Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rautiainen Trojansin uudeksi valmennuspäälliköksi ja päävalmentajaksi

 
Jarmo Rautiainen Turku Trojansin uudeksi valmennuspäälliköksi ja päävalmentajaksi

 

Amerikkalaista jalkapalloa Vaahteraliigassa pelaava Turku Trojans on hankkinut seuran valmennuspäälliköksi ja liigajoukkueen päävalmentajaksi kokeneen Jarmo Rautiaisen. Rautiainen valmensi turkulaisjoukkueen 90-luvulla mitaleille moneen otteeseen ja hän toimi myös maajoukkueen valmennusryhmässä Suomen voittaessa EM-kultaa vuosina 1993, 1995 ja 1997.

Jarmo Rautiainen seuraa päävalmentajana Kim Grönlundia, joka luopui valmennusvastuusta ajan puutteen vuoksi. Grönlund jatkaa Trojansin edustusjoukkueen managerina. Valmennuspäällikkönä Rautiaisen toimenkuvaan kuuluu muun muassa seuran koko junioritoiminnan kehityksestä vastaaminen.

Jarmo Rautiainen,Trojans

Jarmo Rautiainen

Pitkä ura sekä valmentajana että pelaajana

Rautiainen on todellinen Trojans-ikoni, joka aloitti oman uransa samaan aikaan, kuin Trojans perustettiin eli vuonna 1982. Pelaajana hän saavutti mm. kaksi EM-hopeaa ja yhden EM-pronssin. Päätettyään pelaajauransa kauteen 1991 Rautiainen siirtyi valmentajaksi.

Kun amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga NFL:ssä San Francisco 49ersiä ja Seattle Seahawksia valmentanut Ken Meyer saapui vuonna 1993 Suomeen pitämään pelinrakentajaklinikkaa, ja tuli tämän jälkeen valmentamaan Trojansia, sai Rautiainen parasta mahdollista oppia valmentamisesta. Kaksikon yhteistyö jatkui myöhemmin Rautiaisen liityttyä Ken Meyerin valmennustiimiin tämän toimiessa Italiassa Roma Gladiatorsin valmentajana.

Tämän lisäksi Rautiainen johdatti Stuttgart Scorpionsin päävalmentajana joukkueensa Saksan liigan pudotuspeleihin asti. Suomen maajoukkueessa Jarmo Rautiainen toimi linjavalmentajana vuosina 1993-1997, jolloin Suomi voitti kolme perättäistä Euroopan mestaruutta.

Rautiainen oli mukana Trojansin valmennusryhmässä osan kautta mestaruusvuonna 2003. Viime vuonna hän valmensi loppukauden Kouvola Indiansia.

Rautiainen uskoo kovaan työhön

Trojansissa Rautiaisen teemana on kova työnteko ja harjoittelu. Tärkeimpänä haasteenaan hän pitää pelaajien harjoittelumotivaation nostamisen kokonaan uudelle tasolle. Trojans pyrkii laajentamaan pelaajarinkiään, jotta pelipaikoille saadaan tervettä kilpailua, joka osaltaan lisää halua treenata.

Merkittävän roolin Rautiainen on varannut apuvalmentajilleen, jotka huolehtivat eri pelipaikkojen erityisharjoitteista. Tällä hetkellä pelipaikkavalmentajiksi on jo valittu Teemu Paukkula (keskushyökkääjät), Janne Salonen (tukimiehet) ja Miikka Riionheimo (puolustuksen takakenttä).

Tavoitteena pudotuspelipaikka

Trojans on kahtena viime kautena jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle. Päävalmentajana Rautiaisen pyrkimyksenä on palauttaa turkulaiset taas lajin terävimpään kärkeen, ja ensimmäinen tavoite on paikka pudotuspeleissä.

Yhtenäinen valmennusfilosofia

Valmennuspäällikön toimessaan Jarmo Rautiainen pyrkii yhdenmukaistamaan Trojansin valmennusfilosofiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nuorimmista junioreista alkaen joukkueiden pelikirjoissa on yhteisiä piirteitä, käytettävä terminologia ja pelikutsut ovat samoja. Näin helpotetaan olennaisesti pelaajien siirtymistä seuraavalle tasolle ikäkausijoukkueesta toiseen ja aina miesten liigajoukkueeseen asti.

Trojans on aina panostanut merkittävästi junioritoimintaan. Turku Trojans ja Helsinki Roosters ovatkin ainoat amerikkalaisen jalkapallon erikoisseurat, jotka on hyväksytty Nuori Suomi Sinettiseuroiksi.

Turku Trojans tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää