Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Valmennustiimillä selvät kuviot tulevaan kauteen

 
Valmennustiimillä selvät kuviot tulevaan kauteen

Turku-Pesiksen naisten Superpesisjoukkue aloitti tulevan kautensa menneenä viikonloppuna leirillä, jossa testattiin tyttöjen kunto tulevaa harjoituskautta varten. Petri Kulmala, Timo Lamminen, Marko Väkeväinen sekä Raimo Mäkinen testasivat viittätoista harjoitusringissä olevaa tyttöä. Uusia nimiä Turku-Pesiksen naisten edustusjoukkueen ringissä on: Maija Merivalo, joka pelasi viime vuonna Turun nousijajoukkueessa. Katariina Niemi, joka on pelannut aiemmin Kajaanissa Superpesistä. Maria Kitola ja Milla Marttila, jotka tulevat Mynämäeltä ja pelasivat viime kaudella suomensarjaa.

Turussa Superia vielä monta vuotta

- Tarkoitus on vakiinnuttaa paikka Superpesiksessä ja saada jatkuvuutta, toteavat valmentajat Timo Lamminen ja Petri Kulmala kuin yhdestä suusta. Kaksikko on yhdessä kolmannen lajivalmentajan Marko Väkeväisen sekä juoksuvalmentaja Raimo Mäkisen kanssa suunnitelleet harjoituskauden jo ensi kesään saakka.

- Tyttöjä tullaan harjoittamaan yhä enemmän roolin mukaisesti. Se varmasti lisää myös harjoitusmotivaatiota, kertoo Lamminen.

Viime kauden naisjoukkueen mukana olleet valmentajat ovat motivoituneet tekemään töitä niin, että paikka kahdeksan parhaan joukosta löytyy, yhdentoista joukkueen sarjasta.

Superpesiksen ja PPL:n kilpailupäälliköt ovat valmistelleet alustavan sarjajärjestelmäesityksen, jonka mukaan yksikään naisjoukkue ei tippuisi Superpesiksestä kauden 2008 päätteeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että Turku pystyy tekemään työtä vielä pitkäjänteisemmin vakiinnuttaakseen paikkansa Suomen pääsarjatasolla.

Turku-Pesiksen valmennus "mies-mieheltä"

Petri Kulmala
Petri Kulmala, toimii Turku-Pesiksen naisten Superpesisjoukkueen pelinjohtajana eli vastaa enemmän sisäpelistä tulevana kesänä. Kulmala on Loimaan Palloilijoiden kasvatteja ja on aloittanut itse pelaamisen vuonna 1976. Hän on pelannut miesten mestaruussarjassa ja vankalla kokemuksellaan antaa panoksensa valmennustiimiin. Itse hän on pelaajana ollut etenijä sekä ulkona pelannut lukkaria, polttolinjaa ja kopparia.

Valmentamisen Kulmala aloitti 18-vuotiaana ja monia joukkueita hän onkin ehtinyt valmentaa: C- ja B-tyttöjä, F- ja E-poikia sekä aikuisissa miesten ja naisten suomensarjaa ja viime vuonna Ykköspesistä. Turku-Pesiksen toimintaan Kulmala siirtyi vuonna 1998, kun alkoi valmentaa B-tyttöjoukkuetta.

Timo Lamminen
Timo Lamminen, 27, vastaa harjoittelun vuosisuunnittelusta ja toimii kesän peleissä ulkopelinjohtajana. Lamminen on Porin lahja Turun pesäpallolle. Omat pesäpallo-oppinsa hän on saanut Ulvilan Pesä-Veikoista. Vuonna 2000 Lamminen muutti Turkuun ja jatkoi pelaamista miesten joukkueessa niin Turussa kuin Jokioisilla. 2005 pelaajaura päättyi kuitenkin loukkaantumiseen.

Edelliskaudella Lamminen siirtyi Turku-Pesiksen naisten Ykköspesisjoukkueen kakkosvalmentajaksi ja viime kaudella vastuuvalmentajaksi. Hyvää oppia valmentamiseen ja naisjoukkueen kanssa toimimiseen Lamminen on saanut isältään, joka on valmentanut Superin joukkuetta sekä siskoltaan, joka on pelannut Superpesistä.

Marko Väkeväinen
Marko Väkeväinen, 29, valmentaa erityisesti etukenttäpelaajia sekä toimii kesän otteluissa katsomovalmentajana. Väkeväinen on kiertänyt Suomea edustaen eri pesäpalloseuroja ja viimeksi mies on pelannut Jokioisissa Ykköspesistä. Viime vuonna valmennustiimiin mukaan tullut Väkeväinen antaa oman ammattitaitoisen panoksensa ”takapiruna”, joka osaa hommansa.

Raimo Mäkinen
Raimo Mäkisen vastuulla tulevalla kaudella tulee olemaan juoksu- ja nopeusharjoittelusta vastaaminen. Mäkinen tuli joukkueen mukaan viime kaudella, joten tästä on hyvä jatkaa. Siviiliammatissaan Mäkinen toimii Varsinais-Suomen Yleisurheilun toiminnanjohtajana ja hänellä on monen vuoden kokemus yleisurheiluvalmennuksesta.

Turku-Pesiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää