Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Wolverines vei voiton, ­Trojans menetti Wyatten

 
Wolverines vei voiton, Trojan menetti Wyatten

Trojans ja Wolverines eivät tarjonneet maanantai-iltana yleisölle mitään mieliin painuvaa näytelmää. Johnell Wyatten loukkaannuttua heti ottelun alussa katosivat samalla Trojansin tehot ja sateessa pelatun sekavan ottelun vei lopulta nimiinsä vierasjoukkue Wolverines numeroin 22-6.

Ottelu alkoi Trojansin kannalta mahdollisimman huonosti, sillä tähän mennessä turkulaisten tehoista pääasiassa vastannut Johnell Wyatte loukkaantui Wolverinesin ensimmäisen hyökkäysvuoron aikana puolustuksessa pelatessaan. Polvivamman vakavuus selviää, kunhan mies saadaan röntgensäteiden alle.

Wolverines aloitti pisteiden teon toisella neljänneksellä, kun Andrei Kipahti livahti maalialueelle noin jaardin pyrähdyksen päätteeksi. Lisäpistepotku sujahti vasemmalta ohi, joten pistetilanteeksi jäi 0-6. Ennen puoliaikaa helsinkiläiset onnistuivat kasvattamaan johtoaan pelinrakentaja Bart Zemanekin rynnittyä pallon itse jaardin linjalta Trojansin maalialueelle. Tällä kertaa Antti Leinon lisäpistepotku osui haarukkaan ja tauolle mentiin tilanteessa 0-13.

Ilman Wyattea Trojans ei saanut ensimmäisellä puoliskolla aikaiseksi juuri mitään mainitsemisen arvoista. Juoksupeli ei tuottanut muutamaa jaardia enempää kerrallaan ja suurin osa pelinrakentaja Ryan Mitchin heitoista päätyi nurmen pintaan samanväristä paitaa kantavan joukkuetoverin tartuntaelimien sijaan. Trojansin piti edes joten kuten pelissä mukana Wolverinesin saamat lukuisat rangaistukset.

Kolmannella neljänneksellä kumpikaan ei saanut taululle pisteitä aikaiseksi, mutta viimeisellä neljänneksellä alkoi tapahtua. Kun peliaikaa oli jäljellä runsaat kuusi minuuttia Trojans onnistui pääsemään Wolverinesin kenttäpuoliskolle. Jo tyrehtyneeltä näyttänyt hyökkäysvuoro sai armonaikaa helsinkiläispuolustuksen törmättyä Mitchiin rangaistuksen arvoisesti. Ryan Mitch juoksi ensin yhden jaardin linjalle ja seuraavassa pelissä rynni keskeltä maalialueelle kaventaen pelin lukemiin 6-13. Lisäpistepotkussa aloitussyöttö jäi ångströmin verran vajaaksi ja pallon pystytys vei nanosekunnin liian kauan aikaa, joten Wolverines onnistui blokkaamaan potkun. Kaiken huipuksi pallo päätyi Wolverinesin Sam Williamsille, joka kantoi pallon Trojans-päätyyn kahden pisteen arvoisesti. Tilanne taululla 6-15.

Trojansin takaa-ajo siis lopahti ennen kuin oli kunnolla alkanutkaan ja loppuaika ottelusta kului pääasiassa Wolverinesin kuluttaessa kelloa. Kun peliaikaa oli enää kymmenisen sekuntia jäljellä ja helsinkiläiset olivat antamassa kellon käydä loppuun, päätti Trojans jännittävästi ottaa vielä aikalisän tarjoten Wolverinesille mahdollisuuden rumentaa muuten siedettävän oloisia numeroita. Tätä tilaisuutta se ei jättänyt käyttämättä, sillä Sami Repo pujotteli helpon näköisesti pallon maalialueelle ja ottelun päätteeksi Antti Leino potkaisi lisäpistesuorituksenkin haarukkaan sinetöiden loppunumeroiksi 6-22 vierasvoiton.

Ottelun parhaina palkittiin Trojansilta näyttävän pelinrakentajan säkityksen suorittanut Jouni Revo ja Wolverinesilta niin ikään puolustuksessa loistanut 6+3 taklausta saalistanut Kalle DaSilva. Trojans eteni koko ottelussa vaatimattomat 93 jaardia, joista juosten 69 ja heittäen 24 jaardia. Wolverinesin vastaavat lukemat olivat 275 kokonaisjaardia, 191 juosten, 84 heittäen. Kun Ryan Mitchiltä puuttui keskeinen vastaanottaja, olivat hänenkin tilastonsa murheellista luettavaa. Kaikkiaan 14 heittoyrityksestä vain neljä päätyi perille.

Trojansin kannalta kausi on nyt käännekohdassa. Trojans on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan varsin vaatimattomilla esityksillä ja myös loukkaantumiset ovat riivanneet joukkuetta. Pisteitä on vielä runsaasti jaossa, mutta niiden ottaminen on aloitettava heti.

Kari Toivanen, Turku Trojans / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää