Ruutupaidat piinasi kotijoukkue TPK:ta

Turussa nähtiin lauantaina varmasti kotiyleisölle viihdyttävä futsal-liigan taistelu, jossa vaasalainen Ruutupaidat piinasi kotijoukkue TPK:ta 38 minuuttia. Aiempien kotiotteluiden tapaan TPK piti palloa suuremman osan ajasta, mutta vierasjoukkue oli jatkuvasti vaarallinen. Ottelun ratkaisu nähtiinkin vasta viimeisen reilun kahden minuutin aikana.

Aivan ottelun alussa kotijoukkueen Tero Tammenlaaksolle tarjoutui hyvä maalintekotilaisuus, mutta kuparinen ei ensimmäisellä minuutilla rikkoutunut. Tämän jälkeen myös Ruutupaidat pääsi hätyttelemään maajoukkuevahti Marko Laaksosen maalia. Vaasalaisten taktiikka läpi ottelun oli selvä: vippaus keskushyökkääjälle, joka tämän jälkeen yritti kääntölaukausta tai tiputtaa viereen kaverille. Vieraat pääsivät tekemään edellisen Mad Max -ottelun tapaan avausmaalin, joka oli sinisten lasienkin läpi katsottuna upea. Muutamalla hyvällä syötöllä he pääsivät avopaikkaan ja Laaksosen joutui poimimaan pallon selkänsä takaa.

Kerho oli kuitenkin päättänyt olla antamatta tällä kertaa vastustajalle liian suurta etumatkaa. Tasoitus syntyi, kun TPK:n vaparikuvio onnistui ja Joonas Laurikainen täräytti pallon alakulmaan. Katsomossa toivottiin hartaasti, että toiselle puoliajalle oltaisiin päästy johtoasemassa, mutta Ruutupaitojen Kåre Björkstrand oli eri mieltä. Hänet pelattiin maalin eteen vapaaksi ja sijoitus Laaksosen jalkojen välistä tarkoitti sitä, että Pallokerho oli takaa-ajajan asemassa summerin soidessa.

Vaasalaisten vahvin jakso päivän ottelussa sijoittui toisen puoliajan alkuun. Marko Laaksonen TPK:n maalin suulla joutui venymään parhaimpaansa useaan otteeseen. Ruutupaitojen ehdottomasti paras pelaaja oli Matti Lampi, joka pyöritti peliä hienosti ja onnistui ainakin kerran ohittamaan Miika Puputin, mikä on futsalkentillä tällä kaudella todettu melkein mahdottomaksi. Kåre Björkstrand pääsi tässä vaiheessa muutamaan otteeseen iskemään vaarallisia kääntölaukauksia. Makke oli kuitenkin rautaa ja näin hän varmisti, että TPK:n takaa-ajoasema ei päässyt venymään yli maalin mittaiseksi.

Kotiyleisön riemuksi myös TPK:n Björkstrand onnistui tänään maalinteossa. Hyvästä paikasta lähtenyt vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti ylänurkkaan ohi voimattoman vaasalaisvahdin. Marko Malmborg päästi tänään irti Jani Puputti & Ville Paakkonen voimaduon, millä oli piristävä vaikutus turkulaisten otteisiin. Ruutupaidat joutuikin vetäytymään kuoreensa, mutta melkoinen tovi saatiin odotella ennen kuin vapauttava johtomaali syntyi. Kotiyleisön lemmikki, nallekarhu Christian Maja, oli se pelaaja, jolle kunnia tänään kelpasi ja siitä onnittelut Chrisulle. Hieno volley varmasti verkon perukoille. Tästä alkoikin loistava sininen minuutti, jonka aikana ensin Laurikainen ja sitten Kai Lempinen maalasivat. Varsinkin Lempisen maali, jota edelsi maalivahti Laaksosen upea syöttö ja maalintekijän vieläkin upeampi viimeistely, miellytti varmasti jokaista paikalla ollutta varsinais-suomalaista. Kaiken kaikkiaan upea venyminen kotijoukkueelta ottelun lopussa!

TPK tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsal-liiga jatkuu tulevana viikonloppuna pudotuspelien muodossa.

Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Futsal-liiga palaa viikonloppuna jälleen kerran tositoimiin pienen maaottelutauon jälkeen.

Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Liigan neljännentoista kierroksen kamppailu tuo tulevana viikonloppuna Kerholle vieraita hämeestä.

Ja lopussa saatiin kulma...

Sanonta ”uusi vuosi uudet kujeet” ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kun Turun Pallokerhon futsalmiehistö palasi joulutauolta liigapelien pariin, ellei kujeilijaksi sitten lueta vieraiksi saapuneiden Espoolaisten futsalistoja.

Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Futsal-liiga palaa tulevana torstaina sekä joulu- että maaottelutauolta ja Turun Pallokerhon futsalistoille vuosi 2011 alkaa heti ehkä sillä kaikkein haastavimmalla pelillä.

Taistelu jokivarren valtikasta

Turun Pallokerho – FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu. Lauantaina 22.01.2011 kello 15:00 Caribian 994-areenalla.