Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turku-Pesis peruspelillä voittoon Kauhajoesta

 
Turku-Pesis peruspelillä voittoon Kauhajoesta


Naisten ykköspesis jatkui Turussa noin kuukauden tauon jälkeen. Kotijoukkue Turku-Pesis sai vieraita Pohjanmaalta, josta Kauhajoen Karhu oli matkannut Varsinais-Suomeen. Turku-Pesis vei voiton lukemin 2-0 (4-2, 7-1).

Ottelu alkoi Kauhajoen sisävuorolla, joka ei tuottanut juoksuja. Turku löi ensimmäisen jakson ratkaisun jo ensimmäisessä sisävuorossaan. Tytti Lehtilä puhkaisi kakkosrajan kahden juoksun arvoisesti. Juoksun tuojina olivat Iina Lehkonen ja Eeva Kettunen. Samassa sisävuorossa Heidi Lindqvist toi harhaheitolla tilanteeksi 3-0. Toisessa vuoroparissa Kauhajoen jokeri Heli Mutikainen löi Suvi Huhtasen kotiin ja tilanteeksi 3-1. Kolmannessa vuorossa Kauhajoki tuli jo juoksun päähän Heidi Lehtolan puhkaistessa kakkosrajan ja Mari Kiukkosen juostessa kotipesän turvaan. Omalla sisävuorollaan Turku sai aikaiseksi yhden juoksun tänään erinomaisesti mailan varressa esiintyneen Tytti Lehtilän lyödessä pallon väliin ja jokeri Aino Valtasen juostessa kotipesään. Kauhajoki ei enää saanut neljännessä vuorossa yhtään juoksua. Jakso päättyi siis Turun voittoon 4-2.

Toiselle jaksolle Turku teki vaihtoja ja mm. vielä c-ikäinen Emma Nieminen sai tulikasteensa naisten ykköspesiksessä ulkopelissä.  Jakso alkoi kotijoukkueen sisävuorolla ja kahdella juoksulla. Tilanteeksi 1-0 juoksi Iina Lehkonen harhaheitolla ja ajolähdöstä Enni Lamppu löi todella upealla kakkospuolen hidastetulla maalyönnillä Eeva Kettusen kotiin. Toisessa vuorossa Kauhajoen harhaheitot jatkuivat ja nyt Emma Nieminen käytti tilanteen hyväkseen juosten kotipesän turvaan tilanteeksi 3-0. Kauhajoki ja Heli Mutikainen kavensivat tasoittavallaan tilanteeksi 3-1. Turku oli selkeästi päättänyt toisella jaksolla tehdä jokaisessa vuorossa ainakin yhden juoksun. Kolmannessa Maija Merivalo löi merkistä pallon väliin ja juniori-ikäinen Lotta Inkinen juoksi Turun neljännen juoksun. Myöskin vielä juniori-ikäinen Mia-Maria Jauhiainen löi merkkaamattoman välilyönnin, jolla Eeva Kettunen toi tilanteeksi 5-1. Neljäs vuoropari oli enää muodollisuus ja siinä Lehtilä puhkaisi kakkostilanteessa kakkosrajan ja Iina Lehkonen juoksi kotiin. Jauhiainen löi toisen jakson lopputilanteeksi 7-1 Lehtilän toimiessa juoksijana.  

Turku-Pesiksen valmentaja Timo Lamminen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin ottaen huomioon, että alla oli todella kova treeniviikko ja pelaajilla se tuntui varmasti jaloissa. Lammisen mukaan oma peruspelaaminen riitti tänään voittoon, sillä joukkue pystyi yhtä vuoroa lukuunottamatta tekemään jokaisessa vuorossa juoksuja. Huomenna joukkueella on edessä lepopäivä, mutta ensi viikko on edelleen ohjelmaa täynnä ja viikko huipentuukin ns. tuplaviikonloppuun joukkueen matkustaessa lauantaiksi Kajaaniin ja sunnuntaina on vuorossa Oulu.

Joukkueesta palkittiin tänään ykköspalkinnolla neljä juoksua lyönyt ja yhden tuonut Tytti Lehtilä sekä kakkospalkinnolla kolme juoksua tuonut ja erinomaista peliä kopparina esittänyt Iina Lehkonen. Sisäpelistä mainittakoon vielä kaksi juoksua lyönyt Mia-Maria Jauhiainen sekä kolme juoksua tuonut Eeva Kettunen.

Marko Mäkinen / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää