TuTolle viimeinen puuttuva päänahka

Leki sai vieraakseen sarjaa johtavan TuTon, jolle LeKi oli ennen illan ottelua kauden ainoa voittamaton joukkue. Ottelusta muodostui ennakoidun mukaisesti tiukka ja tasainen vääntö, jossa TuTo lopulta onnistui ottamaan kaipaamansa voiton myös Lekistä. Jännittävän ottelun lopputulokseksi kirjattiin lopulta tulos 3-4 (2-1,1-2,0-1).

Ottelun avauserää oli pelattu vajaa seitsemän minuuttia, kun TuTon Tommi Vilppu otti jäähyn kampituksesta. LeKin ylivoima toimi tehokkaasti ja Antti Hilden vei kotijoukkueen johtoon Jose Nippalan ja Tuukka Suoniemen syötöistä ajassa 07:48. Peli oli tasaista ja intensiivistä, eikä jäähyiltäkään vältytty. LeKi juhlikin seuraavaa osumaansa tasavajaalla, kun TuTon Kai Syväsalmi istui toista peräkkäistä rangaistustaan seuranaan LeKin Tomas Jasko; maalintekijänä ajassa 14:09 Ville Korhonen. Tilanteessa TuTo-vahti Petri Koiviston tilalle luisteli Kim Törnström. TuTon kavennusosuma syntyi ylivoimalla Pasi Järvisen toimesta, kun erää oli pelaamatta vajaa viisi minuuttia. Näin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 2-1.

Toisen erän alussa Petri Koivisto palasi TuTon maalille mutta TuTon otteet olivat hermostuneita ja se joutui turvautumaan aikalisään selvittääkseen peliään toisen erän rangaistusten jälkeen; Ville Peltosuolle ottelurangaistus potkaisemisesta. Aikalisä käytettiin tehokkaasti, sillä Markku Vuorisalon tasoitusmaali syntyi pian aikalisän päätyttyä. LeKin Tomas Jasko ilahdutti kuitenkin kotiyleisöä viemällä joukkueensa vain vajaan kahden minuutin kuluttua jälleen maalin johtoon. TuTo pysyi kuitenkin tiukasti pelissä mukana, sillä Kai Syväsalmi niittasi erän päätöslukemat 3-3 pari minuuttia ennen erän loppua.

TuTo tuli isäntiä vahvemmin ottelun kolmanteen erään mutta Juho Santanen Leki-maalilla osoitti olevansa oivassa torjuntavireessä. Jäähyjä vältettiin, kunnes ajassa 58:24 LeKin Antti Uitto sai poikittaisesta mailasta kahden minuutin rangaistuksen. TuTo näki tilaisuutensa tulleen ja Aki Keinänen ratkaisi ottelun ylivoimalla turkulaisille ajassa 58:38. Näin ottelun lopputulokseksi kirjattiin 3-4 ja TuTo otti viimeisenkin puuttuvan päänahan.

TuTon valmentaja Ismo Lehkonen oli tyytyväinen historialliseen, kaikkien aikojen ensimmäiseen taisteluvoittoon LeKistä. Lehkosen mukaan joukkue sisuuntui Ville Peltosuolle tuomitusta 5+20 minuutin jäähystä, minkä jälkeen peli kääntyi valmentajan mukaan turkulaisille. Erityismaininnan Ismo Lehkonen antoi Henri Palmrothille sekä maalivahti Petri Koivistolle.

Ismo Lehkonen kertoi myös, että joukkue vahvistuu ensi keskiviikon peliin, kun HPK:n Joona Karevaara ja Antti Kerälä liittyvät kokoonpanoon.

TuTo Hockeyn tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.