Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Roosters toipilaan Trojansin vieraaksi

 
Roosters toipilaan Trojansin vieraaksi


Kaksi viimeistä otteluaan voittanut ja sarjataulukossa toisena oleva Helsinki Roosters yrittää Vaahteraliigan piikkipaikalle loukkaantumisista kärsineen Turku Trojansin kustannuksella. Vaahteraliigan historian vanhin taistelupari ottaa toisistaan mittaa nyt lauantaina jo 41. kerran. Helsinkiläiset ovat tilastoissa niskan päällä, sillä 28 kertaa on punanuttuinen joukkue poistunut kentältä voittajana. Kamppailu Turun Urhelilupuiston yläkentällä alkaa kello 16.00.

Trojansin edellisestä pelistä on melkein kolme viikkoa ja silloin turkulaiset kärsivät nöyryyttävän 6-22 tappion toiselle helsinkiläisjoukkueelle, Wolverinesille. Ottelu oli murheellinen turkulaisittain myös sen vuoksi, että Trojansin kantava voima Johnell Wyatte loukkaantui heti ensimmäisessä pelitilanteessa ja on loppukauden pois kuvioista. Lisäksi pari muutakin pelaajaa joutui jättämään leikin kesken erilaisten vammojen vuoksi. Pitkä ottelutauko tuli turkulaisille kuin tilauksesta ja osa loukkaantuneista on sentään saatu kuntoutettua, mutta sairaslista on silti murheellisen pitkä.

Trojansin huilatessa on Roosters kerännyt pisteitä. Ensin kaatui Rauma Sea City Storm selvin numeroin 41-20 ja viime viikonloppuna Roostersin nousukunnosta kärsi Etelä-Karjalan Rajaritarit lukemin 31-10. Viidestä pelaamastaan ottelusta punakone on hävinnyt vain yhden – Butchersille, ja senkin vain yhdellä pisteellä. Petrus Penkin paluu Roostersin puikkoihin on herättänyt pari kautta uinuneen jätin taas liigan terävimpään kärkeen.

Lauantain ottelu on Trojansille elintärkeä, sillä eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on tällä hetkellä jo neljä pistettä. Suuremman välimatkan kurominen voi osoittautua ylivoimaiseksi tehtäväksi, joskin on todettava, että joukkueet ovat tällä kaudella pelanneet ristiin aikaisempia vuosia enemmän.

Roosters on ollut tasaisen vahva sekä juoksu- että heittopeleissä. Myös puolustuspeli on sujunut. Heittoja vastaan Roostersin puolustus on ollut toiseksi tehokkainta koko liigassa. Ainoa heikkous tilastojen valossa näyttäisi olevan juoksupuolustus, joten siihen saumaan olisi turkulaisten iskettävä. Trojansin juoksuhyökkäys ei kuitenkaan ole tehokkuudella loistanut, mutta nähtäväksi jää, onko valmennus löytänyt tauon aikana uusia lääkkeitä siihen ongelmaan. Trojansin perinteinen vahvuus on ollut heittopeli, mutta Johnell Wyatten puuttuminen kokoonpanosta näkyi radikaalisti jo Wolverines-ottelussa. Johnell Wyatten tilalle tulossa oleva Richard Johnson parantaisi Trojansin mahdollisuuksia merkittävästi, mutta ehtiikö mies jo Roosters-otteluun on iso kysymysmerkki.

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää