeaan Raisiossa

Loimu isännöi Sampoa Kerttulan lauantai-illassa. Kahden voittoputkessa olleen joukkueen kohtaaminen löi pisteen isäntien voittokululle. Sampo kuittasi arvokkaan vierasvoiton lukemin 1-3 (17-25, 23-25, 26-24, 20-25).

Vuosien saatossa useissa klassikkomatseissa kohdanneet joukkueet löivät tiskiin ajankohtaan nähden kelpo ainekset. Seesteisellä pelitahdilla käynnistynyt mestaruusliiga pyörii nyt täysillä kierroksillaan, ja otteluja tulee eteen kovalla tahdilla. Pelin tason säilyttäminen on luonnollisesti erittäin haastavaa rasituksen kasvaessa.

Neljä edellisotteluaan voittanut Loimu voi olla tappiostaan huolimatta suhteellisen tyytyväinen työnäytteeseensä. Joukkue taisteli esimerkillisesti kivikovaa vastustajaansa vastaan. Kapean rosterin kipupisteistä huolimatta voitosta pelattiin loppuun asti. Yhdenkään pelaajan otteista sen menettäminen ei jäänyt kiinni.

Ensimmäisen erän jälkipuoliskolla kentällä käväisseet Aapeli Kouki (3/+2) ja Tomi Saarinen (1/0) olivat jälleen parin mainoslauseen arvoisia. Loimun tulevaisuutta edustavat nuorukaiset pelasivat jälleen ennakkoluulottomasti tuoden parketille aimo annoksen energiaa ja ennakkoluulottomuutta. Lisää ansaittua vastuuta on varmasti luvassa jatkossakin.

Sampo oli väkevä. Valkopaitojen suoritustaso kesti jälleen ihailtavasti yleensä niin armottomassa onnistumisten ja virheiden virrassa. Laadukkaasti valmennettu joukkue pelasi odotetun kovalla moraalilla hakien ratkaisuja kärsivällisesti. Oma lukunsa oli savolaisten uhrautuva kenttäpuolustus, joka tuntui ehtivän joka paikkaan. Ilmaisia pisteitä ei ollut jaossa tänäänkään.

Ottelun etukäteen seuratuin pelaaja oli jäätävän alkukauden ulosmitannut Sammon virolaisässä Andrus Raadik (25/+14, 2 ässää, 1 torjunta, vastaanotto 60%). 197-senttinen laituri on ihailtavan monipuolinen pelimies, joka sopii vahvuuksillaan täydellisesti Jukka Tuovisen sapluunaan. Kerttulan esitys ei jättänyt moitteen sijaa. Raadik oli jälleen isossa roolissa, eikä miehen alkukauden menestystarina ole todellakaan mikään tuulesta temmattu ohikulkeva hetki.

Sampo otti avauserän heti pihteihinsä. Kolme syöttövuoroa - Aleksi Kaatrasalo (10/+7, 2 ässää, 2 torjuntaa), Eetu Häyrinen 17/+9, 3 torjuntaa) ja Raadik - viitoittavat tien kohti erävoittoa. Vakuuttavasti kestänyt johtoasema sai sinettinsä ratkaisevan naulan niitanneen sentteri Mikko Väliahon (8/+4, 2 torjuntaa) kädestä.

Toinen erä nosti Loimun mukaan taisteluun. Parantunut vastaanotto mahdollisti avauserää laadukkaamman hyökkäyspelaamisen, joka alkoi hakkuri Michael Chemosin (20/+12, 2 ässää) johdolla puhkoa Sammon torjuntaa. Vieraat onnistuivat kuitenkin hankkimaan itselleen kaksi eräpalloa, joista jälkimmäinen toi ratkaisun - arkkitehtina jälleen vahvan ottelun pelannut Väliaho.

Kolmas erä näytti jo sinetöivän Sammon puhtaan vierasvoiton, mutta niin vaan urheilun arvaamattomuus näytti tylyt kasvonsa. Loimu oli kuilun partaalla vieraiden johdettua erää lukemin 22-24 laituri Ville Heiskasen (9/+6, vastaanotto 67%) neljän peräkkäisen hyökkäyspisteen siivittämänä. Kaksi ottelupalloakaan eivät kuitenkaan riittäneet työntämään isäntiä reunan yli Sammon sorruttua harvinaiseen kolmen peräkkäisen hyökkäysvirheen sumaan.

Neljäs erä päätti tämän kertaisen taistelun. Edelliserän kalkkiviivoilla työtapaturman aiheuttaneet valkopaidat kuittasivat erheensä. Tasatilanteessa 17-17 Sampo irrotti itsensä karkumatkalle Raadikin ja Häyrisen väkivahvan hyökkäyspelin myötä. Ratkaisu tuli lopulta illan kolmannella ottelupallolla Loimun syyllistyttyä rättipalloon.

Vahvasti pelannut Chemos palkittiin ansaitusti oranssimustien parhaana. Kapealla materiaalilla toimivan yp-osaston ykkönen oli koko ajan otteitaan parantava Verneri Vetriö (10/+6, 1 ässä, 1 torjunta, vastaanotto 31%). Janne Marttila (14/+2, vastaanotto 55%) väläytteli potentiaaliaan ottelun alussa, mutta katosi loppua kohden kuvasta. Keskellä Taylor Gregory (7/+4, 1 ässä, 3 torjuntaa) oli peliaikaa saaneen kolmikon tehokkain.

Sammon voitto rakentui kompaktin joukkuepelaamisen muovaamalle kivijalalle. Edellä mainittujen pelimiesten ohella on syytä nostaa esiin kaksi joukkueeseen kesällä liittynyttä vastuunkantajaa, joiden panos oli jälleen isossa roolissa. Iskusta tullut libero Aleksi Mutka (vastaanotto 47%) oli vakuuttava. Kotikonnuille palannut passari Petteri Penttinen (4/+2, 3 torjuntaa) todisti kuuluvansa yhä pelipaikkansa ehdottomaan A-ryhmään.

Vahva alku, pieni vastoinkäyminen ja skarppi loppu. Vahvan ottelun pelannut Penttinen allekirjoitti ottelun retoriikan. Voiton myötä on hyvä siirtyä kohti sunnuntaista haastetta.

- Ottelu alkoi meiltä hyvin. Toisessa erässä ote alkoi vähän lipsua, ja menetimme parasta teräämme. Loimu paransi toki samalla omaa peliään. Ottelu olisi pitänyt katkaista kolmannessa erässä, mutta harmittavat omat hyökkäysvirheet tulivat putkessa pahaan paikkaan. Voitto maistuu luonnollisesti. Oma pelaaminen oli ihan ok. Huomenna jatketaan Loimaalla. En ole uhrannut siihen vielä ajatuksiani, mutta Jukalla on varmaan jo mielessään jotain taktiikkaa siihen matsiin.

Loimun puolella hyvän ottelun pelannut Vetriö ei hakenut tekosyitä kirvelevään tappioon. Oman pelaamisen nousuvireen taustalta löytyy tuttu syy-seuraus-asetelma.

- Sampo oli tänään odotetun kova. Laiturit iskivät palloa tehokkaasti. Sampo aloitti meitä paremmin ja vei ottelua. Paransimme matsin edetessä, mutta se ei tällä kertaa riittänyt tämän enempään. Oma pelivire on noussut lisääntyneen vastuun myötä. Mukavampi palloa on iskeä pelien painetilanteissa kuin pelkästään treeneissä.

Sammon kokenut päävalmentaja Jukka Tuovinen oli tyytyväinen joukkueensa kollektiiviseen esitykseen. Saumaton joukkuepelaaminen toi jälleen tulosta.

- Hyvä lähtö peliin. Ensimmäinen erä hoidettiin pitkälti torjunnoilla ja puolustuksella. Toinen erä aloitettiin hyvin, mutta sen edetessä menetettiin otetta. Kolmas erä harmittaa. Sen lopussa tullut hyökkäysvirhesuma oli tosi harmittava. Neljäs erä hoidettiin sitten melko vakuuttavasti. Martti Keel tuli hyvin sisään kesken matsin. Joukkuepelaamisemme toi jälleen tulosta ja siihen luotamme jatkossakin. Huomenna jatketaan Loimaalla.

Loimun virkaveli Dragan Mihailovic tunnusti vastustajan paremmuuden. Omien suojattien esitys sai ajankohtaan suhteutetun kiitoksen.

- Onnittelut vastustajalle. Sampo oli tänään parempi. Vastustaja pelasi kompaktisti, kuten he ovat tehneet koko kauden ajan. On vaikea saada palloja Sammon kenttään. Ottelurasitus - yhdeksän ottelua 28 päivään - vaatii verojaan. Poikien tekemisessä oli ajoittain väsymystä, ja läsnäolo kentällä kärsii siitä. Tänäänkin meillä oli hetkemme, mutta vastustajan paremmuus oli toki kiistaton. Silti olen tyytyväinen joukkueeseeni. Nuoret pojat toivat kentälle energiaa, jota tarvitsemme jatkossakin. Kymmenen liigamatsia on pelattu, ja olemme aikataulussa. Pistesaalis tyydyttää, ja joukkueen pelaaminen jatkuu nousujohteisena. Ensi viikolla on kolme tärkeää ottelua.

Loimun tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.