Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turku-Pesis lähellä lohkon ykköspaikkaa

 
Turku-Pesis lähellä lohkon ykköspaikkaa

Sunnuntaina jatkui Turun Kupittaalla naisten ykköspesis. Tällä kertaa vierasjoukkue tuli Oulusta. Kotijoukkue jatkoi voittoputkeaan ottamalla puhtaan kolmeen pisteen voiton lukemin 2-0 (4-2, 6-0).

Ottelussa oli turuttarilla mahdollisuus varmistaa lohkon parhaan ei-kakkosjoukkueen paikka ja sunnuntain tulokset takasivatkin sen, että turkulaisten ohitse ei ole enää Kajaanilla eikä Oululla mahdollista tulla. Ainoastaan Porin Pesäkarhut voivat vielä sen tehdä, mutta heillä on joukkue superpesiksessä ja näin ei ole mahdollisuutta osallistua nousukarsintoihin.

 

Ottelu alkoi Oulun sisävuorolla ja he avasivatkin heti juoksutilinsä mennen 0-1 johtoon. Turku vastasi kuitenkin tasoittavalla kahdella juoksulla Enni Lampun kotiuttaessa maalyönnillä Heidi Ruohosen ja Heidi Lindqvistin merkkaamattomalla välilyönnillä kotiin kirmasi Eeva Kettunen. Kotijoukkue jatkoi toisessa vuorolla jälleen kahdella juoksulla, kun Maija Merivalo löi keskelle kenttää hienon varren ja Aino Valtanen juoksi kotipesään. Ottelun näyttävin lyönti nähtiin Kettusen toimesta hänen lyödessä kolmosjatkeelle ykköskakkostilanteessa ja Merivalo juoksi kakkoselta kotipesään tilanteeksi 4-1. Ensimmäisen jakson loppulukemiksi 4-2 löi Oulu kolmannen aloittavalla Marja Laukkasen kotiuttaessa Riikka Marttilan. Ensimmäinen jakso oli tilastojen valossa melko tasainen, sillä kolmostilanteet olivat 10-9 turkulaisten hyväksi.

 

Toinen jakso oli eiliseen tapaan kotijoukkueelta huomattavasti parempi ensimmäiseen verrattuna. Se alkoi juoksujen valossa Minna Litmasen lyödessä koppareiden ylitse ja Aino Valtanen juoksi tilanteeksi 1-0. Merivalo jatkoi hidastetulla kotiuttaen Iina Lehkosen. Toisessa vuorossa Tytti Lehtilä löi hidastetun kolmospuolelle ja Lehkonen toi toisen juoksunsa ottelussa. Kolmannessa vuorossa Turku-Pesis ratkaisi jakson lopullisesti tehden kolme juoksua. Kettunen löi koppareiden ylitse kahden juoksun arvoisesti ja Lehkonen sekä Litmanen juoksivat kotipesään. Lisäksi harhaheitolla Tytti Lehtilä toi jakson loppulukemiksi 6-0. Oululaiset olivat toisella jaksolla melko aseettomia Turun vahvan ulkopelin edessä. Kolmostilanteet menivät kotijoukkueelle todella selvästi 12-2 . Selkeä parannus oli kotijoukkueen ulkopelissä vaihtotilanteiden pelaamisessa, sillä ensimmäisellä jaksolla oululaiset epäonnistuivat 1-2 välin vaihdossa vain kertaalleen ja toisella jaksolla vaihtaminen oli enää 40 prosenttisesti onnistunut.

 

Palkintoraati muisti kotijoukkueesta ykköspalkinnolla kolme juoksua tuonutta ja vahvaa ulkopeliä pelannutta 3-koppari Iina Lehkosta. Kakkospalkinnon arvoisesti pelasi 2-polttaja Eeva Kettunen, joka esitti mailan varressa erinomaisia otteita lyöden kolme juoksua ja tuoden samalla yhden juoksun. Kärkeä Eeva vaihteli eteenpäin 89 prosentin teholla (8/9). Joukkueesta voidaan mainita vielä ulkona muutaman upean kiinnioton suorittanut ja kärkeä 78 prosentin teholla eteenpäin vienyt 1-vahti Minna Litmanen sekä hienosti kentälle mennyt (5/6) ja kaksi juoksua jokerina tuonut Aino Valtanen.  

 

Sarja jatkuu turkulaisten osalta ensi sunnuntaina Jyväskylässä. Sen jälkeen on ohjelmassa vielä kotiottelu Poria vastaan sekä runkosarjan päättävä vierasottelu la 4.8 Hämeenkyrössä. Nousukarsinnat alkavat aikaisintaan 11.8.

Marko Mäkinen / Urheiluturku.com

 


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää