Turku-Pesis lähellä lohkon ykköspaikkaa

Sunnuntaina jatkui Turun Kupittaalla naisten ykköspesis. Tällä kertaa vierasjoukkue tuli Oulusta. Kotijoukkue jatkoi voittoputkeaan ottamalla puhtaan kolmeen pisteen voiton lukemin 2-0 (4-2, 6-0).

Ottelussa oli turuttarilla mahdollisuus varmistaa lohkon parhaan ei-kakkosjoukkueen paikka ja sunnuntain tulokset takasivatkin sen, että turkulaisten ohitse ei ole enää Kajaanilla eikä Oululla mahdollista tulla. Ainoastaan Porin Pesäkarhut voivat vielä sen tehdä, mutta heillä on joukkue superpesiksessä ja näin ei ole mahdollisuutta osallistua nousukarsintoihin.

Ottelu alkoi Oulun sisävuorolla ja he avasivatkin heti juoksutilinsä mennen 0-1 johtoon. Turku vastasi kuitenkin tasoittavalla kahdella juoksulla Enni Lampun kotiuttaessa maalyönnillä Heidi Ruohosen ja Heidi Lindqvistin merkkaamattomalla välilyönnillä kotiin kirmasi Eeva Kettunen. Kotijoukkue jatkoi toisessa vuorolla jälleen kahdella juoksulla, kun Maija Merivalo löi keskelle kenttää hienon varren ja Aino Valtanen juoksi kotipesään. Ottelun näyttävin lyönti nähtiin Kettusen toimesta hänen lyödessä kolmosjatkeelle ykköskakkostilanteessa ja Merivalo juoksi kakkoselta kotipesään tilanteeksi 4-1. Ensimmäisen jakson loppulukemiksi 4-2 löi Oulu kolmannen aloittavalla Marja Laukkasen kotiuttaessa Riikka Marttilan. Ensimmäinen jakso oli tilastojen valossa melko tasainen, sillä kolmostilanteet olivat 10-9 turkulaisten hyväksi.

Toinen jakso oli eiliseen tapaan kotijoukkueelta huomattavasti parempi ensimmäiseen verrattuna. Se alkoi juoksujen valossa Minna Litmasen lyödessä koppareiden ylitse ja Aino Valtanen juoksi tilanteeksi 1-0. Merivalo jatkoi hidastetulla kotiuttaen Iina Lehkosen. Toisessa vuorossa Tytti Lehtilä löi hidastetun kolmospuolelle ja Lehkonen toi toisen juoksunsa ottelussa. Kolmannessa vuorossa Turku-Pesis ratkaisi jakson lopullisesti tehden kolme juoksua. Kettunen löi koppareiden ylitse kahden juoksun arvoisesti ja Lehkonen sekä Litmanen juoksivat kotipesään. Lisäksi harhaheitolla Tytti Lehtilä toi jakson loppulukemiksi 6-0. Oululaiset olivat toisella jaksolla melko aseettomia Turun vahvan ulkopelin edessä. Kolmostilanteet menivät kotijoukkueelle todella selvästi 12-2 . Selkeä parannus oli kotijoukkueen ulkopelissä vaihtotilanteiden pelaamisessa, sillä ensimmäisellä jaksolla oululaiset epäonnistuivat 1-2 välin vaihdossa vain kertaalleen ja toisella jaksolla vaihtaminen oli enää 40 prosenttisesti onnistunut.

Palkintoraati muisti kotijoukkueesta ykköspalkinnolla kolme juoksua tuonutta ja vahvaa ulkopeliä pelannutta 3-koppari Iina Lehkosta. Kakkospalkinnon arvoisesti pelasi 2-polttaja Eeva Kettunen, joka esitti mailan varressa erinomaisia otteita lyöden kolme juoksua ja tuoden samalla yhden juoksun. Kärkeä Eeva vaihteli eteenpäin 89 prosentin teholla (8/9). Joukkueesta voidaan mainita vielä ulkona muutaman upean kiinnioton suorittanut ja kärkeä 78 prosentin teholla eteenpäin vienyt 1-vahti Minna Litmanen sekä hienosti kentälle mennyt (5/6) ja kaksi juoksua jokerina tuonut Aino Valtanen.

Sarja jatkuu turkulaisten osalta ensi sunnuntaina Jyväskylässä. Sen jälkeen on ohjelmassa vielä kotiottelu Poria vastaan sekä runkosarjan päättävä vierasottelu la 4.8 Hämeenkyrössä. Nousukarsinnat alkavat aikaisintaan 11.8.

Marko Mäkinen / Urheiluturku.com

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.