Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS matkaa hopeataistoon Helsinkiin

 
TPS matkaa hopeataistoon Helsinkiin


Vähintään SM-pronssit itselleen keskiviikkona varmistanut TPS päättää kautensa HJK:n vieraana Helsingissä. TPS on kuitenkin edelleen myös hopeajahdissa mukana, sillä sarjakakkosena oleva FC Haka on tasapisteissä Raitapaitojen kanssa.

Haka pääsee hienoisesta etulyöntiasemasta viimeiselle rundille, sillä valkeakoskelaisten maaliero on yhden osuman verran turkulaisia parempi. Tasapisteissä maaliero on ensimmäinen järjestyksen määräävä tekijä.

Jos Haka ja TPS päätyvät tasapisteisiin ja maalierokin joukkueilla on sama, ratkaisee tehtyjen maalien määrä. Tässä TPS on puolestaan vahvemmilla, sillä turkulaiset ovat toistaiseksi tehneet 43 maalia Hakan 37:tä vastaan.

Hakan ja TPS:n tasaisuutta kuluvalla kaudella kuvaavat myös keskinäiset ottelut; kumpikin voitti kotonaan maalein 2-1. TPS viimeksi syyskuussa Turussa Mikko Paatelaisen kahdella osumalla.

- Onhan tätä meidän ja Hakan välistä tilannetta jonkin verran spekuloitu myös pukukopissa, loistokautta TPS:n keskikentällä pelaava Kasper Hämäläinen myöntää.

- Tulisi nyt vaan se voitto, koska sitä kautta aukeavat mahdollisuudet vielä myös hopeaan. Kauden päätavoite, eli mitali, on nyt ainakin saavutettu, hän jatkaa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta hopeataistelussa on se, että ratkaisu tapahtuu Helsingissä. Haka matkaa Vuosaareen sarjapaikastaan tiukasti taistelevan FC Viikinkien vieraaksi samaan aikaan, kun TPS kohtaa hiukan lännempänä Töölössä Klubin.

- Mitalit menee vuorotellen jakoon Helsingissä, vaikka helsinkiläisille ei mitaleita tulekaan. Toivottavasti Vuosaaressa tarvitaan pronssisia mitaleja, Hämäläinen naurahtaa.

TPS juhli edellisen kerran mitaleita kauden 1996 päätteksi. TPS löi tuon kauden päätösottelussa ylemmän loppusarjan pelissä FinnPa:n lukemin 3-0 ja varmisti pronssit. FinnPa:n riveissä pelasi tuolloin muuan Simo Valakari.

HJK ja TPS kohtaavat pääsarjatasolla nyt 129:n kerran. HJK johtaa tämän klassikoiden klassikoiden keskinäisiä otteluita voitoin 51-48, mutta TPS:llä on puolestaan hieman parempi maaliero maalein 216-209.

- HJK:ta vastaan on aina vähän enemmän tunnetta jo historiallisista syistä ja onhan Klubilla nytkin kova porukka, vaikka heidän kausi ei odotusten mukaan olekaan mennyt, Hämäläinen toteaa.

TPS:n hyvä menestys on saanut kiitettävästi myös turkulaiset futisjännärit liikkeelle. Turusta kun lähtee lauantaina kohti Helsinkiä bussiletka, jossa on mukana noin 300 TPS:n kannattajaa.

- Suurkiitokset kaikille kannattajillemme! On todella upeaa kuulla, että noin iso ryhmä on lähdössä jälleen liikkeelle. On aivan eri pelata, kun on tuollainen kannattajaryhmä tukena, Hämäläinen korostaa.

HJK:lta puuttuvat pelikieltojen vuoksi Tuomas Aho sekä Tuomas Haapala. TPS:n kokoonpanosta puuttuu samasta syystä Mikko Paatelainen. TPS:ltä puuttuu myös pitkäaikaispotilas, leikkaushoitoa jalkaansa saanut kapteeni Jussi Nuorela.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää