Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turku-Pesiksen naiset juhlivat nousua naisten superpesikseen

 
Turku-Pesiksen naiset juhlivat nousua naisten superpesikseen

 

Sunnuntaina oli Kupittaalla vuorossa kolmas ja ratkaiseva naisten superpesiksen karsinnan ottelu Turun ja Haminan välillä. Joukkueet olivat aiemmin kohdanneet kaksi kertaa ja molemmat olivat päättyneet kotivoittoon. Tälläkin kertaa kotijoukkue oli vahvempi, sillä Turku vei voiton jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 1-0 (6-2, 3-3).

 

Hamina aloitti ottelun sisällä ja ei saanut edes kolmostilannetta. Turku rakensi omalla vuorollaan hienosti heti tilanteen, joista Eeva Kettunen löi Iina Lehkosen kotipesään sekä Maija Merivalo sivalsi Minna Litmasen kotiin ja tilanne oli siis 2-0. Hamina tuli toisessa vuorossa Maria Rajalan kakkosrajapuhkaisulla juoksun päähän Petra Heikkilän tuodessa juoksun. Kotijoukkue jatkoi tasaista juoksujen tekoa, sillä jälleen he löivät kaksi juoksua. Ensin Enni Lamppu löi merkistä väliin ja Heidi Lindqvist toi juoksun. Sitten Kettunen löysi kakkospuolelta tilaa ja Lamppu juoksi jo tilanteeksi 4-1. Turku jatkoi jälleen kolmannessa sisävuorossaan juoksujen tekoa Mia-Maria Jauhiaisen lyödessä Lindqvistin kotiin ja Litmasen lyödessä Anne Reinikarin välilyönnillä kotiin. Näin tilanne kolmen vuoroparin jälkeen oli 6-1. Hamina yritti vielä neljännessä saada aikaan jonkinlaisen kirin, mutta se jäi vaisuksi Mari Marttisen lyödessä ainokaisen ja Linda Taskulan juostessa. Jakso meni siis kotijoukkueelle lukemin 6-2.

 

Toinen jakso alkoi vieraiden hallinnalla. Marttinen löi ja Taskula toi tilanteeksi 0-1. Toisessa vuorossa Rajala löi kakkospuolen maapallolla Heikkilän kotiin ja näin Haminalla oli jo kahden juoksun etumatka. Se kestikin aina ottelun viimeiseen vuoropariin saakka. Turku tuli omalle aloittavalleen sisuuntuneena ja päättäväisenä. Ottelussa kolme juoksua lyönyt Kettunen löi Jauhiaisen kotiin ja heti perään Merivalo kotiutti Lehkosen. Näin tilanne oli jo tasan. Seuraavana lyöjänä Tytti Lehtilä löi merkkaamattomalla välilyönnillä Kettusen kotiin ja Turku siirtyi siis 3-2 johtoon. Hamina tuli vielä kertaalleen lyömään ja Marttinen löikin Heikkilän kotiin, mutta ohitse vieraat eivät päässeet vaan toinen jakso päättyi tasan 3-3. Koko ottelu meni siis kotijoukkueelle jaksoin 1-0 ja näin turuttarien juhlat olivatkin valmiit alkamaan.

 

Palkintoraati muisti ottelussa kotijoukkueesta ykköspalkinnolla kolme juoksua lyönyttä Eeva Kettusta. Kakkospalkinnon arvoisesti pelasi raadin mielestä mainion ulkopelin pelannut Heidi Lindqvist. Mainittakoon vielä ottelun yleisömäärä, joka oli turkulaisen pesäpallon aikaisempiin määriin nähden hieno 585. Tunnelma oli myös sen mukainen. Nyt onkin pelaajilla ja valmennusjohdolla juhlan aika. Sitten alkaa perusteellinen valmistautuminen tulevaan superpesiskauteen, sillä taustatyötä edes ennen ensimmäisten treenien alkua riittää varmasti paljon.

 

Onnittelut lähes tappiottoman (yksi tappio) kauden pelanneelle ja superpesikseen nousseelle upealle Turku-Pesiksen naisjoukkueelle!

 

Marko Mäkinen / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää