Kohta jo kymmenen voittoa täynnä

Turku–Pesiksen naiset päättivät raskaan viikkonsa Oulussa sunnuntaina. Ottelu päättyi lopulta turkulaisten voittoon 0-2 (0-5, 3-4). Tämä oli jo joukkueen yhdeksäs voitto ja niitä tappioitahan ei ole vielä tullut yhtään. Se lupaa loppukautta ajatellen vain hyvää.

Ensimmäinen jakso oli turkulaisen ulkopelin juhlaa, sillä sarjakolmonen Oulu ei löytänyt Turun kentästä riittäviä aukkoja avatakseen juoksutilinsä. Turku sen sijaan teki juoksuja ensimmäisellä jaksolla joka vuorossa. Kolmannessa vuorossa niitä tuli jopa kolme ja jaksovoitto turuttarille juoksuin 5-0. Toinen jakso näytti lauantaiseen tapaan vaikealta, sillä kolmen vuoroparin jälkeen tilanne oli kutkuttavasti 1-1. Vieraat avasivat kuitenkin neljännen sisävuoronsa tekemällä kolme juoksua lisää. Oulu pääsi tasoittavallaan juoksun päähän, mutta heidän kirinsä päättyi siihen ja näin toinenkin jakso meni vieraille. Oulu sai juoksunsa hieman tuurillakin. Toinen juoksuista mm. tuli ns. aurinkopallon ansiosta. Oulu oli päästä tasoittamaankin toisen jakson, sillä kolmas palo syntyi Iina Lehkosen polttaessa kopparin tontilta etenijän kotipesään.  Lukemat olivat jännittävät 3-4. Näin kolme pistettä lähti tästä ottelusta Turku–Pesiksen mukana Varsinais–Suomeen.

Ottelussa palkittiin ykköspalkinnolla vierasjoukkueesta mainioita otteita eritoten mailan varressa esittänyt Maija Merivalo. Hänen saldonsa oli tänään kolme lyötyä juoksua ja kuusi kärkilyöntiä 86 prosentin teholla. Palkintoraati muisti turkulaisista kakkospalkinnolla neljä juoksua tuonutta Iina Lehkosta. Iina vahvisti asemiaan ykköspesiksen etenijätilaston kärjessä. Lyöjätilaston kärkinimi Tytti Lehtilä kaunisteli tilastoja tänään kahdella lyödyllä juoksulla.

Joukkueen pelinjohto oli ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen viikonlopun saldoon eli viiteen pisteeseen. Vastustajat olivat turkulaisten päävastustajia ja matka pohjoiseen oli pitkä ja rasittava. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua, jolloin on edessä jälleen tuplaviikonloppu.  Lauantaina 21.7 Turkuun saapuu klo 15 alkavaan otteluun Jyväskylä. Sunnuntaina kotiottelut jatkuvat klo 13, jolloin tämänpäiväinen vastustaja Oulun Lippo tulee hakemaan revanssia. Sarjatilanne näyttää turkulaisittain toistaiseksi erittäin hyvältä, sillä Turku-Pesis pitää hallussaan sarjan ykköspaikkaa viiden pisteen erolla ennen Porin Pesäkarhuja.

Marko Mäkinen / UrheiluTurku.com

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.