Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mitalitaistelu jatkuu kiivaana torstaina Turussa

 

Mitalitaistelu jatkuu kiivaana torstaina Turussa

Jalkapallon Veikkausliigan ratkaisupelit ovat käsillä. Sarjassa neljäntenä oleva TPS saa vieraakseen torstaina viime kausien kestomenestyjän, FC Hakan.

Joukkueet ottivat jo kertaalleen yhteen elokuun puolella Valkeakoskella ja Haka oli tuolloin etevämpi lukemin 2-1.

- Valkeakoskella pelasimme kieltämättä huonosti. Syöttöpelimme ei toiminut ja puolustuksemme kärsi virheistä, TPS:n kapteenin virkaa loppukauden toimittava Jarno Heinikangas myöntää.

Heinikankaan mukaan Tepsin täytyy saada torstaina Hakaa vastaan alusta asti päälle sama draivi, mitä nähtiin Palloseuran toimesta Turun paikallisottelun toisella jaksolla. Muuten on tiedossa vaikea iltapuhde.

- Haka on vaikea joukkue, kun sen päästää johtoon. Meidän on erityisesti karsittava pois henkilökohtaiset puolustusvirheemme. Uskon, että homma kääntyy meille, kunhan jatkamme siitä, mihin Inter -ottelussa jäimme. Ja tällä kertaa laitetaan ne mahdolliset pilkutkin sisään, Jallu naurahtaa.

Jallu pitää monen muun tavoin Valeri Popovitsia Hakan hyökkäyspelin aivoina, mutta painottaa koko hyökkäysnelikon vaarallisuutta sekä ennen kaikkea laitapuolustajien vaarallisia nousuja.

- Vallu on pelikäsitykseltään huippuluokkaa. Hänelle on helppo antaa syöttöjä, sillä hän on aina hyvin sijoittunut. Hän ei ole nopea pelaaja, mutta hänellä on aikaa, koska hän lukee peliä niin hyvin. Hänessä on paljon samaa kuin Jari Litmasessa. Siis kaikin puolin pelimies.

- Valkeakosken neljä ylintä pelaajaa ovat tosiaan olleet samat jo monta vuotta, minkä vuoksi he osaavat pelata hyvin yhdessä. Keskeistä kuitenkin on, että heillä on nousevat laitapakit, jotka ovat erittäin hyviä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Hakan hyökkäysten vaarallisuus johtuu erityisesti tästä, Heinikangas painottaa.

Heinikankaan mukaan Hakan päähän on saatava kova paine päälle, niin puolustuksenkin orastavat heikot kohdat on mahdollista saada esiin.

- Kun Haka pystyy dominoimaan peliä, sen puolustus näyttää ulospäin hyvältä. Eurocupin ottelut ovat kuitenkin osoittaneet, että kun heidät pystyy haastamaan, niin heille voi tehdä maaleja. Tanskassa Haka päästi omiinsa jopa viisi maalia. Heitä vastaan täytyy siis vain lähteä pelaamaan rohkeasti.

Hakan maalissa torjuu vasta 20-vuotias venäläinen Alexander Dovbnya. Kentän toisessa päässä palloja koppaa 19-vuotias Jukka Lehtovaara.

- Dovbnyalla on ollut hyvä kausi tulokkaaksi, mutta toisaalta mustiakin hetkiä on nähty. Hänellä tuntuu olevan ongelmia erityisesti keskityspalloissa, joten meidän täytyy vain mennä niihin röyhkeästi, Heinikangas tietää.

TPS:n kokoonpanosta puuttuvat torstaina loppukauden sivussa oleva toppari Jussi Nuorela sekä laitapuolustaja Jani Sarajärvi. Virolaispakki Urmas Rooba debytoikin TPS-paidassa voitollisessa Inter-ottelussa.

- Rooba pelasi paikallisottelussa todella hyvän pelin. Virheitä ei miehelle juuri tullut ja hän pelasi heti saumattomasti yhteen puolustuslinjamme kanssa. Jo hänen taustansa Tanskan liigassa sekä Viron maajoukkueessa kertoo, kuinka kokeneesta pelaajasta on kyse. Rooba tuli todella hyvään paikkaan, sillä olemme menettäneet paljon kokemusta, Heinikangas kiittelee.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää