Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FC Viikingit ensimmäistä kertaa TPS:n vieraaksi

 

FC Viikingit ensimmäistä kertaa TPS:n vieraaksi

Sarjan kärkikolmikon tuntumassa hengittävä TPS kohtaa maanantaina ensimmäistä kertaa FC Viikingit kotikentällään. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio alla. TPS hävisi viimeksi Pietarsaaressa FF Jarolle lukemin 2-0 ja Viikingit sai torstaina kotonaan kyytiä FC Lahdelta rumin 0-4-luvuin.

TPS ja Viikingit kohtasivat kautta aikain ensimmäistä kertaa kesäkuun alussa Helsingin Vuosaaressa. TPS vei pisteet Turkuun Armand Onen ainokaisella, mutta vaikeuksien kautta.

- Se oli todella vaikea peli. Viikingit pelaa tiiviissä ryhmitelmässä ja meidän peliämme vaikeutti myös se, että Chris Cleaver lensi ulos avausjakson lopulla, päävalmentaja Mixu Paatelainen muistelee.

Paatelainen uskoo, että Viikingit yrittää rakentaa pitävää puolustusmuuria maanantaiksi varsinkin torstaisen rökäletappion jäljiltä.

- Heillä on kuitenkin aika kapea materiaali ja he tietävät varmasti rajansa. Viikingit lähtee peliin puolustuksen kautta ja sitä muuria on erittäin vaikeaa rikkoa, niin kuin Pietarsaaressa nähtiin, mutta meidän hyökkääjien on oltava hereillä ja pallot täytyy pistää sisään. Toivottavasti väännetään voitto. Viikingit taistelevat putoamista vastaan ja me tapellaan mitaleista, molemmilla on siis panosta, Paatelainen painottaa.

TPS:n kapteeni Jallu Heinikangas puolestaan takaa, että TPS-leirissä ei aliarvioida missään määrin sarjapaikastaan taistelevia Viikinkejä.

- Mixu pitää kyllä huolen siitä, että joukkueessa ei esiinny asenneongelmaa. Eikä meillä mielestäni olekaan ollut vaikeuksia asenteen kanssa pelatessamme ns. heikompia joukkueita vastaan. On vain lähdettävä pelaamaan omaa peliä ja laitettava paikoista pallo sisään, Heinikangas tietää.

Heinikankaan mukaan loppukauden matsin ovat aina kauden kruunu, koska nyt niitä mitaleita sekä sarjapaikkoja on tosissaan jaossa.

- Sarjan loppua kohden panokset tietenkin kovenevat, kun toiset joukkueet taistelevat sijoituksista ja toiset sarjasta putoamista vastaan. Se luo ylimääräisen jännitteen peliin, joka näkyy muun muassa rumina taklauksina ja vaarallisina tilanteina. Pelin koveneminen on tietenkin positiivinen juttu, Heinikangas myöntää.

Heinikankaan varoittaa Viikinkien olevan yllätysvalmiin porukan.

- Viikingit on pelannut viime aikoina hyvin aktiivisesti ja onnistui esimerkiksi tekemään kolme maalia Tampereen verkkoon. Uskon, että näemme paljon tilanteita ja sitä kautta myös maaleja. Toivottavasti ne kirjataan meille, Heinikangas kuittaa.

Viikinkien kärjessä on viime aikoina peluutettu Vjatsheslav Malakeévia ja Joonas Sareliusta. Molemmat ovat jo kokeneita kettuja vähäisestä liigamatsien määrästä huolimatta.

- Sarelius on isokokoinen target-tyylinen pelaaja, joka ei ole tällä kaudella ladannut maaleja samaan tahtiin kuin viime vuonna Ykkösessä. Malakeév on vanha, taitava ja hyökkääjäpariaan älykkäämpi pelaaja. Molemmat täydentävät hyvin toisiaan, Heinikangas analysoi.

TPS:n riveistä puuttuvat maanantaina edelleen puolustajat Jussi Nuorela sekä Jani Sarajärvi.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää