Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS aloittaa loppuratkaisujen viikon Vaasasta

 
TPS aloittaa loppuratkaisujen viikon Vaasasta

Veikkausliigassa enää pisteen päässä hopeatilasta oleva TPS yrittää pitää kiinni väkevästä syysrytmistään lauantaina Vaasassa. Kun sarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta, on TPS:n ainoana uhkana vastaavasti sen takana neljän pinnan päässä puuskuttava FC Honka.

- Upea tunnelma tässä on päällä ja on hienoa taistella tällaisista sijoituksista kauden loppuun asti. Sellainen fiilis tässä myös on, että painetaan aivan loppuun asti nämä viimeiset matsit ja katsotaan vasta sitten missäpäin taulukkoa ollaan, TPS- puolustaja Janne Vellamo toteaa.

TPS on temponut viimeisestä kuudesta matsistaan viisi voittoa ja joukkue onkin tällä tahdilla matkalla kohti mitalijuhlia. Joka tapauksessa TPS:llä on mitali omissa käsissään.

- Peli on toiminut loistavasti viime aikoina, mutta kyllä maottelutaukokin teki ihan hyvää. Kun se yhteinen juoni on taas löytynyt, sitä ei saa kadottaa missään tapauksessa viimeisellä viikolla, Vellamo painottaa.

VPS:n vastaavan ajanjakson kuntopuntari näyttää tasaisesti kahta voittoa, kahta tasapeliä ja kahta tappiota. VPS:n tilanne on ennen viimeisiä kierroksia se, että sarjapaikka on jo varmistettu, mutta myös mitalikamppailut ovat karanneet jo aikoja sitten ulottumattomiin.

VPS vieraili Turussa toukokuussa ja palasi Pohjanmaalle 5-1-selkäsaunan saattelemana. Tuossa ottelussa TPS vei vaasalaisia pahemman kerran ensimmäistä varttia lukuun ottamatta.

- Vepsusta ei olla paljon puhuttu, vaan nyt keskitytään omiin rooleihin ja omaan pelaamiseen. Vastustajia ei olla muutenkaan tuijotettu kauden mittaan liikaa. Se on totta, että alkukauden VPS oli aivan eri joukkue kuin nykyinen, Vellamo toteaa.

Pitää kuitenkin muistaa, että pahassa kriisissä ollut VPS majaili tuolloin sarjan hännänhuippuna ja joukkueen valmennusvastuu siirtyi sen jälkeen Janne Lindbergille. Lindbergin johdolla tahti muuttui täysin ja VPS majaileekin jo turvallisessa keskikastissa. Kotikonnuilleen MyPaan tämän kauden jälkeen palaava Lindberg johtaa nyt viimeisiä pelejään VPS-luotsina.

Yksi TPS:n syksyn onnistujista on ollut hyökkääjä Mikko Paatelainen, joka on takonut viidessä viime ottelussa yhtä monta maalia. Myös muu TPS:n hyökkäyskalusto on pommittanut maaleja onnistuneesti ja myös puolustus on pitänyt.

- Roolit ovat olleet hyvin selvillä ja voitot ruokkivat itseluottamusta, Vellamo tietää.

TPS on Veikkausliigan ylivoimaisesti hyökkäysvoittoisin joukkue. Raitapaidat ovat takoneet palloa vastustajan maalia kohden 225 kertaa ja jopa kohti mestaruutta etenevä Tampere tulee yli 50 kutia perässä. Myös tehdyissä maaleissa TPS on ajanut Tampereen ohi 42 osumallaan.

- Kertoohan se suoraan siitä, että ollaan saatu eniten tilanteita luotua. Loppumatseissa saman tahdin pitää jatkua ja pallot pitää saada myös sisään, Vellamo painottaa.

TPS:n vahvuudesta puuttuu varmuudella edelleen vain toppari Jussi Nuorela. VPS:n tilannetta vaikeuttaa se, että molemmat avauksen laitapuolustajat, Ansi Agolli ja Jyri Saranpää, ovat pelikiellossa. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Rami Louke ja Joonas Ikäläinen.

FC TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää