Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS ja AC Oulu suurten panosten ottelussa

 

TPS ja AC Oulu suurten panosten ottelussa

Veikkausliigassa kolmanneksi parkkeerannut TPS saa sunnuntaina vieraakseen sarjajumbo AC Oulun. Molemmilla illan joukkueilla on enemmän kuin paljon pelissä. TPS kirmaa Veritas Stadionille mitalinkiilto silmissään ja oululaiset vastaavasti rimpuilevat putoamista vastaan.

TPS:n kuntopuntari näyttää viimeiseltä viideltä kierrokselta neljää voittoa, joten syyskunto on kohdallaan. TPS käänsi maanantaina Lahden vierasottelunsa viimeisellä kympillä edukseen Mikko Paatelaisen voitto-osumalla. Pinnoja on jaossa vielä kaksitoista.

- Tavoitteemme ovat samat, mitkä ne ovat olleet koko kauden, eli sijoittua kolmen joukkoon. Emme puhu mitaleista, vaan otamme yhden pelin kerrallaan ja katsomme mihin ne riittävät. Meillä on neljä peliä aikaa näyttää, minkä sijoituksen tältä kaudelta ansaitsemme, TPS:n Jarno Heinikangas tietää.

Myös AC Oulu pelasi viimeisellä kierroksella vahvasti, sillä joukkue niisti pinnan kakkosena olevalta Hakalta. Liigan tilastoissa oululaiset ovat varoitusten määrässä ykkösiä, mutta sarjataulukossa viimeisenä, ilman ainuttakaan vierasvoittoa.

- Oulu on aika sekava joukkue. Heille on tullut paljon uusia miehiä ja he eivät oikein ole löytäneet permanenttiaan, mikä onkin yleensä sarjasta tippumista vastaan taistelevien joukkueiden ongelma. Oulu on kuitenkin myös väläytellyt tällä kaudella, tosin useimmiten kotona. He ovat kaikesta huolimatta yllätysvalmis joukkue ja pelistä ei tule helppoa, Heinikangas myöntää.

Oulun maalia vartioi jo seitsemännessä liigajoukkueessaan pelaava Jani Viander. TPS:n tolppien välissä päivystää upean kauden pelannut nuori Jukka Lehtovaara. Viander, jos joku, on aivan avainroolissa, mikäli Oulu aikoo uida vielä kuiville. Lehtovaara taas voi kääntää joukkueensa muutamalla haamukopilla aina mitaleille asti.

- Jukalla on sellainen luontainen kyky torjua palloja, mitä kenelläkään muulla maalivahdilla ei Veikkausliigassa ole. Hän on aina myös tasaisen varma. Viander on kokenut kaveri ja ei Oulun peli ainakaan häneen kaadu, Heinikangas arvelee.

Oulun kippari Janne Hietanen on joukkueensa toinen tukipilari ja samalla puolustuksen päällikkö. Hän killuu pelipaikastaan huolimatta joukkueensa tehotilaston kärjessä.

- Olen itse pelannut Hietsun kanssa samassa joukkueessa aikoinani Jazzissa ja hänellä on todella hyvät potkut ja puolustajaksi hyvät syötöt. Janne myös lukee peliä hyvin, hän on loistava pääpelaaja ja hyvä erikoistilanteissa. Heikkouksista sanoisin, että hän ei ole niin nopea, Heinikangas analysoi.

Oululaisten riveistä puuttuu loukkaantumisen ja pelikieltojen vuoksi kolme avauksen vakiohahmoa, eli Titi Essomba, Dominic Yobe ja Petri Heinänen.

- Meidän on tehtävä täydellinen suoritus saadaksemme kolme pistettä. Heiltä löytyy varmasti pelaajia, mutta en tiedä minkä tasoisia. Kyllä he varmasti löytävät poissaoleville hyvät paikkaajat, Heinikangas uskoo.

TPS-puolustaja Jani Sarajärvi on taas pelikunnossa, mutta Jussi Nuorela jatkaa sivussa kauden loppuun asti.

FC TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää