Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS taas pistejahtiin Pirkanmaalle

 

TPS taas pistejahtiin Pirkanmaalle

Tepsin Pirkanmaan turnee jatkuu ensi lauantaina vajaan viikon tauon jälkeen. Tällä kertaa kohteena on Tampereen sijaan Valkeakoski.

TPS hävisi tulikiven katkuisen kamppailun viime sunnuntaina sarjan keulilla olevalle Tampere Unitedille Tammelan Stadionilla lukemin 3-0. Haka on Tepsiä neljä pistettä edellä ja joukkue porhaltaa kolmen voiton putkessa. Valkeakoskelaiset ovat jyränneet Hongan, Jaron ja MyPa:n ketoon peräkkäin yhteismaalierolla 9-0. Kuumasta joukkueesta on siis kyse.

Palloseuran päävalmentaja Mixu Paatelainen palaa nuoruuden maisemiinsa lauantaina, kun TPS kohtaa Tehtaan kentällä FC Hakan jo klo 16.00 alkaen. 19 vuotta ulkomailla ja työ TPS-paidassa ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä, eikä Raitapaitojen luotsi myönnä tuntevansa mitään ylimääräisiä tunnekuohuja piippujen juurelle palatessaan.

- En edes ajattele sellaisia, vaan ainoastaan sitä, että lähdemme Valkeakoskelle voittamaan. Haka on perinteinen menestysseura ja taas taistelemassa mestaruudesta, joten helppoa keikkaa ei ole tiedossa, Mixu tietää.

- Tehtaan kentän miljöö on hieno ja tunnelmallinen. Kun usva laskeutuu Tehtaan kentälle, iskemme, Mixu suunnittelee.

TPS ja Haka eivät ole kohdanneet vielä tällä liigakaudella, mutta molemmat joukkueet tuntevat toisensa varsin hyvin. Liigacupissa TPS voitti Turussa talvella 3-1.

- Popovits, Lehtinen, Manninen ja Innanen. Erittäin vaarallisia pelaajia hyökkäyspäässä kaikki. Hakan topparipari Parviainen - Okkonen on onnistunut koko kauden ajan. Lisäksi kokenut Juuso Kangaskorpi puolustuksen laidalta siihen päälle. Siinähän se Hakan avaus melkein olikin, Mixu murjaisee.

- Huttusen Oka on saanut rakentaa joukkuettaan monta vuotta rauhassa ja jälkihän näkyy. Joukkue on tasavahva ja saanut olla todella pitkään yhdessä, TPS-luotsi korostaa.

- Vaikka tämä on kauden ensimmäinen kohtaaminen, niin mitään yllättävää ei ole tiedossa. Haka on pysynyt samana ryhmänä viime vuodet, mutta Lehtinen on paukuttanut taas aika hyvin maaleja. Puolustuspelihän niillä on toiminut aina, TPS-toppari Jarno Heinikangas arvioi.

- Lähdetään tarjoamaan Hakalle omia lääkeitämme. Niistä ei nyt puhuta mitään, ne näkyy sitten kentällä, Jallu virnistää päälle.

Heinikangas kantaa loppukauden TPS:n kapteeninnauhaa, kun varsinaisen kipparin, Jussi Nuorelan, kausi päättyi akillesjännevammaan.

- Kyllä Jussi johtaa edelleen joukkoja, olen vaan peleissä kapteeni, Heinikangas kuitenkin korjaa.

Heinikankaan mukaan edellinen Tampere-peli jätti paljonkin jossiteltavaa.

- Kyllä siitä matsista jäi paljon hampaankoloon. Tuntui jo toisella jaksolla, että peli kääntyy meille, mutta sitten tuli ylivoimalla yksi oman pään virhe. Tuntuu että, että se peli ratkesi siihen. Samin ulosajo sekoitti vielä peliä, kun jouduttiin siirtymään kolmen äijän alakertaan. Viimeinen puoli tuntia oli mitä oli, Heinikangas manaa vieläkin.

- Nyt vaan Hakan kaatoon ja Mixun vanhoille kotikonnuille nälkäisenä, mutta samalla sopivan rennolla mielellä. Tosi hyvä fiilishän täällä on, Heinikangas vielä vinkkaa suoraan joukkueensa pukukopista.

TPS:ltä puuttuu Nuorelan ja Jani Sarajärven lisäksi Tampereella suoran punaisen saanut Sami Rähmönen.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää