Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turku-Pesis pelasi läpi runkosarjan puhtaalla pelillä

 
Turku-Pesis pelasi läpi runkosarjan puhtaalla pelillä


Turku-Pesis päätti runkosarjan voittoisasti lauantaina Hämeenkyrössä. Kotijoukkue kaatui lukemin 0-2 (5-6, 2-8). Tämä tiesi sitä, että turuttaret pelasivat läpi sarjan puhtaalla pelillä ilman tappioita.

Ensimmäinen jakso oli tasainen, sillä kotijoukkue piinasi Turkua loppuun saakka ja sarjakärki vei voiton vain yhden juoksun erolla lukemin 5-6. Hämeenkyrö antoi tällä jaksolla yllättävän tiukan vastuksen ottaen huomioon, että heille ei pelillä ollut merkitystä sarjasijoituksen kannalta. Toki moni joukkueen pelaajista jatkaa kauttaan vielä b-tyttöjen superpesiksen loppusarjassa.

Toisella jaksolla turkulaiset näyttivät, mikä on sarjakärjen ja sarjan loppupään ero. Valmentaja Timo Lammisen mukaan ero saatiin melko heikollakin pelillä. Jakso päättyi vieraiden eduksi lukemin 2-8.

Vierasjoukkueesta palkittiin avainpelaajan palkinnolla neljä juoksua lyönyt ja yhden tuonut Maija Merivalo. Merivalon kärkilyöntiprosenttikin oli huikea 89. Ykköspalkinnolla vieraista palkittiin mainion pelin sekä sisällä että ulkona pelannut Eeva Kettunen. Kettusen tehot sisäpelissä olivat kaksi lyötyä ja kolme tuotua kärkilyöntiprosentin ollessa upea 83. Kakkospalkinnolla palkittiin ulkokentällä kolmoskopparina laajalla alueella häärinyt ja sisällä kolme juoksua tuonut joukkueen kärki Iina Lehkonen. Sisäpelin kantavia voimia muiden lisäksi olivat kolme juoksua lyönyt Tytti Lehtilä ja kolme juoksua tuonut Aino Valtanen. Lisäksi sisäpelistä voidaan vielä mainita sataprosenttisen suorituksen mailan varressa tehnyt Minna Litmanen, jolle kertyi pelissä 10 kärkilyöntiä yhtä monesta yrityksestä.

Nyt joukkueella alkaa puolentoista viikon tauko otteluista, sillä karsinta superpesikseen jatkuu Turun osalta keskiviikkona 15.8 kotiottelulla. Vastustaja selviää sunnuntai-iltana, kun superpesiksen runkosarja saadaan päätökseen. Vahvin ehdokas ennen viimeistä kierrosta on Hamina. Nousu superpesikseen ratkeaa kahdella voitolla. Lauantaina 18.8 on edessä vierasottelu ja tarvittaessa pelataan vielä sunnuntaina 19.8 Turussa.

Ykköspesiksen tilastoja tarkastellessa voi huomata turkulaisten hallinneen melko kauttaaltaan kaikkia henkilökohtaisia tilastoja. Lyöjätilaston voittaja on Eeva Kettunen, jonka saldona oli neljä kunnaria ja 30 tavallista. Hänen kanssaan tasoissa on Tytti Lehtilä, jonka saldoksi tuli 30 tavallista juoksua. Maija Merivalo turvasi turkulaisten kolmoisvoiton saldonaan 27 tavallista juoksua. Etenijätilaston ylivoimainen ykkönen on Iina Lehkonen 38 tuodulla juoksulla. Seuraavaan on matkaa peräti 12 juoksua. Seuraava turkulainen on Aino Valtanen 25 tuodulla juoksulla ollen tilaston neljäs. Kärkilyöntitilastossa turkulaisista palkintopallille ylsivät toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Kettunen ja Lehkonen, joilla molemmilla on 79 kärkilyöntiä. Tehopisteissä (lyödyt + tuodut) kaksi ensimmäistä sijaa meni Turkuun. Kettunen voitti tilaston 50 pisteellä ja Lehkonen oli toisena 47 pisteellä. Yli puolet sarjan otteluista pelanneiden kärkilyöntiprosenttitilaston voitti Minna Litmanen, jonka prosentti oli 78.65.

Marko Mäkinen / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää