Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turku-Pesis pelasi läpi runkosarjan puhtaalla pelillä

 
Turku-Pesis pelasi läpi runkosarjan puhtaalla pelillä


Turku-Pesis päätti runkosarjan voittoisasti lauantaina Hämeenkyrössä. Kotijoukkue kaatui lukemin 0-2 (5-6, 2-8). Tämä tiesi sitä, että turuttaret pelasivat läpi sarjan puhtaalla pelillä ilman tappioita.

Ensimmäinen jakso oli tasainen, sillä kotijoukkue piinasi Turkua loppuun saakka ja sarjakärki vei voiton vain yhden juoksun erolla lukemin 5-6. Hämeenkyrö antoi tällä jaksolla yllättävän tiukan vastuksen ottaen huomioon, että heille ei pelillä ollut merkitystä sarjasijoituksen kannalta. Toki moni joukkueen pelaajista jatkaa kauttaan vielä b-tyttöjen superpesiksen loppusarjassa.

Toisella jaksolla turkulaiset näyttivät, mikä on sarjakärjen ja sarjan loppupään ero. Valmentaja Timo Lammisen mukaan ero saatiin melko heikollakin pelillä. Jakso päättyi vieraiden eduksi lukemin 2-8.

Vierasjoukkueesta palkittiin avainpelaajan palkinnolla neljä juoksua lyönyt ja yhden tuonut Maija Merivalo. Merivalon kärkilyöntiprosenttikin oli huikea 89. Ykköspalkinnolla vieraista palkittiin mainion pelin sekä sisällä että ulkona pelannut Eeva Kettunen. Kettusen tehot sisäpelissä olivat kaksi lyötyä ja kolme tuotua kärkilyöntiprosentin ollessa upea 83. Kakkospalkinnolla palkittiin ulkokentällä kolmoskopparina laajalla alueella häärinyt ja sisällä kolme juoksua tuonut joukkueen kärki Iina Lehkonen. Sisäpelin kantavia voimia muiden lisäksi olivat kolme juoksua lyönyt Tytti Lehtilä ja kolme juoksua tuonut Aino Valtanen. Lisäksi sisäpelistä voidaan vielä mainita sataprosenttisen suorituksen mailan varressa tehnyt Minna Litmanen, jolle kertyi pelissä 10 kärkilyöntiä yhtä monesta yrityksestä.

Nyt joukkueella alkaa puolentoista viikon tauko otteluista, sillä karsinta superpesikseen jatkuu Turun osalta keskiviikkona 15.8 kotiottelulla. Vastustaja selviää sunnuntai-iltana, kun superpesiksen runkosarja saadaan päätökseen. Vahvin ehdokas ennen viimeistä kierrosta on Hamina. Nousu superpesikseen ratkeaa kahdella voitolla. Lauantaina 18.8 on edessä vierasottelu ja tarvittaessa pelataan vielä sunnuntaina 19.8 Turussa.

Ykköspesiksen tilastoja tarkastellessa voi huomata turkulaisten hallinneen melko kauttaaltaan kaikkia henkilökohtaisia tilastoja. Lyöjätilaston voittaja on Eeva Kettunen, jonka saldona oli neljä kunnaria ja 30 tavallista. Hänen kanssaan tasoissa on Tytti Lehtilä, jonka saldoksi tuli 30 tavallista juoksua. Maija Merivalo turvasi turkulaisten kolmoisvoiton saldonaan 27 tavallista juoksua. Etenijätilaston ylivoimainen ykkönen on Iina Lehkonen 38 tuodulla juoksulla. Seuraavaan on matkaa peräti 12 juoksua. Seuraava turkulainen on Aino Valtanen 25 tuodulla juoksulla ollen tilaston neljäs. Kärkilyöntitilastossa turkulaisista palkintopallille ylsivät toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Kettunen ja Lehkonen, joilla molemmilla on 79 kärkilyöntiä. Tehopisteissä (lyödyt + tuodut) kaksi ensimmäistä sijaa meni Turkuun. Kettunen voitti tilaston 50 pisteellä ja Lehkonen oli toisena 47 pisteellä. Yli puolet sarjan otteluista pelanneiden kärkilyöntiprosenttitilaston voitti Minna Litmanen, jonka prosentti oli 78.65.

Marko Mäkinen / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää