Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mixun joukot levänneinä MyPa:n kimppuun

 
Mixun joukot levänneinä MyPa:n kimppuun


TPS palaa maanantaina kolmen viikon ottelutauolta, kun UEFA-cupin jatkokarsintoihin Blackburnia vastaan selviytynyt MyPa saapuu vieraaksi Turkuun.

MyPa:han juuttui lento-olosuhteiden vuoksi yhdeksi ylimääräiseksi päiväksi Färsaarille, mutta eivätköhän anjalankoskelaiset Turkuun maanantaiksi ehdi.

TPS lähti tauolle kolmen lisäpisteen kanssa, kun FC KooTeePee kaatui Veritas Stadionilla dramaattisten vaiheiden jälkeen Mika Ääritalon lisäajalla tekemällä maalilla lukemin 3-2. TPS-luotsi Mixu Paatelaisen mukaan lähtökohdat maanantain otteluun ovat tauosta huolimatta, tai siitä johtuen, mitä mainioimmat.

- Meillä on takana kolmen viikon ottelutauko, joka on pyritty hyödyntämään täysin. Ensin saimme hieman lepoa tämän sarjakauden raskaan alkujakson jälkeen, eli pojat saivat vähän hengähtää, mutta nyt on harjoiteltu kovaa, että ollaan täysin valmiina maanantain MyPa-peliin. Saimme ennen taukoa todella tärkeän voiton Kotkasta. Ilo oli kyllä korkeimmillaan, kun Ärtsi teki voittomaalin yliajalla. Joukkueen terveystilanne on nyt hyvä, pikkukolhuja tulee aina, mutta eiköhän kaikki miehet saada kuntoon maanantaihin mennessä, Mixu uskoo.

TPS ja MyPa kohtaavat tällä kaudella jo toistamiseen. Huhtikuun puolella TPS haki Anjalankoskelta täyden potin Armand Onen ja Janne Vellamon maaleilla lukemin 0-2.

- Voitimme MyPa:n vieraissa ja se oli silloin vasta kauden toinen pelimme Veikkausliigassa. Mahtava voitto, sillä Myllykoski ei ole todellakaan helppo paikka voittaa, Mixu muistuttaa.

TPS-luotsin mukaan kaikki joukkueet alkavat olla jo toisilleen melko tuttuja, eikä mitään mullistavia yllätyksiä pysty enää tekemään. Pallo siis vaan peliin ja parempi voittakoon.

- Ainahan sitä pystytään jotain muutoksia tekemään, mutta jokainen joukkue on periaatteessa tuttu jokaiselle valmentajalle. Suuria yllätyksiä ei pysty kukaan tekemään, mutta toki pienin taktisin muutoksin sekä yllättävin pelaajavalinnoin, Mixu kuitenkin tarkentaa.

Jos oli KooTeePee-voitto kovan työn takana, ei maanantaina ole tiedossa yhtään helpompaa iltaa.

- MyPa:lla on näppäriä, teknisiä ja liikkuvia pelaajia. Fofana on kymppipaikalla sellainen vipeltäjä. Lisäksi MyPa:lla on erittäin vahvat topparit ja heidän laitapakkinsa ovat ehkä Suomen parhaat. Keskikentän pohjalla Kuami Agboh on pallovarma ja tasapainottaa joukkueen peliä. MyPa pelaa johdonmukaisesti lyhytsyöttöpeliä, TPS-luotsi ennakoi - tai siis tietää.

TPS-kapteeni Jussi Nuorela saa puolestaan entisenä MyPa-pelaajana liudan tuttuja miehiä vastaansa.

- Seurana he ovat kyllä edelleen aika samoilla jäljillä.Siellä myös pelaa edelleen yllättävän moni vanha joukkuekaverini. Eli siinä mielessä on tuttu yhdistelmä on vastassa, Nuorela myöntää.

MyPa-ikoni Toni Huttunen nousi pelattujen Veikkausliiga-otteluiden määrässä kaikkien aikojen ykköseksi. Nuorela arvostaa entistä seurakaveriansa erittäin paljon. Myös muutama kentän ulkopuolinen juttu on jäänyt elävästi mieleen.

- Se on kyllä jäänyt Tonista mieleen, että hän oli ilmeisesti asunut samassa paikassa iät ja ajat. Hän tuli nimittäin joka päivä harjoituksiin minuutilleen samaan aikaan, mikä tarkoitti vain hetkeä ennen treenien alkua. Ajoitus oli selvästi vuosien kokemuksen tulos. Hän on kyllä hieno pelaaja, Nuorela hehkuttaa.

Nuorela saattaa saada omalle topparin tontilleen taas vastaavasti kaksi entistä TPS-hyökkääjää pideltäväkseen. Mikko Hyyrynen ja Saku Puhakainen muistetaan Turussa enemmän kuin hyvin.

- Saamme vastaamme kieltämättä mielenkiintoisen kärkiparin Hyyrysen Mikosta ja Puhakaisen Sakusta. Mike on hyvin fyysinen hyökkääjä, niin kuin Sakukin pienikokoisuudestaan huolimatta. Myllykoski on todella paha vastustaja. Meillä oli tällä kaudella keskenään tiukkaa vääntöä jo aiemmin heidän kotonaan ja nyt on sitten vuorossa toinen erä. MyPa:a vastaan pelaaminen on aina kovaa, mutta myös reilua. Matsin jälkeen voidaan aina paiskata kättä, Nuorela tietää.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää