Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SPV ylsi haastamaan TPS:n ottelussa vain toisen erän lopussa

 
SPV ylsi haastamaan TPS:n ottelussa vain toisen erän lopussa

TPS otti kauden tähän mennessä komeimman kotivoittonsa sunnuntaina, kun Seinäjoen Peliveljet kaatui selvänumeroisesti 10–4 (5–1, 1–1, 4–2). Ottelun hahmoiksi nousivat kolme maalia viimeistellyt TPS:n A-maajoukkuemies Kari Koskelainen sekä ensimmäisen liigamaalinsa ja Koskelaisen imussa saman tien hattutemppunsa pamauttanut Turun oma poika, Markus Järvinen.

– Pelasimme kypsemmin kuin aiemmin tällä kaudella, mutta mieltä lämmittää erityisesti Järvisen onnistuminen. Hän on tehnyt paljon töitä tämän eteen, kommentoi TPS:n päävalmentaja Ray Backman kolmella IS-tähdellä palkitun vasemman laiturin otteita.

TPS potkaisi pelinsä käyntiin sujuvasti heti ensimmäisessä erässä, vaikka maalinteon aloittikin SPV. Seinäjokisten tähtimaalivahti Jarno Ihmeen avaus käynnisti pelin nopeasti, ja kolmisen kosketusta myöhemmin Tuukka Kiviranta oli viimeistellyt Sami Kosken syötöstä 0–1:een. Sen jälkeen erä oli puhtaasti kotijoukkueen: Harri Karjalan nokkela nousu maalin edustalle, Kari Koskelaisen juonikas rankkari, Mikael Laxin fiksu tyhjän tilan hyväksikäyttö ylivoimalla, Markus Järvisen matala laukaus ja Tupla-pelaaja Koskelaisen pomputtelu ketjukaveri Markus Olkkosen kanssa päättyivät kaikki maaliin, ja niinpä erätauolle siirryttiin mehevissä lukemissa 5–1.

Toinen erä ei ollut samanlaista ilotulitusta. Järvisen ja Tommi Perälän yritysten lisäksi TPS oli lähellä maalintekoa vain kerran, mutta onneksi tarpeeksi lähellä. Janne Louhelaisen syöttö Jere Jokiselle vapautti tämän tekemään vastahyökkäyksestä taululle lukemat 6–1 ajassa 28.23.

SPV ylsi haastamaan TPS:n ottelussa vain toisen erän lopussa. Kari Koskelaisen jäähy viisi minuuttia ennen erätaukoa antoi Mikko Kohoselle mahdollisuuden kaventaa joukkueiden eroa pykälällä. Ylivoimamaalin jälkeen Tepsin ykkösketjun vasemmalla laiturilla Olkkosella oli kahdestikin tilaisuus iskeä ero takaisin viiteen osumaan, mutta kun pallo ei löytänyt tietään maaliin, sai SPV otteen hetkeksi itselleen. Toisen erätauon yli ote ei kuitenkaan pitänyt.

Kolmannen erän mittaan SPV otti aikalisän ja vaihtoi myöhemmin maalivahdiksi Henri Jokisen, mutta kahdesta kavennusmaalista huolimatta mitään ei ollut tehtävissä. TPS iski Järvisen, Koskelaisen ja Osmo Reentilän mailoista maalit tasaiseen tahtiin, ennen kuin Järvinen pääsi iskemään illan kolmantensa – ja komeimpansa. Tilanne lähti kentän keskeltä Jere Jokisen syötöstä vasempaan laitaan, josta pallon vastaanottanut Järvinen polkaisi vauhtiin kohti SPV-maalia. Viuhuvan tarkka laukaus pamahti yläriman kautta maaliin, mikä sai turkulaisyleisön antamaan ansionmukaiset suosionosoitukset 19-vuotiaalle laiturille.

– Puolustimme hyvin ja pääsimme harjoittelemaan johtoasemassa pelaamista, kertasi Ray Backman pelin antia.

– Huomenna on vähintään yhtä tärkeä peli kuin tämä, eikä tiedä yhtään, mitä valmentajaa vaihtaneesta vastustajasta on odotettavissa, pohti Backman maanantaista kotipeliä AC HaKia vastaan.

TPS kohtaa HaKin Turkuhallissa maanantaina 10.12. kello 18.30.

TORJUNNAT
Paolo Keinänen, TPS: 10 + 7 + 0 = 17
Jarno Ihme, SPV : 13 + 14 + 5 = 32
Henri Jokinen, SPV : 0 + 0 + 2 = 2

IS-TÄHDET
3 tähteä: Markus Järvinen, TPS
2 tähteä: Kari Koskelainen, TPS
1 tähti: Osmo Reentilä, TPS

TPS Salibandyn tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

Lue lisää
TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Lue lisää
Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

TPS vahvistuu, kun Juuso Forsman, 23, ja Jani Hyytiäinen, 29, pukevat ensi kaudella mustavalkean pelipaidan ylleen. Molempien sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Lue lisää
Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Maailmanmestari Lauri Stenfors ja TPS ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

FBC Turun divarijoukkueen valmennuksessa koetaan nyt muutoksia, kun Santeri Raatarila korvaa Perttu Kytöhongan päävalmentajan paikalla.

Lue lisää