Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojans otti väkisin pisteet Roostersilta

 
Trojans otti väkisin pisteet Roostersilta

Trojansin peli ei lauantaina ollut kauden kauneinta jenkkifutista, mutta tällä kertaa hermonsa hyvin kurissa pitänyt turkulaisjoukkue onnistui pisteiden teossa juuri oikeissa paikoissa. Roostersin peli kaatui virheiden runsauteen ja ehkäpä jopa pieneen ylimielisyyteen. Lopputulos kotijoukkueelle 15-10. Mielenkiintoisen lisävärin otteluun toi Mika Sevonin ties kuinka mones comeback. “Sedu” pelasikin mainion ottelun ja saalisti useita hyviä koppeja.

troroo1
Ryan Mitch raatoi kentällä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.
(Kari Toivanen / UrheiluTurku.com)

Ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin vain yksi pistesuoritus. Tapahtumasarja käynnistyi Roostersin punttipotkusta, jonka Trojansin Jukka Vesikko onnistui blokkaamaan ja Niklas Lindroth peittämään. Turkulaishyökkäys sai hyvät lähtöasetelmat syvällä Roostersin kenttäpuoliskolla, mutta maaliin asti palloa ei saatu toimitettua. Ilkka Marja-aho sen sijaan onnistui potkumaaliyrityksessään ja vei kotijoukkueen 3-0 johtoon.

Roostersin hyökkäys kulki varsin mallikkaasti keskikentällä, mutta lähestyttäessä Trojansin maalialuetta turkulaispuolustus tiivisti linjojaan ja vastaavasti helsinkiläisjoukkueen lataus meni paikoin yli ja tuomarien liinat täplittivät toistuvasti nurmea. Trojans kasvatti johtoaan toisella neljänneksellä, kun pelinrakentaja Ryan Mitch murjoi pallon väkisin Roostersin maalialueelle vajaan jaardin matkalta. Lisäpistepotku näytti kentän laidalta katsottuna menevän sisään, mutta tolpilla seisseet tuomarit olivat tarkempia ja näyttivät pallon lipuneen pystypuun väärältä puolelta. Tilanne kotijoukkueelle 9-0. Roosters oli aivan toisen neljänneksen lopulla menossa kovaa vauhtia Trojansin maalialueelle, mutta joutui lopulta tyytymään potkumaaliin, jonka Kalle Karppinen potkaisi varmasti haarukkaan. Tauolle mentiin siis numeroissa 9-3.

Toisella puoliskolla Roosters tuli vahvasti peliin mukaan. Petrus Penkin lyhyet heitot ja Nathan Connorin väkevät juoksut upposivat Trojansin puolustukseen vastustamattomasti, eikä aikaakaan, kun Connor pinnisti väkisin pelin tasoihin. Trojansin epäonnistunut lisäpistepotku näytti muodostuvan kohtalokkaaksi, kun Kalle Karppinen kengitti omansa sisään vieden Roostersin pisteellä johtoon. Tilanne nyt 9-10.

Trojansilla oli viimeisen neljänneksen puolivälissä tilaisuus siirtyä taas johtoon, kun Trojans pääsi hyökkäysvuoroonsa hyvästä kenttäasemasta. Eteneminen loppui kuitenkin nopeasti Roostersin puolustusmuuriin, mutta potkumaalilla turkulaiset olisivat silti päässeet johtoon. Ilkka Marja-ahon potku lipui kuitenkin tällä kertaa oikealta ohi, joten vierasjoukkue pysyi johdossa.

Peli näytti sen jälkeen olevan tiukasti Roostersin hyppysissä, kunnes vain pari minuuttia ennen loppuvihellystä troijalaiset iskivät kuin salama kirkkaalta taivaalta. Trojans aloitti oman hyökkäysvuoronsa syvältä omalta kenttäpuoliskoltaan, mutta Ryan Mitchin pitkä haamuheitto tavoitti täysin vapaana olleen Nicholas Madsenin ja toi kertaheitolla Trojansin runsaan 10 jaardin päähän helsinkiläisten maalialueesta. Muutama jaardi kerrallaan turkulaishyökkäys kuljetti palloa kohti maalialuetta kunnes lopulta Ryan Mitch onnistui murtautumaan läpi Roostersin puolustuslinjan vieden Trojansin 15-10 johtoon. Kotijoukkue yritti luonnollisesti kahta lisäpistettä, mutta Mitchin heitto maalialueen kulmaan ehtineelle Sevonille oli sen verran korkea, että vaikka Sedu pallon koppasikin, jalat eivät enää laskeutuneet kentän sisäpuolelle.

Roostersin saadessa jälleen pallon haltuunsa oli peliaikaa kellossa vielä 32 sekuntia. Petrus Penkki masinoikin tehokkaan viime hetkien hyökkäyksen, eikä maalialueelle pääsykään ollut kaukana. Trojansin onneksi Penkin viimeisellä mahdollisella yrityksellä sinkoaman pitkän heiton koppasi turkulaisten kymmenen jaardin tuntumassa mustapaitainen pelaaja – Seikko Vennelä.

Ottelun parhaina palkittiin Trojansin Ryan Mitch ja Roostersin Nathan Connor. Palkinnot muuten ojensi poikaansa seuraamaan tullut Robert Mitch, jolla on itsellään takanaan NFL-ura New England Patriotsissa. Trojansin seuraava ottelu pelataan jo runsaan viikon päästä, kun maanantaina 6.8. Yläkentälle saapuu Rauma Sea City Storm.

Kari Toivanen, Turku Trojans / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää