Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pori kaatui Turku-Pesiksen seinämäiseen ulkokenttään

 
Pori kaatui Turku-Pesiksen seinämäiseen ulkokenttään


Keskiviikkona jatkui Turussa naisten ykköspesis länsirannikon joukkueiden keskinäisellä kamppailulla. Vastassa oli Porin Pesäkarhut, jonka kotijoukkue kaatoi lukemin 2-0 (1-0, 4-1).

Ensimmäinen jakso ei tarjonnut kovinkaan paljoa hienouksia sisäpelissä. Pori ei kyennyt yhteenkään juoksuun, vaikka sai viisi kolmostilannetta ja pääsi jokaista etenijää sieltä yrittämään kotiinkin. Turku-Pesis sen sijaan sai yhdeksän kolmostilannetta, joista ensimmäisessä vuorossa Maija Merivalo ”miinoitti” upeasti Porin etukenttää kääntönäpyllä Iina Lehkosen juostessa kotipesään. Toisessa vuorossa kotijoukkue sai vielä neljä kolmostilannetta, mutta yksikään yritys ei tuonut juoksua. Jakso päättyi kotijoukkueelle lopulta jalkapallolukemin 1-0.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen sisävuorolla. Jokerina pelannut Hanna Pernula meni kärkenä kentälle. Iina Lehkonen löi sen jälkeen kopparin yli ja Pernula juoksi kotipesään sekä Lehkonen kiersi itse kunnarin. Tilanteeksi 3-0 löi ajolähdössä lyömään asettunut Enni Lamppu, joka kotiutti merkatulla välilyönnillä Minna Litmasen. Toisessa vuoroparissa kumpikaan joukkue ei saanut kolmostilanteita. Kolmannen aloittavassa ajolähtöä asettui jälleen turuttarista purkamaan Lamppu, joka kotiutti merkkaamattomalla kakkosjatkeelle suuntautuneella lyönnillä Mia-Maria Jauhiaisen. Illan ainoan juoksunsa Pori sai vapaataipaleella kolmannessa sisävuorossa. Turku sai viimeisessä sisävuorossaan kehiteltyä vielä kolme kolmostilannetta ilman tulosta. Pori sen sijaan oli aivan aseeton omalla lyöntivuorollaan. Toinen jakso päättyi ansaitusti kotijoukkueelle 4-1.

Palkintoraati muisti kotijoukkueesta ykköspalkinnolla kunnarin ja yhden tavallisen lyönyttä sekä kaksi juoksua tuonutta kolmoskoppari Iina Lehkosta. Kakkospalkinto meni hienon lukkaripelin pelanneelle Mia-Maria Jauhiaiselle. Sisäpelistä voitaneen vielä mainita kaksi juoksua lyönyt Enni Lamppu. Ulkopelistä voidaan antaa täydet pisteet koko joukkueelle.

Valmentaja Timo Lammisen mukaan ottelu ratkesi turkulaisten upeaan ulkopeliin, mistä kertoo kolmostilanteet. Ne olivat koko pelissä kotijoukkueelle 19-7.  Lammisen mukaan sisäpelissä ei tänään ihmeitä nähty, mutta hänen suojattinsa olivat mailan varressa kuitenkin riittävän hyviä. Vastustajan ulkopeli on ollut toistaiseksi sarjan toiseksi parasta heti Turun jälkeen, joten vähäinen juoksujen määrä tänään selittynee sillä.

Runkosarjan viimeinen ottelu on Turku-Pesiksellä edessä lauantaina 4.8 Hämeenkyrössä. Sen jälkeen on edessä puolentoista viikon tauko ennen ke 15.8 alkavia superpesiksen karsintapelejä. Joukkueella on siis hyvin aikaa keskittyä harjoituksissa tulevaan karsintavastustajaan, joka varmistuu sunnuntaina. Tällä hetkellä se näyttäisi olevan Hamina.

Marko Mäkinen / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää