Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Veikkausvinkit

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

 

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Runsaasti myyntikokemusta

TUTO Hockeyn toimitusjohtajana helmikuussa aloittava Roope Paltta on aiemmin työskennellyt kymmenen vuoden ajan kansainvälisessä TNT Suomi Oy:ssä, jossa hän toimi operatiivisen puolen esimiehenä ja myyntipuolella kahdessa eri roolissa Account Managerina sekä Sales Managerina. 

TNT Suomi Oy:n jälkeen Paltta siirtyi TPS Juniorijääkiekon toiminnanjohtajaksi, jossa hän on toiminut edellisen vajaan neljän vuoden ajan. Palloseurassa hänen vastuualueeseensa kuuluivat muun muassa kokonaisvaltainen organisaation johtaminen ja kehittäminen, yhteistyökumppaneiden suhteiden hoitaminen ja parantaminen sekä taloushallinto.

Paltta kertookin, että hänen kohdallaan veri on jo pitkään vetänyt kohti myyntialaa, josta kerätty kokemus tulee antamaan näkökulmaa uudessa työssä.

”Omia intohimojani ovat pienestä asti olleet myyntijohtaminen ja markkinointi. Jos ajattelee vanhaa työpaikkaani (TNT Suomi Oy), niin se on hyvin myyntiorientoitunut paikka. Siellä mitataan viikoittain myyjiä Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan tasolla, eli heidät ”rankataan” sarjataulukon omaisesti, josta nähdään viikon tai kuukauden parhaimmat ja heikoimmat myyjät. Sitä kautta myyntimaailma ja sen samanaikainen hienous ja raakuus ovat minulla hyvin tuttuja asioita.”

Vaikka Paltta onkin viime vuodet työskennellyt TPS:ssä, on hän ollut edelleen aktiivisesti mukana paikallisessa bisnesverkostossa.

”Käyn melkein joka viikko omalla ajallani briiffaamassa ja kouluttamassa myyntiä ja sen hienouksia bisnesverkostossa.”

Kovat tavoitteet miellyttävät

Toimiessaan TPS Juniorijääkiekon toiminnanjohtajana Paltan vastuulle kuului seuran ja yhteistyökumppaneiden väliset suhteet ja niiden kehittäminen. Hänellä onkin selkeä käsitys siitä, mitä yhteistyö vaatii toimiakseen.

”Varainhankinta on todella kovaa, raakaa ja systemaattista työtä. Sponsoroinnista käytän itse enemmän termiä yhteistyö. Eli se sisältää kaksi osapuolta, jotka saavat molemmat hyötyä yhteistyöstä. Sen luoviminen ja asiakkaan hyödyn ja tarpeen löytäminen ovat suuressa roolissa siinä myynti- ja bisnespuolessa.”

Kesällä 2016 julkaistussa Strategia 2020:ssä yhdeksi TUTOn päätavoitteeksi asetettiin se, että TUTO on tulevaisuudessa yksi Suomen parhaista jääkiekko-organisaatiosta. Kovat tavoitteet eivät Palttaa hetkauta, vaan hän näkee ne pelkästään positiivisena asiana.

”Kun luodaan strategioita ja tulevaisuuden suunnitelmia, ne pitää aina olla korkealla. Sen takia on mielestäni hienoa, että TUTOssa hallitus ja edeltäjäni ovat asettaneet kovat strategiset tavoitteet ja niitä kohti mennään ja tehdään töitä.”

Paltalla on näkemys myös siitä, mitkä asiat ovat avainasemassa, kun pyritään kohti Strategia 2020:ssä esitettyjä tavoitteita.

”Se että organisaatiossa perustekeminen ja fokus kohdillaan ja löytyy se ymmärtäminen siihen, että miten me puhallamme yhteen hiileen tavoitteen toteutumiseksi. Perusasiat pitää toimia koko ajan ja joka päivä. Sitä kautta me pystymme kehittämään organisaatiota ja seuraa niin siellä nuoremmassa päässä kuin täällä Mestis-tasolla aikuisten kilpaurheilussa.”

Paltan motto ja omat tavoitteet puolestaan tarjoavat TUTOlle keinot, joilla se tulee kulkemaan kohti päämääriään.

"Ammattilaiset ja ammattimaisuus mitataan mielestäni siten, kuka saa "ranskalaiset viivat" johdettua ja jalkautettua arkeen ja käytännön tasolle."

Innostunein mielin kohti uutta

Paltalle siirtyminen TUTO Hockeyn toimitusjohtajaksi on loikkaus kohti uutta. TUTO-perheeseen liittyminen on asia, jonka hän kohtaa suurella kunnialla ja innostuksella.

”Olen todella hyvillä fiiliksillä, koko ajan vain enemmän ja enemmän innoissani. TUTO on todella perinteikäs ja hieno seura ja otan tämän pestin ylpeänä vastaan.”

Paltta haluaa nostaa esiin myös sen, että hänen uutta pestiään helpottaa huomattavasti aiemmin tehty laadukas työ.

”Jääkiekkoihmisenä olen seurannut, miten aiempi toimitusjohtaja Dani Aavinen on tehnyt upeaa työtä nämä viimeiset neljä vuotta.”

TUTOn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää
Kolmen pisteen viikonloppu kohensi TUTOn A-nuorten asetelmia

Kolmen pisteen viikonloppu kohensi TUTOn A-nuorten asetelmia

Lauantaina TUTO A matkusti hallitsevan Suomen mestarin, HPK:n vieraaksi ja sunnuntaina Mikkelin Jukureiden vieraaksi.

Lue lisää