Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS matkaa hopeataistoon Helsinkiin

 
TPS matkaa hopeataistoon Helsinkiin


Vähintään SM-pronssit itselleen keskiviikkona varmistanut TPS päättää kautensa HJK:n vieraana Helsingissä. TPS on kuitenkin edelleen myös hopeajahdissa mukana, sillä sarjakakkosena oleva FC Haka on tasapisteissä Raitapaitojen kanssa.

Haka pääsee hienoisesta etulyöntiasemasta viimeiselle rundille, sillä valkeakoskelaisten maaliero on yhden osuman verran turkulaisia parempi. Tasapisteissä maaliero on ensimmäinen järjestyksen määräävä tekijä.

Jos Haka ja TPS päätyvät tasapisteisiin ja maalierokin joukkueilla on sama, ratkaisee tehtyjen maalien määrä. Tässä TPS on puolestaan vahvemmilla, sillä turkulaiset ovat toistaiseksi tehneet 43 maalia Hakan 37:tä vastaan.

Hakan ja TPS:n tasaisuutta kuluvalla kaudella kuvaavat myös keskinäiset ottelut; kumpikin voitti kotonaan maalein 2-1. TPS viimeksi syyskuussa Turussa Mikko Paatelaisen kahdella osumalla.

- Onhan tätä meidän ja Hakan välistä tilannetta jonkin verran spekuloitu myös pukukopissa, loistokautta TPS:n keskikentällä pelaava Kasper Hämäläinen myöntää.

- Tulisi nyt vaan se voitto, koska sitä kautta aukeavat mahdollisuudet vielä myös hopeaan. Kauden päätavoite, eli mitali, on nyt ainakin saavutettu, hän jatkaa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta hopeataistelussa on se, että ratkaisu tapahtuu Helsingissä. Haka matkaa Vuosaareen sarjapaikastaan tiukasti taistelevan FC Viikinkien vieraaksi samaan aikaan, kun TPS kohtaa hiukan lännempänä Töölössä Klubin.

- Mitalit menee vuorotellen jakoon Helsingissä, vaikka helsinkiläisille ei mitaleita tulekaan. Toivottavasti Vuosaaressa tarvitaan pronssisia mitaleja, Hämäläinen naurahtaa.

TPS juhli edellisen kerran mitaleita kauden 1996 päätteksi. TPS löi tuon kauden päätösottelussa ylemmän loppusarjan pelissä FinnPa:n lukemin 3-0 ja varmisti pronssit. FinnPa:n riveissä pelasi tuolloin muuan Simo Valakari.

HJK ja TPS kohtaavat pääsarjatasolla nyt 129:n kerran. HJK johtaa tämän klassikoiden klassikoiden keskinäisiä otteluita voitoin 51-48, mutta TPS:llä on puolestaan hieman parempi maaliero maalein 216-209.

- HJK:ta vastaan on aina vähän enemmän tunnetta jo historiallisista syistä ja onhan Klubilla nytkin kova porukka, vaikka heidän kausi ei odotusten mukaan olekaan mennyt, Hämäläinen toteaa.

TPS:n hyvä menestys on saanut kiitettävästi myös turkulaiset futisjännärit liikkeelle. Turusta kun lähtee lauantaina kohti Helsinkiä bussiletka, jossa on mukana noin 300 TPS:n kannattajaa.

- Suurkiitokset kaikille kannattajillemme! On todella upeaa kuulla, että noin iso ryhmä on lähdössä jälleen liikkeelle. On aivan eri pelata, kun on tuollainen kannattajaryhmä tukena, Hämäläinen korostaa.

HJK:lta puuttuvat pelikieltojen vuoksi Tuomas Aho sekä Tuomas Haapala. TPS:n kokoonpanosta puuttuu samasta syystä Mikko Paatelainen. TPS:ltä puuttuu myös pitkäaikaispotilas, leikkaushoitoa jalkaansa saanut kapteeni Jussi Nuorela.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Tomi Ruuhikorpi.

Lue lisää
Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

FC Inter on solminut pelaajasopimukset Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaajien Mikko Kuninkaan ja Niilo Mäenpään kanssa.

Lue lisää
Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

FC Inter on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Tero Mäntylän kanssa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

FC Inter on tänään vapauttanut Shefki Kuqin seuran edustusjoukkueen valmentajan tehtävistä. Valmennusvastuun ottaa aiemmin apuvalmentajana toiminut Fabrizio Piccareta.

Lue lisää
Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Suomessa HJK:ta kahteen otteeseen edustanut hyökkääjä Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin heinäkuun loppuun kestävällä sopimuksella, jossa on seuran optio loppukaudesta.

Lue lisää