Kolmen pisteen viikonloppu kohensi TUTOn A-nuorten asetelmia

Musta hetki turmiona lauantaina

Lauantaina TUTO A matkusti hallitsevan Suomen mestarin, HPK:n vieraaksi. TUTO ei kuitenkaan lähtenyt kumartelemaan sarjassa kolmantena oleva kotijoukkuetta, vaan rummutti tutun aggressiivista ja vauhdikasta peliä alusta saakka.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa ottelun puoliväliin saakka, jolloin HPK osui kahdesti seitsemän sekunnin sisällä, Olli Maansaaren ja Jaakko Kuusiston toimiessa maalintekijöinä.

Kolmannessa erässä Henry Seipell kavensi uransa ensimmäisellä Nuorten SM-Liiga -maalillaan tilanteeksi 2-1. TUTOn kiri ei tällä kertaa kuitenkaan riittänyt, vaan Eemeli Jeskanen iski ottelun loppulukemat 3-1 tyhjään maaliin.

Ottelun jälkeen TUTO A:n päävalmentajana toimiva Elmo Aittola oli tappiosta huolimatta positiivisin mielin.

”Hyvin meidän peli kestää sarjan kärkeä vastaan. Maalipaikkoja ei vaan pystytty käyttämään, ja pieni synkkä hetki auttoi kaverin karkaamaan voittoon, vaikka lopussa päästiinkin sitkeästi iholle.”

Täydet pisteet mukaan Mikkelistä

Sunnuntaina TUTO A kohtasi vieraskentällä Mikkelin Jukureiden A-nuoret.

Lähtökohdat otteluun olivat haastavat, sillä TUTOlle ottelu oli jo viikon kolmas vieraspeli, kun taas Jukurit pääsivät otteluun hyvin levänneenä.

Uupumus ei kuitenkaan näkynyt avauserässä, jonka jälkeen TUTO johti ottelua 1-2. TUTOn maaleista vastasivat joukkueen paras pistemies Roope Kallio, sekä kauden toisen alivoimamaalinsa iskenyt Veeti Vuorio.

Ottelun toinen erä oli melkoista ilotulitusta, sillä erässä nähtiin viisi maalia, jonka lisäksi ottelun päätuomari Jarno Heikkinen tuomitsi peräti 53 rangaistusminuuttia. Isoin rangaistus tuomittiin TUTOn Miikka Huhtalalle, joka sai estämisestä 5+20 minuutin rangaistuksen. Lisäksi TUTOn Markus Raidalle ja Jukureiden Mikkel Perssonille tuomittiin 2+10 minuutin rangaistukset selästä taklaamisesta. Toisen erän maaleista puolestaan vastasivat TUTOn Verneri Paijula, Mikke Laurila ja illan toisensa tehnyt Veeti Vuorio. Näin toiselle erätauolle poistuttiin TUTOn johtaessa ottelua lukemin 3-5.

Päätöserän ainoasta maalista vastasi Vuorion tapaan kaksi maalia iskenyt Mikke Laurila, joka iski kiekon tyhjään maaliin ajassa 58:43. Ottelun jälkeen päävalmentaja Aittola kiitteli etenkin joukkueen parantunutta viimeistelyä ja taisteluilmettä. Voiton arvoa nostaa se, että TUTOlle ottelu oli jo kolmas vieraspeli tällä viikolla, kun taas Jukurit pääsi otteluun hyvin levänneenä.

”Kaveri oli huilannut, ja meille kyseessä oli jo viikon kolmas reissupeli. Tällä kertaa käytettiin omat paikkamme hyvin, mutta tehtyjen maalien jälkeen meidän oma pelaaminen vähän lopahti. Ei kuitenkaan päästetty kaveria liiaksi iholle.”

TUTOn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.