Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kevätkierroksen finaali perjantaina Turussa

 
Kevätkierroksen finaali perjantaina Turussa


Turussa taistellaan perjantai-iltana Veikkausliigan kevätkierroksen epävirallinen finaali. Pelin lähtöasetelma on suorastaan kutkuttava. Jos isäntäjoukkue TPS voittaa, nousee se Veikkausliigan kärkeen maalieron turvin. Tasapeli, tai vierasjoukkueen Tampere Unitedin voitto, pitävät hallitsevat mestarit edelleen piikkipaikalla. Voitollaan United riuhtoisi jo kuuden pisteen kaulan Tepsiin.

Sen jälkeen kun TPS palasi Veikkausliigaan kaudeksi 2003, se ei ole kertaakaan kyennyt nujertamaan Unitedia liigaottelussa. Kahdeksan pelattua ottelua ovat tuottaneet raitapaidoille vain kaksi tasapelipistettä. Nyt pelataan kuitenkin kautta 2007, ja TPS:kin on muuttunut sen verran rajusti, että lähimenneisyyden haamut lienevät jo kuopattu.

Tampereen vahvuus on piillyt sen tinkimättömän kurinalaisessa joukkuepuolustamisessa, mutta samalla myös tappavan tehokkaassa hyökkäyspelissä.

TPS:n päävalmentaja Mixu Paatelainen muistuttaakin, ettei Tampere voi voittaa koko ajan pelejä, ellei myös hyökkäyspää toimi.

- Aina vaan puhutaan Tampereen puolustuspelistä, mutta heidän hyökkäyspää on myös todella nopea ja sieltähän löytyy kokeneita ratkaisijoita. Jos nimilistalta löytyvät nimet Antti Pohja, Toni Järvinen, Jari Niemi ja Tomi Petrescu, ei se voi kovin huono olla. Meidän puolustajamme joutuvat perjantaina ehkä kovimpaan testiin tähän mennessä, Paatelainen tunnustaa.

- Tampere on tänä vuonna satsannut selvästi nopeuteen. Pelitapa on suhteellisen yksinkertainen, mutta pelaajat sitäkin nopeampia. Antti Pohja - Jari Niemi on ehkä se vaarallisin kaksikko tällä leveysasteella. Tamperelaiset ovat yrittäneet jalostaa peliään vuosi vuodelta ja tulos kyllä näkyy, TPS-kippari Jussi Nuorela vielä täydentää.

Mutta sitten siihen Tampereen ylistettyyn puolustukseen. Jarkko Wiss päälliköi ja tukkii keskikentän pohjan, Mathias Lindström napsii topparina pääpalloja ja viimeisenä lukkona on tolppien välissä Mikko Kavén. Wissin pelaaminen oli joidenkin lähteiden mukaan hieman epävarmaa, mutta eiköhän mies Veritaksen nurmelle kirmaa.

- Wiss on juuri sellainen pelaaja, joka ei ratkaise näitä pelejä henkilökohtaisilla kikoilla, vaan hän on tamperelaisten ruumiillistuma ja henkinen johtaja. Hänet tukahdutetaan vain jäädyttämällä koko Unitedin joukkue, Nuorela tietää.

- Kavén on taas tasapuolisesti vahva joka osa-alueella. Mikollekin voi sattua huonoja päiviä ja toivotaan ettei perjantaina olisi hänen paras päivänsä. Kyllä ne pallot kuitenkin siihenkin maalin menevät, kuten muuallekin. Ei hän mikään ihmemies ole, Nuorela muistuttaa.

Molempien joukkueiden laitapuolustajille voi ennustaa karmivan hikistä iltaa. Erikoistilanteiden ässä Petrescu sekä juoksuvoimainen Järvinen ovat pahimmilaan myrkkyä TPS-pakistolle, mutta vastaavasti TPS:n huippukuntoiset Mika Ääritalo ja Mikko Paatelainen osaavat naruttaa ja jallittaa myös vastustajan pakistoa.

Tampereen tavaramerkiksi ovat nousset tällä kaudella aivan otteluiden lopussa tulleet voittomaalit. Se jos joku, on voittavan joukkueen merkki.

- Tampere on noussut tällä kaudella useaan otteeseen aivan lopussa joko voittoon tai ainakin tasoihin. Ne vaan nousee, tulee takaa ja kampeaa vastustajan toisensa perään. Tampere on ollut liigan vaarallisin joukkue loppuhetkillä, eli silloin kun pelit ratkaistaan. Niin ei tehdä kuin todella kovalla rutiinilla, itseluottamuksella ja selkärangalla, Paatelainen myöntää.

TPS:n peli on rullannut kuin unelma Turun ulkopuolella. Kaikki Veritas Stadionin ulkopuolella pelatut liigaottelut ovat päättyneet TPS:n voittoon. Nyt sama tappohenki on tarkoitus juuruttaa pysyvästi myös Veritas Stadionille.

- On todella positiivinen asia, että ollaan voitettu vieraissa, mutta haluamme tehdä Veritas Stadionista sellaisen paikan, että siellä olisi kaikilla aina ikävä vierailla. Aloitetaan ottelu rytinällä, viedään itse peliä ja toivottavasti vielä ne kolme pinnaakin, Paatelainen kaavailee.

Pelaajat pelaavat ja valmentajat valmentavat, mutta silti se viimeinen ratkaisun avain saattaa löytyä sivurajojen ulkopuolelta. Entiset A-maajoukkuehyökkääjät, Zico Hjelm ja Mixu Paatelainen, ovat molemmat intohimoisia, kunnianhimoisia ja asiansa osaavia valmentajia. Zicolla on Mixuun verrattuna se etu, että hän on saanut rakennella joukkuettaan rauhassa jo monta kautta.

Ottelun ratkaisun avain saattaakin kaikessa yksinkertaisuudessa olla se, kumpi valmentaja saa psyykattua joukkonsa pelaamaan rohkeammin ja fyysisemmin - vastustajaansa siis liikaa kunnioittamatta.

Kumpikin joukkue lähtee taisteluun parhaalla mahdollisella rykmentillä keskiviikon tietojen perusteella. Tampere lepuutti cup-ottelussaan KPV:tä vastaan Pohjaa, Niemeä ja Wissiä.

TPS:n sairaslista on taas polvileikkauksesta toipuvan 195-senttisen Ville Lehtosen pituinen.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää